Hur meteoritförsäljare blir miljonärer – den verkliga historien

Meteoriter är alla föremål från yttre rymden som föll till jorden. Du kanske tror att detta händer mycket sällan, men nej – forskare tror att upp till 6 ton meteoriter faller på ytan av vår planet varje dag, och detta är inte ett stavfel. Beroende på storlek, utseende, ålder och sammansättning kan dessa stenar vara värda mycket pengar. Den dyraste meteoriten i världen heter Fukang – den hittades år 2000 i Kina. Baserat på det faktum att den väger mer än 400 kilogram och består av partiklar av mineralet olivin,dess kostnad uppskattades till 2 miljoner dollarUtifrån detta visar det sig att leta efter meteoriter är en mycket lönsam affär. Så det är inte förvånande att dussintals människor på jorden ägnar hela sitt liv åt denna fråga. Och ja, de tjänar miljontals dollar.

Hur meteoritsäljare blir miljonärer - en sann historia. Att hitta meteoriter kan göra en person till miljonär, men det är ett för farligt jobb. Foto.

Att hitta meteoriter kan göra dig till miljonär, men det är ett för farligt jobb

Innehåll

  • 1 meteoritjägare
  • 2 skattjakt i den verkliga världen
  • 3 hur många meteoriter finns det på jorden< /li>< li>4 Hur mycket kan du tjäna på meteoriter
  • 5 Hur och var man säljer en meteorit

Meteoritjägare

Den mest kända meteoritjägaren är< strong>Mike Farmer. Han föddes i Tucson, Arizona, och har varit intresserad av rymdstenar sedan 1995. I en intervju med National Geographic sa han att allt började med något han köpte på en lokal mässa. Detta ämne intresserade honom så mycket att han sedan började resa till olika länder i hopp om att hitta de mest sällsynta exemplaren värda mycket pengar.

Meteorit Hunter. Meteorit Hunter Meteorit Hunter Mike Farmer. Foto.

Meteoritjägare Meteoritjägare Mike Farmer

Totalt besökte han ett 70-tal länder, varav de flesta flyger till Afrika. Faktum är att det är lättast att hitta meteoriter i Sahara och andra öknar. Det finns inga träd eller byggnader, och ofta sticker de mörka stenarna ut mot den ljusa sanden. Han åker vanligtvis till länder efter rapporter om ett meteoritfall – han beräknar den ungefärliga platsen för fallet och gör sökningar i detta område. Under denna tid har meteoriter inte tid att gömma sig under lager av sand.

Meteoriter är ännu bättre synliga i snön:Forskare har hittat den möjliga platsen för 300 000 meteoriter som föll på Antarktis

Skattjakt i den verkliga världen

Enligt asteroidjägaren är detta en mycket farlig aktivitet. Faktum är att under sina sökningar råkar han inte vara på de mest vänliga platserna. Till exempel åkte han 2011 till den arabiska halvön, på territoriet i delstaten Oman. Därfångades han och fängsladesför “olaglig gruvverksamhet”. Under sin månad i fängelse gick han ner mycket i vikt, men kunde sedan bevisa att leta efter meteoriter inte är detsamma som gruvdrift. Efter att ha bevisat sin oskuld släpptes han.

Skattjakt i den verkliga världen. Mike Farmer gick till och med i fängelse för sina aktiviteter. Foto.

Mike Farmer fängslades till och med för sina aktiviteter

Också 2011 besökte han Kenya flera gånger. Under den tredje resan fördes han bort – mannen stod med en påse över huvudet, en machete hölls i halsen och en pistol sattes mot hans huvud. Efter att ha slagit dem bestämde sig brottslingarna för att inte döda dem, utan helt enkelt ta alla deras värdesaker och gå. Och Mike Farmer, naturligtvis, hade massor av värdefulla saker.

Den verkliga världens skattjakt. Afrika är det enklaste stället att hitta meteoriter på, men också det enklaste stället att hitta problem. Foto.

Afrika är det enklaste stället att leta efter meteoriter på, men det är också lätt att hitta problem där

Hur många meteoriter finns det på jorden< /h2>

Meteoritjägaren tror att det finns miljontals olika meteoriter som ligger på jorden just nu.Bland dem finns de som kostar miljontals dollar. Men folk kunde bara hitta några hundra tusen prover. Detta beror på att rymdstenar sällan faller i öppna ytor. De flesta meteoriter ligger djupt i djungeln, och några faller ner i haven. Det är osannolikt att folk någonsin hittar dem.

Hur många meteoriter finns det på jorden. Svårigheten att hitta meteoriter är också att de är svåra att skilja från vanliga stenar - expertis behövs. Foto.

Svårigheten med att hitta meteoriter är också att de är svåra att skilja från vanliga stenar – expertis behövs

< p>Förutom Mike Farmer finns det andra människor i världen som söker efter meteoriter. Enligt honom finns det bara ett 20-tal proffs i den här frågan. Men det finns också de som ger sig i kast bara om det dyker upp nyheter om en meteorit som faller på en konsertplats – det finns hundratals av sådana människor. strong>

Läs också:Var försvinner meteoriter som faller på jorden och hur hittar man dem?

Hur mycket kan du tjäna på meteoriter

Mike Farmer tjänar miljontals dollar på att sälja sällsynta meteoriter. En gång, när han var i Mellanöstern, hittade han en meteorit som ursprungligen kom från månen – det var bokstavligen en del av jordens satellit som bröts av och föll på vår planet. Ett par veckor efter upptäckten sålde han det för $100 000.Det är viktigt att notera att detta exemplar var litet, ungefär lika stort som en valnöt.

Hur mycket kan du tjäna på meteoriter. Ett exempel på en månmeteorit. Foto.

Ett exempel på en månmeteorit

Mannen anser att det bästa fyndet är en meteorit som väger 53 kilo, som hittades i Kanada. Det var pallasit, en rymdsten som har en järn-nickelbas varvat med mineralet olivin. I början av artikeln nämnde vi den dyra Fukan-meteoriten, som har samma sammansättning. Provet som hittats av Mike Farmer var 4,5 miljarder år gammalt. Den såldes till den kanadensiska regeringen fören miljon dollar.Den visas nu på Royal Ontario Museum i Toronto och anses vara en nationell skatt.

Hur mycket kan du tjäna på meteoriter. Ett exempel på pallasitmeteoriten. Foto.

Ett exempel på en pallasitmeteorit

Du kanske är intresserad: Chinguetti – föll på En enorm meteorit på jorden, som ingen ännu har hittat

Hur och var man säljer en meteorit

Mike Farmer har inget separat meteoritlager. Han säljer dem på utställningar, eller så kontaktar samlare och museirepresentanter honom på telefon – i dag är han en mycket känd person. Ibland, för att sälja en sällsynt meteorit, räcker ett par samtal för honom, eftersom denna marknad är mycket smal och vissa människor är redo att omedelbart köpa ett sällsynt exemplar.

Hur och var man säljer en meteorit. Mike Farmer är en kändis i samlarkretsar. Foto.

Mike Farmer är en kändis i samlarkretsar

I Ryssland kan du också köpa en meteorit, och vanligtvisgörs detta via anslagstavlor.Vi har flera artiklar om detta ämne, och den mest populära av dem är “Vilka typer av meteoriter finns det och hur mycket kostar de?” Se också till att läsa materialet “Hur mycket kostar de sällsynta meteoriterna och var man kan köpa dem?”

Tyckte du om den här artikeln? Prenumerera sedan på vår Telegram-kanal. Det finns mycket intressant material där!

Att söka och sälja meteoriter är en intressant men samtidigt farlig aktivitet. När du reser till andra länder måste du bekanta dig med lokala lagar – i vissa länder är allt mycket strikt med detta.


Date:

by