Denne lille fisk kan larme som et jetfly.

Fra og med 2020 kender videnskaben til eksistensen af ​​mere end 35 tusind fiskearter. Blandt dem er der både kæmper som hvalhajen på op til 20 meter lang, og små væsner, som du måske ikke engang bemærke. Når det kommer til fisk, forestiller næsten alle mennesker sig dyr, der ikke giver den mindste lyd. Der er endda et populært ordsprog “at være stille som en fisk”, og det opstod af en grund. Men vidste du, at der er bittesmå fisk i verden, somkan lave støj, der kan sammenlignes med dronen i et jetfly?De er almindelige i Sydøstasien, og forskerne har mange interessante ting at sige om dem. For eksempel ved de allerede, hvordan små væsner formår at lave så høje lyde, og om de kan overdøve en person.

Denne lille fisk kan lave en høj lyd som et jetfly. I Asiens farvande er der fisk, der kan lave høje lyde. Foto.

I Asiens farvande lever fisk, der kan lave høje lyde

Indhold

< ul class="toc_list">

 • 1 fisk, der kan lave lyde
 • 2 Hvilken lydstyrke kan gøre dig døv
 • 3 Hvilke lyde laver fisk
 • 4 Hvordan taler de fisk
 • 5 De mest højlydte fisk i verden
 • Fisk, der kan lave lyde

  En af de mest højlydte fisk i verden hedder Danionella cerebrum. Den svømmer i Myanmars skumle lavvandede områder og vokser til en maksimal længde på 1,2 cm. Hjernevolumenet af disse væsner er 0,6 kubikmillimeter – dette er den mindste hjerne blandt alle kendte arter af hvirveldyr.

  På trods af sin lille størrelse er denne fiski stand til at producere lyde med en volumen på op til 140 decibel.< /strong> Det er meget højt – den slags støj, du ville høre, når du bruger en hammer eller under en rockkoncert. Nogle kilder sammenligner lyden af ​​denne fisk med et pistolskud.

  En fisk, der kan lave lyde. Fiskens udseende Danionella cerebrum. Foto.

  Udseende af fisken Danionella cerebrum

  Til sammenligning anses den højeste officielt registrerede støj på Jorden for at være eksplosionen af Krakatoa-vulkanen under et udbrud i 1883. Det menes, at det var så øredøvende, at brølet i et niveau på 172 decibel blev hørt i en afstand af 160 kilometer.

  Læs også:De største vulkanudbrud i menneskehedens historie

  < h2>Hvilken lydstyrke kan forårsage døvhed?

  En person kan begynde at opleve midlertidigt høretab, når den udsættes for lyde med en lydstyrke på85 decibel eller højerehvis den udsættes for dem i lang tid. Ved lydniveauer på 120 decibel eller højere, såsom ved en rockkoncert eller i nærheden af ​​en kørende jetmotor, kan der opstå permanente høreskader. Lyde højere end 140 decibel kan forårsage smertefuld øredøvning selv efter kort eksponering.

  Hvilken lydstyrke kan gøre dig døv? En persons hørelse er meget skrøbelig, og den kan gå tabt på det mest uventede tidspunkt. Foto.

  Menneskelig hørelse er meget skrøbelig og kan gå tabt på det mest uventede tidspunkt

  < p>Vigtig videnskabelig præstation:Drengens hørelse blev genoprettet ved hjælp af genteknologi – medicin har arbejdet hen imod dette i 20 år

  Hvilke lyde laver fisk? h2>

  Den lille fisk Danionella cerebrum producerer en lyd, der i volumen kan sammenlignes med et jetfly. Det ville være logisk, at efter at have fanget denne fisk, blev folk straks døve. Men sådanne tilfælde er aldrig blevet registreret, og det er der en forklaring på.

  Faktum er, at støj på et niveau på 140 decibel kun høres i vand, når fisken er på en afstand af 10 millimeter. Jo længere væk den er, jo mindre lyd høres. For eksempel når støjniveauet på 1 meters afstand 108 decibel – det er også meget, dyret larmer som en traktor.

  Denne lille fisk kan lave en høj lyd som et jetfly. Hvilke lyde laver fisk. Foto.

  Danionella cerebrum Fiskelyde

  Det meste af den producerede lyd reflekteres tilbage i vandet. Når en person står ved siden af ​​et akvarium med flydende Danionella cerebrum, hører han kun en kontinuerlig summende lyd. Det menes, at fisk bruger deres evne til at kommunikere med hinanden. Faktum er, at de lever i mudret vand og ofte ikke ser deres slægtninge.

  Sådan taler fisk

  Fisken laver en høj lyd ved hjælp af sin svømmeblære. Først komprimerer den de muskler, der trækker i ribben og skaber spændinger i den lille brusk. Når brusken frigives, rammer den hurtigt svømmeblæren og frembringer en høj lyd.

  Hvordan fisk taler. Strukturen af ​​den lille fisk Danionella cerebrum. Foto.

  Strukturen af ​​den lille fisk Danionella cerebrum

  Forskere har bemærket, at kun hanner giver en summende lyd, og kun når de er i en gruppe. Nogle af dem larmer mere end andre – måske er der i disse grupper individer, som har større autoritet. Ofte, hvis én han larmer, er resten helt stille på dette tidspunkt.

  Alle burde vide dette:Den største fisk i verden – den kan blive op til 20 meter

  < h2>Den højeste fisk i verden

  Det er vigtigt at bemærke, at repræsentanter for arten Danionella cerebrum er langt fra de højest blandt fisk. Sådan er de kun blandt små væsner.

  Der er andre fisk i verden, der laver lyde. F.eks. bruger den skæggede skumle kræker (Pogonias cromis) sine store, flade tænder til at lave en trommelyd. Og den nordlige midtskibsfisk (Porichthys notatus) bruger sin svømmeblære til at lave lyde, der ligner grynt eller grynt.

  Den højeste fisk i verden. Skægget mørk croaker. Foto.

  Den højeste fisk i verden. Nordlig midtskibsfisk. Foto.

  Nordlige midtskibsfisk

  Sørg for at tjekke ud af vores Telegram-chat. Der udgiver vi yderligere indlæg hver dag, der vil overraske dig!

  Jorden er hjemsted for et stort antal fantastiske fisk. En af dem er enorme havkat – det menes, at de er i stand til at blive til rigtige monstre, der ikke skåner nogen. Du kan læse mere om dette i artiklen “Menneskeædende havkat angriber fiskere og børn: sandhed eller myte?”


  Date:

  by