Elefanter begraver deres slægtninge på nogenlunde samme måde som mennesker

Elefanter er et af de mest intelligente dyr på Jorden, og dette er blevet bevist gennem adskillige undersøgelser. For eksempel viste et eksperiment, at de nemt genkender sig selv i spejlet – det er bevis på, at de har selvbevidsthed. De er også i stand til at huske objekter med forskellige former og lydsignaler, det vil sige, at de har en veludviklet hukommelse. Elefanter kan også bruge værktøjer som trægrene til at frastøde insekter. Ud over alt dette elsker disse store skabninger medlemmer af deres grupper og plejer omhyggeligt syge individer. For nylig observerede forskere indiske elefanter og lærte, at efter deres ungers død sørger de meget og udfører begravelsesritualer – på denne måde ligner de meget mennesker.

Elefanter begraver deres slægtninge på næsten samme måde som mennesker. Indiske elefanter har et ritual for at begrave deres unger. Foto.

Indiske elefanter har et ritual for at begrave deres unge

Hvordan elefanter opfører sig efter en babys død

Det faktum, at indiske elefanter ved, hvordan man begraver og sørger over døde babyer, blev beskrevet i den videnskabelige publikation Science Alert. Dette blev kendt under observation af dyr i Bengalen, en historisk region i den nordøstlige del af Sydasien.

Forskere har flere gange set, hvordan indiske elefanter bar ligene af døde kalve og holdt dem i torso og ben ved hjælp af deres snabel. De førte dem udelukkende til kunstvandingskanaler på teplantager, som lå hundreder af meter fra menneskelige bosættelser. Dyrene lagde ligene af deres unger på hovedet og begravede dem med deres ben stak ud.

Hvordan elefanter opfører sig efter en babys død. Begravet elefantunge. Foto.

Begravet elefantunge

I alt fandt videnskabsmænd fem sådanne begravelser, og de blev foretaget i 2022 og 2023. I et tilfælde udbasunerede elefanter højlydt nær en begravet krop efter ritualet. Men i alle fem situationer forlod de stedet efter 40 minutter og vendte aldrig tilbage dertil – under migrationen valgte de en anden rute.

Interessant kendsgerning:Forskellen mellem afrikanske og indiske elefanter er ikke kun i deres levesteder. Indiske elefanter er meget mindre i størrelse, de har kun en gribende vækst på snablen, samt to knopper på panden. Afrikanske elefanter er store, har to gribende vækster og kun en bump på hovedet.

Hvordan elefanter opfører sig efter en babys død. Afrikansk elefant (venstre) og indisk elefant (højre). Foto.

Afrikansk elefant (venstre) og indisk elefant (højre)

Efterfølgende, nær gravene, talte videnskabsmænd sporene fra 15 til 20 elefanter. Alle unger døde som følge af multipel organsvigt mellem tre måneder og et år. Multipel organsvigt er en livstruende tilstand, hvor to eller flere systemer i kroppen svigter. For eksempel sker en sådan død med samtidig respirations-, lever- og hjertesvigt.

Læs også:Hvilke elefanter levede for 300.000 år siden, og hvorfor uddøde de?

< h2> Hvor meget vægt kan en elefant løfte?Det er vigtigt at bemærke, at indiske elefanter kun begraver deres unger på denne måde. Ifølge videnskabsmænd kan de ikke begrave voksne på samme måde, blot fordi de vejer for meget. Det menes, at store mænd ved hjælp af deres bagagerum er i stand til at forstå en genstand, der vejer op til 300 kg. Og voksne individer vejer fra 3 til 5 tons, afhængigt af køn – mænd er altid tungere end hunner. Babyelefanter vejer omkring 300 kg, så deres kroppe er nemme at løfte, især i en gruppe dyr.

Hvor meget vægt kan en elefant løfte. Indiske elefanter kan løfte en byrde, der vejer op til 300 kg. Foto.

Indiske elefanter kan løfte byrder, der vejer op til 300 kilo

VIGTIG:Elefanter er meget stærke, så folk bruger dem som et transportmiddel og tvinger dem til at løfte tunge genstande under byggeri og skovrydning. Men de bruges kun som kæledyr i Indien, fordi kun indiske elefanter er veltæmmede.

Elefanters intelligens

Resultaterne af undersøgelsen viste endnu en gang, at elefanter er meget smarte dyr. Tidligere er artikler med bevis for deres intelligens allerede blevet offentliggjort på vores hjemmeside. For eksempel talte min kollega Andrei Zhukov i 2023 detaljeret om, at de er de eneste dyr i verden, der tiltaler hinanden ved navn. Forskere lærte dette, da de omhyggeligt studerede 527 optagelser af elefantkald.

Elefanters intelligens. Elefanter er meget omgængelige dyr - de har deres eget mystiske sprog. Foto.

Elefanter er meget omgængelige dyr – de har deres eget mystiske sprog

Sørg for at abonnere på vores Zen-kanal for ikke at gå glip af nye artikler. Vi har også en kanal på Telegram, som vi også anbefaler at abonnere på!

Matriarkatet hersker i elefantflokke, det vil sige, at voksne hunner spiller hovedrollen i dem. De er engageret i at opdrage ungerne, og hannerne forbliver i separate grupper og slutter sig til repræsentanter for det andet køn kun til parring. Det er vigtigt at bemærke, at i mandlige besætninger viser unge individer ofte aggression – nogle gange angriber de husdyr, mennesker og endda biler. For flere år siden observerede videnskabsmænd dem og fandt ud af årsagen til deres vrede. Du kan finde ud af mere i vores artikel “Forskere har opdaget, hvorfor unge elefanter opfører sig aggressivt.”


Date:

by