En anden grund til kun at drikke kogt vand er blevet nævnt

Takket være varmebehandling renses vand fra bakterier, tungmetaller og alle slags kemiske grundstoffer, der kan skade helbredet i høj grad. En nylig undersøgelse viste, at kogende vand endda fjerner mikroplastik, som er små partikler af plastik, der findes overalt. Ifølge videnskabsmænd er dette den enkleste og mest effektive måde at rense vand hjemme fra denne type forurening. Dette er meget vigtigt, da forskere for nylig har fundet flere og flere beviser for, at mikroplast kan forårsage alvorlig sundhedsskade.

En anden grund er blevet nævnt til kun at drikke kogt vand. Termisk behandling af vand giver dig mulighed for at rense det for mikroplastik. Foto.

Termisk behandling af vand giver dig mulighed for at rense det for mikroplastik

Hvorfor er det vigtigt at fjerne mikroplastik fra vand

Mikro- og nanoplast er for nylig blevet et alvorligt miljøproblem. Faktum er, at det er til stede overalt – i jorden, de fødevarer, vi spiser, vand osv. For eksempel har forskere opdaget plastikpartikler i blodet hos køer og grise. Selv regnvand indeholder plastikpartikler, da de er til stede i skyer. Oprindeligt troede man, at mikroplastik var sikkert for helbredet, men for nylig er videnskabsmænds mening begyndt at ændre sig.

Forskning viser, at når små plastikpartikler kommer ind i kroppen, kan de forårsage tarmsygdomme, øge kolesterol, ændre formen på lungerne og endda trænge ind i hjernen. Imidlertid er virkningen af ​​mikroplast på kroppen ikke blevet fuldt ud undersøgt, da menneskeheden først for nylig er stødt på dette problem. Derfor fortsætter forskningen i denne sag.

Hvorfor er det vigtigt at fjerne mikroplastik fra vand? Mikroplast er til stede overalt, inklusive drikkevand og mad. Foto.

Mikroplast er til stede overalt, inklusive drikkevand og mad

Nogle avancerede drikkevandsfiltreringssystemer kan fange nano- og mikroplastik. De er dog ret dyre, og de færreste bruger dem. Derfor er der behov for en enklere og billigere metode til vandrensning. Og denne måde, som en nylig undersøgelse har vist, kan være varmebehandling.

Hvordan kogende vand renser vand for mikroplastik

Et hold kinesiske videnskabsmænd tog prøver af postevand og tilsatte kunstigt mikroplast til dem. Derefter kogte de vand i fem minutter, lod det køle af og målte mængden af ​​resterende mikroplast.

Som bekendt opstår der naturligt i processen med at koge hårdt vand, det vil sige rigt på mineraler, et kalkstof eller calciumcarbonat (CaCO3), som sætter sig på bunden og væggene i elkedlen. Undersøgelsens resultater viste, at når vandtemperaturerne steg, dannede calciumcarbonataflejringer skorper eller krystallinske strukturer, der akkumulerede og sekvestrerede plastikpartikler. Det rapporterer forskere i publikationen Environmental Science & Teknologibreve.

Hvordan kogende vand renser vand for mikroplast. Calciumkarbonat fjerner mikroplast fra vand. Foto.

Calciumkarbonat fjerner mikroplastik fra vand

Som forskerne forklarer, hvis vand indeholder mikroplastik, vil de over tid ophobes på overflade tekande. ligesom almindelig plak, der nemt kan renses af. Derudover skal kogt vand renses gennem et filter for at fjerne eventuelle flydende skorper, der måtte være til stede. Selv et groft filter, for eksempel til kaffe, er velegnet til dette.

Hvilken slags vand kan renses fra plastik ved varmebehandling

Af alt ovenstående følger det, at “filterelementet”, der renser vand fra mikroplast, er det sediment, der opstår under kogningsprocessen af ​​hårdt vand. Dette rejser spørgsmålet: Hvor effektiv er denne rengøringsmetode for blødt vand?

Hvilken slags vand kan renses for plastik ved varmebehandling. Forskere anbefaler at koge alt vand, uanset dets hårdhedsgrad. Foto.

Forskere anbefaler at koge ethvert vand, uanset dets hårdhedsgrad

Undersøgelsen viste, at effekten var mere udtalt i hårdt vand. I en prøve, der indeholdt 300 milligram CaCO3 pr. liter vand, fjernede kogning op til 90 procent af fritflydende plastikpartikler. Men selvom vandet er blødt, fjerner varmebehandling store mængder mikroplast. For eksempel, med et indhold på 60 milligram CaCO3 per liter vand, tillod kogning os at fjerne omkring 25 procent af mikroplastik, hvilket heller ikke er lille.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Herfra kan vi drage en enkel konklusion — Alt vand skal koges før brug. Dette skal dog kun gøres én gang. Lad os huske på, at i kogeøjeblikket aktiveres visse kemiske processer, som fører til dannelsen af ​​sundhedsskadelige forbindelser. Ved gentagen kogning øges mængden af ​​skadelige stoffer.


Date:

by