Gammel grav med skatte af lederen Gran Cocle fundet i Panama

Ifølge åbne kilder er der mindst 36 legendariske skattekammer i verden,som endnu ikke er blevet fundet af nogen. De betragtes som tabt, fordi de er placeret i dybet af junglen, i gamle templer, der er tilbage under jordlag og andre glemte steder. Folk er skeptiske over for eksistensen af ​​nogle af dem. For eksempel er ingen sikker på virkeligheden af ​​Montezumas guld- den aztekiske kejsers skatkammer til en værdi af 15 milliarder dollars. Men fra tid til anden lykkes det arkæologer at finde skatte med smykker, og ingen havde engang haft mistanke om deres eksistens før. For nylig blev en sådan skatkammer fundet inde i en gammel grav i Panama. Ud over guldsmykker fandt videnskabsmænd ligene af repræsentanter for en gammel kultur, der eksisterede før Christopher Columbus' ankomst.

En gammel grav, der indeholder skattene fra lederen Gran Cocle er blevet fundet i Panama. Arkæologer studerer gamle skatte fundet i Panama. Foto.

Arkæologer studerer gamle skatte fundet i Panama

Indhold

  • 1 Hvor er Panama
  • 2 Hvem bor i Panama
  • 3 Culture of the Gran Cocle i Panama
  • 4 Forskere har fundet en grav med skatte

Hvor er Panama

Panamaer et land beliggende i Mellemamerika. På verdenskortet ligner det en bro, på begge sider af den er Det Caribiske Hav og Stillehavet. I vest grænser dette land op til Costa Rica og mod øst til Colombia.

Hvor er Panama. Panama på verdenskortet. Foto.

Panama på verdenskortet

Det er et meget varmt og fugtigt sted, med temperaturer fra 25 til 28 grader Celsius det meste af året. Takket være de behagelige forhold har dette sted et meget bredt udvalg af dyr og planter. For eksempel, kun i Panama kan du finde Atelopus zeteki, en lille frø med lys gul hud, der udskiller gift, der er farlig for mennesker.

Hvor er Panama. Panamas natur. Foto.

Pamas natur

Hvor er Panama. Atelope ceteca frø. Foto.

Atelope ceteca frø

Læs også:< /strong>Den frygtelige bladklatrer er den giftigste frø i verden, der dræber med et enkelt tryk

Hvem bor i Panama

I oldtiden var Panama beboet af adskillige indiske folk. For eksempel boede gamle repræsentanter for Ngobe-Bugle-folket i den vestlige del af det nuværende land. Deres efterkommere bor der stadig – ifølge data fra 2010 er der cirka 156 tusinde af dem.

Hvem bor i Panama. Moderne repræsentanter for Ngobe-Bugle-folket. Foto.

Moderne repræsentanter for Ngobe-Bugle-folket

< p>Også i Panama bor efterkommerne af indianerne fra Choco, Bocas del Toro, Gran Cocle og så videre. Hvert af folkene har sin egen kultur, og videnskabsmænd studerer dem omhyggeligt.

Du vil være interesseret: Hvordan de gamle maya-stammer forudsagde solformørkelser – svaret er enklere end dig tænk

Gran Cocle-kultur i Panama

For nylig lykkedes det arkæologer at finde Gran Cocle-folkets grav, hvori en enorm mængde skatte blev opbevaret i mange århundreder. Forskere mener, at denne gamle kultur eksisterede fra 200 f.Kr. til 1550 e.Kr. Repræsentanter for Grand Cocle var meget udviklede mennesker og håndterede dygtigt en lang række materialer.

Gran Cocle kultur i Panama. Et af produkterne fra Gran Cocle folket. Foto.

Et af produkterne fra Gran Cocles folk< /p>

For eksempel var tidligere arkæologer i stand til at finde artefakter lavet af guld og andre metaller samt knogler med udskårne billeder og smykker lavet af ædelsten. Guldprodukterne fra Grand Cocle var af så høj kvalitet, at de var en værdifuld handelsvare – videnskabsmænd opdagede dem endda i Chichen Itza, som var mayafolkets kulturelle centrum.

Læs også:Det rigeste guld – på dette sted har menneskeheden tjent milliarder af dollars

Forskere har fundet en grav med skatte

Graven opdaget af videnskabsmænd var dedikeret til en af ​​lederne af Gran Cocle. Han blev begravet med forsiden nedad oven på kvindens krop – dette var i overensstemmelse med folkets traditioner. Ud over denne grav har arkæologer opdaget mange andre begravelser med fra 8 til 32 lig.

Forskere har fundet en grav med skatte. Skatte fundet i en leders grav. Foto.

Skatte fundet i lederens grav

< p>Det antages, at alle disse mennesker tilhørte samfundets højeste lag – de blev ofret for at ledsage lederen i efterlivet. Ved siden af ​​herskerens krop, som i gravene i mange andre kulturer, opdagede videnskabsmænd en imponerende mængde smykker. Vi taler om både guld og keramik – det er værdifulde artefakter for museer og samlere, så de er meget dyre.

Forskere har fundet en grav med skatte. En af guldpladerne. Foto.

En af guldpladerne

< p>For eksempel fandt arkæologer fem brystplader lavet af guld, bælter med guldperler og to øreringe i form af en mand og en kvinde. I graven var også smykker lavet af kaskelothvaltænder med guldspidser samt armbånd og tøj med indlæg lavet af hundetænder. Generelt, når det kom til dekorationer, fungerede fantasien hos folket i Grand Cocle meget godt.

Forskere har fundet en grav med skatte. Repræsentanter for Cocle-folket vidste, hvordan man giver guld en kompleks form. Foto.

Repræsentanter for Cocle-folket vidste, hvordan man giver guld et kompleks form

For at holde dig ajour med arkæologiske opdagelser skal du abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde går du ikke glip af noget vigtigt!

Forskere vil fortsætte med at udgrave i Panama, fordi andre grave med skatte kan være gemt i disse lande. Desværre er der meget få skattekort i verden, som i eventyrfilm, og søgende må handle tilfældigt. Men nogle gange er der ledetråde til, hvor man skal lede efter smykker. I 2023 talte vi om, hvordan en gammel sten viste sig at være et skattekort. I starten rejste den enorme 4.000 år gamle plade mange spørgsmål. Men så indså forskerne, at stregerne på det faldt sammen med mærkerne på det rigtige kort.


Date:

by