Hvordan meteoritsælgere bliver millionærer – den virkelige historie

Meteoritter er alle objekter fra det ydre rum, der faldt til Jorden. Du tror måske, at dette sker meget sjældent, men nej – forskere mener, at op til 6 tons meteoritter falder på overfladen af ​​vores planet hver dag, og det er ikke en tastefejl. Afhængigt af størrelse, udseende, alder og sammensætning kan disse sten være mange penge værd. Den dyreste meteorit i verden hedder Fukang – den blev fundet i 2000 i Kina. Baseret på det faktum, at det vejer mere end 400 kg og består af partikler af mineralet olivin,dets omkostninger blev anslået til $ 2 millionerBaseret på dette viser det sig, at søgning efter meteoritter er en meget profitabel forretning. Så det er ikke overraskende, at snesevis af mennesker på Jorden vier hele deres liv til denne sag. Og ja, de tjener millioner af dollars.

Hvordan meteoritsælgere bliver millionærer - en sand historie. At finde meteoritter kan gøre en person til millionær, men det er for farligt et job. Foto.

At finde meteoritter kan gøre dig til millionær, men det er for farligt et job

Indhold

  • 1 meteoritjæger
  • 2 skattejagt i den virkelige verden
  • 3 Hvor mange meteoritter er der på Jorden< /li>< li>4 Hvor meget kan du tjene på meteoritter
  • 5 Hvordan og hvor sælger man en meteorit

Meteoritjæger

Den mest berømte meteoritjæger er< strong>Mike Farmer. Han blev født i Tucson, Arizona, og har været interesseret i rumsten siden 1995. I et interview med National Geographic sagde han, at det hele startede med noget, han købte på en lokal messe. Dette emne interesserede ham så meget, at han efterfølgende begyndte at rejse til forskellige lande i håbet om at finde de sjældneste eksemplarer til en masse penge værd.

Meteoritjæger. Meteoritjæger Meteoritjæger Mike Farmer. Foto.

Meteoritjæger Meteoritjæger Mike Farmer

I alt besøgte han omkring 70 lande, med det største antal rejser til Afrika. Faktum er, at det er nemmest at finde meteoritter i Sahara og andre ørkener. Der er ingen træer eller bygninger, og ofte står de mørke sten ud mod det lyse sand. Han tager normalt til lande efter rapporter om et meteoritfald – han beregner den omtrentlige placering af faldet og foretager søgninger i dette område. I løbet af denne tid har meteoritter ikke tid til at gemme sig under lag af sand.

Meteoritter er endnu bedre synlige i sneen:Forskere har fundet den mulige placering af 300.000 meteoritter, der faldt ned på Antarktis

Skattejagt i den virkelige verden

Ifølge asteroidejægeren er dette en meget farlig aktivitet. Faktum er, at under hans søgninger er han tilfældigvis ikke de mest venlige steder. For eksempel tog han i 2011 til den arabiske halvø, på territoriet af staten Oman. Derblev han fanget og fængsletfor “ulovlige mineaktiviteter.” I løbet af sin måned i fængsel tabte han sig meget, men kunne derefter bevise, at søgning efter meteoritter ikke er det samme som minedrift. Efter at have bevist sin uskyld blev han løsladt.

Skattejagt i den virkelige verden. Mike Farmer kom endda i fængsel for sine aktiviteter. Foto.

Mike Farmer blev endda fængslet for sine aktiviteter

Også i 2011 besøgte han Kenya flere gange. Under den tredje tur blev han bortført – manden stod med en taske over hovedet, en machete blev holdt i halsen, og en pistol blev sat mod hans hoved. Efter at have slået dem besluttede forbryderne ikke at dræbe dem, men blot tage alle deres værdigenstande og gå. Og Mike Farmer havde selvfølgelig masser af værdifulde ting.

Den virkelige verdens skattejagt. Afrika er det nemmeste sted at finde meteoritter, men også det nemmeste sted at finde problemer. Foto.

Afrika er det nemmeste sted at lede efter meteoritter, men det er også nemt at finde problemer der

Hvor mange meteoritter er der på Jorden< /h2>

Meteoritjæger mener, at der er millioner af forskellige meteoritter, der ligger på Jorden lige nu.Blandt dem er der dem, der koster millioner af dollars. Men folk var kun i stand til at finde et par hundrede tusinde prøver. Dette skyldes, at rumsten sjældent falder i åbne områder. De fleste meteoritter ligger dybt i junglen, og nogle falder i havene. Det er usandsynligt, at folk nogensinde finder dem.

Hvor mange meteoritter er der på Jorden. Vanskeligheden ved at finde meteoritter er også, at de er svære at skelne fra almindelige sten - ekspertise er nødvendig. Foto.

Vanskeligheden ved at finde meteoritter er også, at de er svære at skelne fra almindelige sten – ekspertise er nødvendig

< p>Ud over Mike Farmer er der andre mennesker i verden, der søger efter meteoritter. Ifølge ham er der kun omkring 20 professionelle i denne sag. Men der er også dem, der kun går i gang, hvis der dukker nyt op om en meteorit, der falder på et koncertsted – der er hundredvis af sådanne mennesker. strong>

Læs også:Hvor forsvinder meteoritter, der falder på Jorden, og hvordan finder man dem?

Hvor meget kan du tjene på meteoritter

Mike Farmer tjener millioner af dollars på at sælge sjældne meteoritter. Engang, mens han var i Mellemøsten, fandt han en meteorit oprindeligt fra Månen – det var bogstaveligt talt en del af jordens satellit, der brød af og faldt på vores planet. Et par uger efter opdagelsen solgte han det for $100.000.Det er vigtigt at bemærke, at dette eksemplar var lille, omtrent på størrelse med en valnød.

Hvor meget kan du tjene på meteoritter. Et eksempel på en månemeteorit. Foto.

Et eksempel på en månemeteorit

Manden anser det bedste fund for at være en meteorit på 53 kilo, som blev fundet i Canada. Det var pallasit, en rumsten, der har en jern-nikkel-base afbrudt med mineralet olivin. I begyndelsen af ​​artiklen nævnte vi den dyre Fukan-meteorit, som har samme sammensætning. Prøven fundet af Mike Farmer var 4,5 milliarder år gammel. Den blev solgt til den canadiske regering foren million dollars.Den er nu udstillet på Royal Ontario Museum i Toronto og betragtes som en national skat.

Hvor meget kan du tjene på meteoritter. Et eksempel på pallasite-meteoritten. Foto.

Et eksempel på en pallasite-meteorit

Du kan være interesseret: Chinguetti – faldt på En kæmpe meteorit på Jorden, som ingen endnu har fundet

Hvordan og hvor man sælger en meteorit

Mike Farmer har ikke et separat meteoritlager. Han sælger dem på udstillinger, eller samlere og museumsrepræsentanter kontakter ham på telefon – i dag er han en meget berømt person. Nogle gange, for at sælge en sjælden meteorit, er et par opkald nok for ham, fordi dette marked er meget snævert, og nogle mennesker er klar til straks at købe et sjældent eksemplar.

Hvordan og hvor man sælger en meteorit. Mike Farmer er en berømthed i samlerkredse. Foto.

Mike Farmer er en berømthed i samlerkredse

I Rusland kan du også købe en meteorit, og normaltdet sker via opslagstavler.Vi har flere artikler om dette emne, og den mest populære af dem er “Hvilke slags meteoritter findes der, og hvor meget koster de?” Sørg også for at læse materialet “Hvor meget koster de sjældneste meteoritter, og hvor kan de købes?”

Kan du lide denne artikel? Så abonner på vores Telegram-kanal. Der er en masse interessant materiale der!

At søge og sælge meteoritter er en interessant, men samtidig farlig aktivitet. Når du rejser til andre lande, skal du sætte dig ind i lokale love – i nogle lande er alt meget strengt med dette.


Date:

by