Hvad sker der med en person efter en uges faste?

Folk oplever nogle gange fuldstændig og langvarig sult af forskellige årsager — efter eget ønske med henblik på at tabe sig eller som protest, samt på grund af mangel på mad på grund af eventuelle omstændigheder mv. Men den dag i dag er virkningerne af langvarig faste dårligt forstået. For at få mere information om de systemiske ændringer i kroppen, der opstår under fravær af mad, gennemførte forskere en undersøgelse, der varede 7 dage. I løbet af denne tid drak de frivillige kun vand og spiste ikke noget. Som det viste sig, forårsager mangel på mad både negative og positive konsekvenser for kroppen. Især kan faste forebygge nogle alvorlige sygdomme og også hjælpe med at slippe af med overskydende vægt.

Hvad sker der med en person efter en uges faste. Forskere har opdaget fordelene ved langvarig faste. Foto.

Forskere har opdaget fordelene ved langtidsfaste

Sult giver dig mulighed for hurtigt at forbrænde fedt

Forfatterne til arbejdet involverede tolv personer i deres undersøgelse, som ikke havde nogen helbredsproblemer. Gennem hele undersøgelsen blev deltagernes blod taget til analyse og forskellige indikatorer blev undersøgt, herunder måling af indikatorerne for 3000 forskellige proteiner.

Ved at opsummere resultaterne af deres observationer rapporterede forskerne, at i løbet af de første par dage skiftede kroppen af ​​eksperimentdeltagerne til en anden energikilde – den begyndte at forbrænde fedt i stedet for glukose fra mad. Som et resultat tabte alle mennesker i gennemsnit 5,7 kilo om ugen. Desuden forblev deres vægt den samme, selv efter at de holdt op med at faste og begyndte at spise ordentligt. Det vil sige, at vægttab ikke er en midlertidig effekt.

Sult giver dig mulighed for hurtigt at forbrænde fedt. Langvarig faste giver dig mulighed for hurtigt at tabe overskydende vægt. Foto.

Langtidsfaste giver dig mulighed for hurtigt at tabe overskydende vægt

Hvordan sult påvirker kroppen

Forskere var meget overraskede over at opdage, at de frivillige i løbet af de første par dage ikke havde nogen ændringer i proteinniveauet i deres blod. Indikatorerne forblev på samme niveau som ved normal ernæring. Men der skete stærke og dramatiske ændringer tre dage efter starten af ​​fasten – hundredvis af forbindelser, der påvirker sundheden, begyndte at svinge.

For at finde ud af, hvordan faste påvirkede sundheden, analyserede forfatterne af arbejdet ændringer i frivilliges blod og sammenlignede dem med de sygdomme, de er forbundet med. For at gøre dette henvendte forskerne sig til genetiske undersøgelser udført tidligere. Som et resultat var de i stand til at identificere 212 plasmaforbindelser, der ændrer sig under faste, og som på en eller anden måde påvirker helbredet.

For eksempel fandt de ud af, at faste i mere end tre dage fører til et fald i plasmaprotein 70-niveauer. hvilket indikerer nedsat risiko for at udvikle leddegigt. Forresten fandt forskerne tidligere ud af, at patienter med leddegigt oplever reducerede smerter under længere tids faste. Den aktuelle undersøgelse kan i det mindste delvist forklare denne effekt.

Hvordan sult påvirker kroppen. Langtidsfaste kan være gavnligt for gigt. Foto.

Langtidsfaste kan være gavnligt for gigt

Forskere fandt også ændringer i HYOU1-proteinet, som tidligere har været forbundet med hjertekarsygdomme. Som et resultat af faste falder niveauet af dette protein. Dette tyder på, at langvarig faste kan være gavnligt for hjertesundheden. Det rapporterer forskere i tidsskriftet Nature Metabolism.

Men som nævnt ovenfor blev der, sammen med de positive konsekvenser af hungersnød, også opdaget negative. For eksempel bemærkede forskere en stigning i blodkoagulationsfaktor XI hos alle deltagere i eksperimentet, hvilket øger risikoen for trombose. Vi talte tidligere om faren ved denne sygdom, og hvad der sker med en person, når en blodprop bryder af.

Hvordan sult påvirker kroppen. Længerevarende faste øger risikoen for trombose. Foto.

Langtidsfaste øger risikoen for trombose

Sammenfattende alt ovenstående kan vi konkludere, at langvarig faste er en effektiv måde at tabe overskydende vægt. Derudover kan langvarig faste være gavnligt for mennesker med koronar hjertesygdom og gigt. Det har dog sine konsekvenser, så det er ikke egnet til alle mennesker. Derfor bør du ikke forsøge at faste uden at konsultere din læge. Derudover begynder de sundhedsmæssige fordele ved at faste først at vise sig efter tre dage. Ikke alle mennesker kan holde til så meget tid uden mad.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Forskere bemærker, at denne undersøgelse er den første, der viser ændringer som følge af faste på molekylært niveau. Husk på, at tidligere videnskabsmænd opdagede fordelene ved intermitterende faste, hvilket forlængede frugtfluernes levetid. Som det viste sig, har det en gavnlig effekt på kroppen på cellulært niveau. Men for at det skal være gavnligt, skal intermitterende faste være korrekt, som vi talte om tidligere.


Date:

by