I fremtiden vil folk være i stand til at formere sig uden sex

Gennem menneskehedens historie har mennesker haft sex for forplantning og fornøjelse. Men i det 21. århundrede er sex for undfangelsens skyld faldet i baggrunden, fordi mange mennesker er begyndt at behandle det med mere forsigtighed, og store familier er sjældne i dag. Derudover tyr nogle par tilkunstig befrugtning—sperm og æg kombineres uden for menneskekroppen og placeres derefter i kvindens krop. I nogle tilfælde modtages det befrugtede æg af en helt anden kvinde, der går med til at bære barnet for andre, det kaldessurrogacyIfølge nogle videnskabsmænd vil sæd og æg i fremtiden slet ikke være nødvendige for at blive gravide. Og at bære en baby vil også blive efterladt. Hvordan vil dette være muligt?

I fremtiden vil folk være i stand til at formere sig uden sex. En genetikprofessor sagde, at i fremtiden vil folk formere sig ved hjælp af fantastiske teknologier. Foto.

En genetikprofessor sagde, at folk i fremtiden vil formere sig ved hjælp af fantastiske teknologier< /p>< p>Henry Greeley, professor i genetik ved Stanford Medical School, delte for nylig sine forudsigelser om, hvordan sex og forplantning vil ændre sig i fremtiden. Hans forudsigelser virker umiddelbart urealistiske, men så viser det sig, at det er langt fra fantasi.

Indhold

  • 1 Sådan gør du undfange et barn med infertilitet
  • 2 Kunstig befrugtning uden sæd
  • 3 Redigering af barnets gener
  • 4 At bære et barn uden en mor

Hvordan man undfanger et barn med infertilitet

Kunstig befrugtning er en meget vigtig opfindelse, der har hjulpet millioner af familier rundt om i verden med at få børn. Denne teknologi blev først anvendt med succes i 1977 i Storbritannien. Som et resultat blev Louise Brown født, verdens første “reagensglas”-menneske.

Hvordan man undfanger et barn under infertilitet. Louise Brown. Foto.

Louise Brown

Ved kunstig befrugtning kræves sæd og æg fra en mand og en kvinde. Ifølge Henry Greeley vil de i fremtiden ikke være nødvendige, for for at undfange et barn vil det være muligt at brugeethvert materiale fra menneskekroppen.Selv hudpartikler kan være egnede som prøve. Det vigtigste er, at materialet indeholder genetiske data.

Læs også:Er det rigtigt, at børn født som følge af IVF har en øget risiko for død?

Kunstig befrugtning uden sæd

Teknologien til at undfange et barn ved hjælp af almindelige celler kaldes in vitro gametogenese, og i udenlandske kilder omtales den somIVGDet eksisterer ikke endnu, men forskere arbejder i denne retning, og der er ingen særlig tvivl om effektiviteten af ​​denne teknik. For at sige det enkelt, for at undfange et barn, vil det være muligt at tage prøver af huden på far og mor, omdanne dem til sæd og æg og derefter placere dem inde i kvinden til graviditet.

I 2022 var forskere i stand til at omdanne stamceller til sæd i et forsøg med laboratorierotter. Stamceller kommer fra en række forskellige kilder – for eksempel hos voksne kan de udvindes fra knoglemarven. Erfaring har vist, at sunde afkom fødes fra sæd, der er opnået på denne måde. Men forsøget blev udført på dyr; ingen har nogensinde udført så seriøse forsøg på mennesker.

Kunstig befrugtning uden sæd. Eksperimentel teknologi gjorde det muligt at føde sunde afkom. Foto.

Eksperimentel teknologi har gjort det muligt at føde sunde afkom

Takket være denne teknologi vil i fremtiden ikke kun infertile par være i stand til at føde et barn. 90-årige mennesker, og selv for længst døde mænd og kvinder, vil være i stand til at formere sig uden problemer – det vigtigste er, at deres celler er frosset.

Men denne teknologi har også ennegativ side.Måske vil der opstå mange offentlige skandaler med hendes udseende. For eksempel kunne nogen stjæle et lommetørklæde fra en berømthed og, baseret på genetiske data, skabe kønsceller for at undfange et barn. I dette tilfælde kan berømtheden betragtes som far til denne baby.

En anden interessant præstation:Mus født fra to fædre viste sig at være absolut sunde

Genredigering baby

Folk vil være i stand til at undfange et barn selv uden sex, og det lyder som noget fantastisk. Men det er ikke alt – et fremtidigt familiemedlem kan “redigeres”, så han ikke har sygdomme og andre problemer.

I 2018 meddelte den kinesiske videnskabsmand He Jiankui, at han var i stand til at redigere gener i to pigers embryoner. Denne nyhed forårsagede en stor skandale, fordi han udførte denne manipulation uden nogen tilladelse – han blev sendt i fængsel i tre år.

Redigering af et barns gener. Kinesisk biolog He Jian Kui. Foto.

den kinesiske biolog He Jian kui

Human genredigeringsteknologi er forbudt, fordi ingen kan være helt sikker på, at den ikke skader mennesker. Men hvis det er tilladt, er det meget muligt, at forældre på den måde vil kunne beskytte deres børn mod sygdomme, der går i arv. Måske ved hjælp af detvil det være muligt at skabe “super-mennesker”der ikke har nogen mangler. Dette kan også forårsage skandaler.

Artikel om emnet:Hvordan kan forældre vælge barnets køn på forhånd, og hvorfor er det slemt?

Bæring et barn uden en mor h2>

Børn kan undfanges uden sex og derefter ændres i “editoren” som i en form for computerspil. Hvad kan videnskaben ellers overraske?

Ifølge Henry Greeley vil kvinder i fremtiden kunne undgå at bære et barn – specielle apparater vil i stedet gøre det. Ved hjælp af stamceller kan videnskabsmænd dyrke næsten ethvert organ i den menneskelige krop, inklusive livmoderen. Og i teorien, baseret på kunstige livmoder, vil de være i stand til at skabe “kuvøser” til at føde børn. I flere måneder skal mødre stadig gå med barnet i maven, men så vil udviklingen ske inde i en speciel kapsel.

At bære et barn uden en mor. I fremtiden behøver mødre ikke at bære børn i 9 måneder. Foto.

I fremtiden behøver mødre ikke at bære børn i 9 måneder< /p>

Og du har allerede abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler? Du vil finde en masse spændende ting der!

Alt, der er skrevet ovenfor i dag, lyder som science fiction, men det kan ikke udelukkes, at alt dette en dag bliver en realitet. Når alt kommer til alt, er der allerede taget skridt i denne retning, og de er meget vellykkede. Hvad synes du om alt dette? Du kan dele din mening i vores Telegram-chat.


Date:

by