Hvad sker der, hvis der ikke er nogen katte tilbage i verden?

Hvad laver huskatte i løbet af dagen? For det meste sover de selvfølgelig – det menes, at de bruger 16 timer om dagen til dette. De spiser også periodisk, drikker vand og leger også med genstande i huset, fordi de på en eller anden måde skal give frie tøjler til deres jagtinstinkter. De passer på deres pels i nogen tid, og hvis omstændighederne lykkes, leger de med fluer og andre insekter, der fanger deres opmærksomhed. Man kan måske komme til den konklusion, at det er fuldstændig ubrugelige skabninger, og hvis de pludselig forsvandt, ville verden slet ikke ændre sig – bortset fra at ejerne virkelig ville savne deres favoritter. Det er faktisk ikke rigtigt, og katte spiller en meget vigtig rolle i naturen. Vi bemærker det bare ikke.

Hvad vil der ske, hvis der ikke er nogen katte tilbage i verden. Katte spiller en meget vigtig rolle i naturen, og vi bemærker det ikke engang. Foto.

Katte spiller en meget vigtig rolle i naturen, og vi lægger ikke engang mærke til det

Hvad katte laver derhjemme og på gaden

Glem det ikke ud over huskatte , der er også herreløse katte. Der er også mange vilde arter i verden – for eksempel kan skovkatte findes i europæiske skove. De ligner husdyr, men er større og mere muskuløse end dem. Og alt sammen fordi de skal bevæge sig meget for at overleve, fordi ingen vil give dem en skål mad og vand.

Hvad katte laver hjemme og udenfor. Katte og katte er meget kloge jægere. Foto.

Katte og katte er meget behændige jægere

Dagen igennem forsøger by- og skovkatte med alle midler at finde mad og husly. I et bymiljø finder dyr nemt menneskeføde – mange mennesker tager bevidst madrester ud, så herreløse katte ikke dør af sult. I naturen må dyr jage små pattedyr som mus og endda rotter. Bydyr engagerer sig også i denne aktivitet, men hovedsageligt i mangel af mere tilgængelige fødekilder.

Læs også:Hvordan hunde, katte og andre dyr ser verden – se selv på fotografierne p>

Hvorfor dræber de katte i Australien

Hvis der pludselig ikke er nogen katte i verden, kan rotter yngle overalt. Dette er kendt med sikkerhed, fordi vi allerede er stødt på et sådant problem relativt for nylig.

I 2019 udgav vi artiklen “Katte i Australien dræbte en milliard dyr på et år.” Det siger, at disse søde væsner dræbte en million fugle hver dag på jagt efter mad. Blandt dem var repræsentanter for arter, der er på randen af ​​udryddelse.

Hvorfor bliver katte dræbt i Australien? Katte i Australien udgjorde en trussel mod sjældne dyr. Foto.

Katte i Australien udgjorde en trussel mod sjældne dyr

For at redde fuglene besluttede myndighederne at udrydde kattene. En belønning blev annonceret til hovedet på hver kat, og lokkemad med gift blev spredt ud over kontinentet. Huskatte udgjorde også en trussel mod dyr på randen af ​​udryddelse, så ejerne blev forbudt at lukke dem ud.

Som planlagt blev mange katte i Australien udryddet. Det førte til, at musene formerede sig så meget, at de begyndte at ødelægge korn på gårde. Gnavere beskadigede også nogle kabler, og stammer placeret langt fra civilisationen blev efterladt uden lys og elektricitet – faciliteter blev udvidet til dem ved hjælp af ikke de mest pålidelige ledninger.

Alle burde vide dette:Hvordan hjælper katte og hunde med at bekæmpe depression og angst?

Hvor mange mus og rotter dræber katte

Vi lægger ikke mærke til det, men katte spiller en meget vigtig rolle i naturen. En videnskabelig undersøgelse fra 1997 viste, at hver huskat i Storbritannien i gennemsnit fanger 11 små dyr om året. Vi taler ikke kun om mus, men også om fugle, frøer og så videre. I betragtning af, at der på det tidspunkt var 9 millioner katte i kongeriget, udryddede de hvert år cirka 200 millioner forskellige vildt.

Hvor mange mus og rotter dræber katte? Det er muligt, at uden katte ville folk sulte - rotter kunne spise vores mad. Foto.

Det er muligt, at uden katte ville folk sulte – rotter kunne spise vores mad forsyninger

En lignende undersøgelse blev udført i 1979. Forskere fra New Zealand har beregnet, hvor mange rotter katte dræber. Resultaterne af videnskabeligt arbejde har vist, at hvis der ikke længere er disse lodne væsner tilbage i verden, kan antallet af gnavere stige op til 4 gange. Rotteravl kan give mange problemer. Ikke alene kan de let ødelægge menneskelige fødevareforsyninger, men de kan også bære salmonellose og andre sygdomme. Rotter forårsager også skade på bygninger og udstyr – vi bemærkede ovenfor, at de tygger ledninger.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. Udvid din horisont med os!

I sidste ende viser det sig, at katte spiller en meget vigtig rolle i vores liv, og de kan ikke kaldes ubrugelige. De bor ved siden af ​​os, men vi ved stadig ikke meget om dem. Heldigvis fortæller videnskabsmænd os konstant noget interessant om dem. For eksempel ved vi takket være videnskabsmænds arbejde, hvorfor katte elsker baldrian, og hvor skadeligt det er for dem. Under et eksperiment lærte forskerne også, at katte er fans af spillet “fetch” ligesom hunde. Der er også en artikel på vores hjemmeside, der forklarer, hvorfor katte er den bedste skabelse af evolution. Vi anbefaler stærkt at læse!


Date:

by