Vi kunne se levende mammutter allerede i 2028

Nyheder om, at forskere ønsker at genoplive mammutter, dukker op næsten hvert år. En af de vigtigste virksomheder, der gør dette, er Colossal Biosciences. Bioteknologerne, der arbejder der, forsøger at finde ud af, hvilke mammutgener, der var ansvarlige for deres modstand mod kulde, og forsynede dem også med et stort kranium og buede stødtænder. Så vil disse gener blive brugt til at føde asiatiske elefanter, der ligner de gamle kæmper så meget som muligt. Det ser ud til, at deres arbejde endelig er begyndt at bære frugt – det blev for nylig annonceret, atmenneskeheden vil kunne se levende mammutter allerede i 2028Ved at genoplive mammutter ønsker forskerne ikke kun at demonstrere videnskabens storhed og underholde mennesker, men også dække de kolde steder på vores planet med græs. Dette kan hjælpe med at redde livet for mange dyrearter, samt forhindre de frygtelige konsekvenser af global opvarmning.

Vi vil kunne se levende mammutter allerede i 2028. Bioteknologer vil kunne vise os levende mammutter om nogle år, men kun hvis alt går efter planen. Foto.

Bioteknologer vil om få år kunne vise os levende mammutter, men kun hvis alt går efter planen

Mammut-kloningsfirma

Colossal Biosciences blev grundlagt for nylig i 2021. Hendes hovedmål er at genoplive uldne mammutter ved hjælp af asiatiske elefanter. For at returnere mammutter til Jorden er der brug for repræsentanter for denne særlige dyreart – undersøgelser har vist, at På det genetiske niveau er asiatiske elefanter og mammutter 99 % ens.

Et firma, der kloner mammutter. Asiatiske elefanter er meget nære slægtninge til mammutter. Foto.

Asiatiske elefanter er meget nære slægtninge til mammutter

Ny videnskabelig opdagelse:Elefanter begraver deres slægtninge på næsten samme måde som mennesker

Hvordan videnskabsmænd vil genoplive mammutter

Det siger sig selv, at genoplivning af mammutter er en meget vanskelig opgave, fordi det involverer genteknologi. Men hvad videnskabsmænd ønsker at gøre, kan forklares trin for trin, med enkle ord.

For at genoplive mammutter vil videnskabsmænd gøre følgende:

  • de vil finde ud af, hvilke gener der gav mammutter tykt hår, et tykt lag fedt, lange stødtænder og et stort kranium (tidligere havde forskere allerede skabt et embryo med genetiske data fra gamle slægtninge til elefanter);
  • de fundne gener vil blive indsat i asiatiske elefanters DNA, hvorefter der dannes stamceller, der kan omdannes til ethvert væv i kroppen;
  • De resulterende stamceller vil blive placeret i en kvindes livmoder eller en kunstig livmoder for at udvikle et embryo og føde en mammut.

Hvordan videnskabsmænd vil genoplive mammutter. Ved hjælp af genteknologi ønsker videnskabsmænd at forvandle asiatiske elefanter til sådanne giganter. Foto.

Ved hjælp af genteknologi ønsker videnskabsmænd at gøre asiatiske elefanter til sådanne giganter

Dette er den mest forenklede forklaring på, hvad Colossal Biosciences ønsker at gøre. I øjeblikket ved forskerne ikke præcis, hvordan de nye gener vil påvirke asiatiske elefanter. Men der er håb om, at embryonerne vil vokse til enorme dyr med lange stødtænder og tyk pels. De vil ikke være de samme mammutter, som levede for titusinder af år siden, men de vil ligne dem både eksternt og genetisk.

Læs også:Hovedårsagen til mammutters udryddelse er blevet navngivet – oldtidens mennesker havde intet med det at gøre

Hvordan mammutter vil redde jordens klima

Forskere ønsker at genoplive mammutter ikke kun for at demonstrere videnskabelige fremskridt. De ønsker at gøre dette for at redde planeten fra global opvarmning og dyrs udryddelse.

Ifølge firmaets repræsentanter, hvis du slipper de genoplivede mammutter ud i Sibiriens vidder, vil de have det godt der. Det er koldt der, men et tykt lag fedt og tyk uld vil nemt varme dem op.

Hvordan mammutter vil redde jordens klima. Mammutter er ligesom elefanter planteædere. Foto.

Mammutter er ligesom elefanter planteædere

I de kolde områder på vores planet vil de helt sikkert leve som deres fjerne forfædre. På jagt efter saftige grene vil de vælte træer, som der er mange af i Sibirien. Dette vil skabe mere plads til græs at vokse, som fodrer mange arter af indfødte dyr. Deres affaldsprodukter vil være en fremragende gødning til at fremskynde væksten. Også gennem deres handlinger vil mammutter hjælpe jorden med at fastholde drivhusgasser, som får den gennemsnitlige temperatur på vores planet til at stige – videnskabsmænd har længe frygtet, at smeltningen af ​​permafrost i Sibirien vil frigive en enorm mængde kuldioxid.

I dag er dette alt det vigtigste, du behøver at vide om videnskabsmænds planer om at genoplive mammutter. Vi skal væbne os med tålmodighed og vente på nyheder – som der står i begyndelsen af ​​artiklen, kan det komme allerede i 2028. For at undgå at gå glip af noget, abonner på vores Zen-kanal.

Glem heller ikke vores Telegram-kanal. Vi afholder interessante quizzer der!

I mellemtiden kan du læse om nye videnskabelige opdagelser vedrørende dinosaurer. Min kollega Andrei Zhukov skrev især meget om dette emne. For eksempel talte han i maj 2023 om, hvorfor mammutter periodisk gik amok. Og i november samme år offentliggjorde vi en artikel om opdagelsen af ​​mammutknogler i Nizhny Novgorod-regionen. Hvis du er interesseret i palæontologi, så sørg for at læse!


Date:

by