De mest usædvanlige skyer i verden – de dukkede kun op i det 20. århundrede

Lige nu flyver en NASA-videnskabssatellit kaldet Terra (EOS AM-1) i solens synkrone kredsløb om Jorden. Den blev lanceret i luften i 1999, og dens vigtigste mission er at overvåge miljøet og klimaændringer. Om bord er der fem instrumenter, der er i stand til at tage billeder i høj opløsning af vores planet. Data fra denne satellit hjælper videnskabsmænd med at overvåge spredningen af ​​forurening rundt om i verden. For nylig bemærkede forskere noget mærkeligt på et af billederne. Skyer med perfekt runde huller er dannet over vestkysten af ​​den amerikanske stat Florida. Disse huller er så store, at de er tydeligt synlige fra rummet. Man kan tro, at dette er en form for uforklarlig anomali eller et nyt naturfænomen. Men forskerne har allerede en fuldstændig logisk forklaring på dette.

De mest usædvanlige skyer i verden - de dukkede først op i det 20. århundrede. Terra-satellitten optog et mærkeligt fænomen på Jorden, som allerede er blevet forklaret. Foto.

Terra-satellitten optog et mærkeligt fænomen på Jorden, som allerede er blevet forklaret

< p>Interessant kendsgerning: navnet på satellitten “Terra” er forbundet med det latinske navn på planeten Jorden. Den flyver rundt om Jorden på en sådan måde, at den passerer over et bestemt sted på samme tidspunkt på dagen hver gang. Dette er praktisk til at fotografere Jorden, fordi lyset fra Solen altid er det samme, og det er nemt at sammenligne billeder taget på forskellige dage.

De mest usædvanlige og sjældne skyer

Ifølge den videnskabelige publikation Science Alert er det ikke første gang, at forskere støder på dette usædvanlige fænomen. Tilbage i 1940'erne havde de allerede opdaget skyer, som de så ud til at have gået igennem med et hul. De er kendt som hule skyer eller kavums.

De mest usædvanlige og sjældne skyer. En sky med et hul i midten. Foto.

Sky med et hul i midten

I midten af ​​det 20. århundrede og endnu senere opfattede mange mennesker dette fænomen som bevis på eksistensen af ​​rumvæsener. Dette skyldtes det faktum, at de hullede skyer på Jordens overflade syntes at være dannet på grund af landingen af ​​en flyvende tallerken. Det siger sig selv, at disse formationer ikke har noget til fælles med fremmede civilisationer.

Læs også:Hvorfor leder vi efter rumvæsner uden selv at have antydninger af deres eksistens

< h2> Hvordan hule skyer dannes

Men med mennesker gør de det. I mange år har forskere forsøgt at forklare årsagen til hule skyer, og det blev først opnået i 2010'erne. Som det viste sig, vises de som et resultat af luftfartsflyvninger. I millioner af år eksisterede dette fænomen ikke – folk begyndte først at bemærke hullede skyer efter opfindelsen af ​​flyvemaskiner.

Forskning har vist, at der dannes mystiske huller i altocumulus-skyer, som er placeret i en højde af 2. til 6 kilometer. De består af vanddråber, og når et fly flyver igennem dem, bliver de til isstykker. Skyernes tæthed falder kraftigt, og der dannes store, runde huller i dem.

Hvordan hule skyer dannes. Kavum skyer fra rummet. Foto.

Kavum-skyer fra rummet

Usædvanlige skyer dannede sig over Florida den 30. januar 2024. Det menes, at de dukkede op på grund af de mange flyvninger fra Miami lufthavn – tusindvis af fly letter derfra hver dag. De dannes kun under visse vejrforhold og flyets flyvevinkel. Så dette fænomen kan ikke ses så ofte, som man skulle tro. Men beboere på steder, hvor lufthavne er placeret, bør beundre skyerne oftere – sandsynligheden for at se kavums er lille, men den eksisterer.

Du vil være interesseret:Hvad er flyturbulens, og hvorfor opstår det?

Hvilke spor efterlader flyvemaskiner sig

Under flyvninger laver fly ikke kun huller i skyerne. De kan også forårsage andre usædvanlige fænomener. For eksempel efterfølges de ofte af kondensspor, som dannes, efter at gasudslip fra motorer kommer i kontakt med kold luft i store højder. Også “St. Elmo's lights” kan forekomme på flyets overflade – under flyvning gennem skyerne opstår statisk elektricitet, som ligner lysende punkter på flyets antenner og vinger.

Hvilke spor efterlader fly? Sporet af et fly i luften. Foto.

Sporet af et fly i luften

For ikke at gå glip af interessante artikler på vores hjemmeside, abonner på Zen- og Telegram-kanaler. Mere end 100 tusinde mennesker er allerede hos os!

For nylig har forskere afsløret en anden naturhemmelighed relateret til skyer. Under solformørkelser forsvinder de ofte, og elskere af astronomi og simpelthen sjældne fænomener får mulighed for at beundre det korte øjeblik, hvor Solen er dækket af Månen. Forskere har overvåget dette fænomen i lang tid og fandt ud af, at skyerne forsvinder allerede i det øjeblik, hvor solskiven overlapper med 15 %. Og de dukker ikke op, før solformørkelsen er forbi. Hvis du vil finde ud af, hvilke interessante ting videnskabsmænd har fundet ud af, så læs vores materiale “Hvorfor skyer forsvinder under en solformørkelse – mysteriet er endelig blevet afsløret.”


Date:

by