Chinguetti er en enorm meteorit, der faldt til Jorden, som ingen endnu har fundet

Tilbage i 1916 meddelte den franske konsulatmedarbejder Gaston Ripert, at han havde fundet en enorm bakke udelukkende lavet af jern i den afrikanske Sahara-ørken. Ifølge ham var bredden af ​​dette usædvanlige bjerg 100 meter – det antages, at han stod på toppen af ​​en enorm meteorit, der faldt til Jorden i meget gammel tid. Manden kunne ikke huske placeringen af ​​denne rumsten, fordi lederen af ​​en afrikansk stamme tog ham til den, efter at han tidligere havde bind for øjnene. Men Gaston Ripert var i stand til at bringe derfra en sten-jernmeteorit, der vejede 4,5 kilo. I mange år forsøgte videnskabsmænd at finde denne enorme meteorit, men eftersøgningen gav ingen resultater. For nylig er jagten på rumklippen blevet genoptaget ved hjælp af moderne teknologi.

Chinguetti er en enorm meteorit, der faldt til Jorden, som ingen endnu har fundet. Et sted i Sahara-ørkenen kan der være en meteorit 100 meter bred. Foto.

Et sted i Sahara-ørkenen kan der være en meteorit på 100 meter

Meteorit i Sahara-ørkenen

Den største meteorit, der nogensinde er faldet til Jorden, hvis eksistens forskerne stadig ikke er helt sikre på, hed Chinguetti. Navnet på det mystiske objekt blev givet til ære for bosættelsen af ​​samme navn i landet Mauretanien – et fragment af en enorm meteorit blev fundet 45 kilometer fra det.

Meteorit i Sahara-ørkenen. Chinguetti i Mauretanien. Foto.

Chinguetti i Mauretanien

I mange år har forskere forsøgt at finde det sted, hvor jernstenen faldt, men ingen succes er noteret. Tværtimod viste en undersøgelse foretaget i 2001, at det stykke meteorit, som Gaston Ripert havde medbragt, ikke kunne være en del af et 100 meter langt rumobjekt. Kemisk analyse af materialet viste, at dets moderobjekt havde en maksimal størrelse på 1,6 meter. Derudover skulle faldet af en så stor meteorit have efterladt et enormt krater, men det kunne heller ikke findes.

Læs også:Hvorfor nogle meteoritter eksploderer i jordens atmosfære

< h2>Den største meteorit i verden

Bedrog Gaston Ripert virkelig alle eller begik en alvorlig fejl? I dag mener videnskabsmænd, at det er for tidligt at anklage den konsulære embedsmand for noget som helst. Det er muligt, at der virkelig eksisterer en kæmpe meteorit på størrelse med et bjerg.

Fraværet af et stort krater i Sahara-ørkenen kan forklares med, at meteoritten faldt ned på vores planets overflade i en lav vinkel. I dette tilfælde er der muligvis ikke et dybt hul i jorden.

Den største meteorit i verden. Fragment af Chinguetti-meteoritten. Foto.

Fragment af Chinguetti-meteoritten

Vanskeligheder med at finde Chinguetti-meteoritten kan skyldes en række faktorer. Således har de instrumenter, som videnskabsmænd brugte, muligvis ikke været nøjagtige nok til at opdage en jerngenstand. Forskere kunne også lede efter ham det forkerte sted, fordi Gaston Riperts minder var vage – glem ikke, at han kom til stedet med bind for øjnene. Desuden kunne bjerget i løbet af de sidste årtier nemt have været dækket af et tykt lag sand.

Nogle videnskabsmænd tror på eksistensen af ​​Chinguetti-meteoritten, fordi Gaston Ripert sagde, at der var “metalnåle” på overfladen af ​​bjerget. Han henviste højst sandsynligt til Thompson-strukturer, som er usædvanlige mønstre og strukturer, der dannes på metalgenstande, når de afkøles langsomt over lange perioder. De blev først opdaget i 2003, så den franske konsulatmedarbejder kunne ikke have fundet på dem.

Du kan være interesseret: Forskere har opdaget spor af det ældste meteoritfald – de er 3,48 milliarder år gammel

Søg efter Chinguetti-meteoritten

I dag mener forskerne, at de vil være i stand til at finde den største meteorit på Jorden ved hjælp af et magnetometer. Dette er navnet på en enhed, der bruges til at måle det magnetiske felt eller magnetiske egenskaber af materialer, der hjælper med at bestemme deres styrke og placering.

Hvis en enorm jerngenstand ligger et sted i Sahara-ørkenen, vil den definitivt påvirke magnetfeltet på vores planeter – videnskabsmænd vil være i stand til at opdage en magnetisk anomali. Det er normalt sådan, videnskabsmænd søger efter mineraler. Men i dette tilfælde kan et magnetometer hjælpe med at løse et mysterium, der er mere end 100 år gammelt.

Søg efter Chinguetti-meteoritten. Kortet viser steder, hvor Chinguetti-meteoritten kan være placeret. Foto.

Kortet viser steder, hvor Chinguetti-meteoritten kan befinde sig

Det er vigtigt at bemærke, at for 66,5 millioner år siden faldt et større objekt til Jorden – Chicxulub-asteroiden, hvis diameter anslås til 10 kilometer. Som et resultat af dets fald blev der dannet et nedslagskrater med en diameter på 180 kilometer på Yucatan-halvøen i Nordamerika. Faldet af en så stor genstand forårsagede en kraftig eksplosion og så stærke ændringer i naturen, at de førte til udryddelse af mange dyrearter – hovedsageligt dinosaurer uddøde.

Sørg for at abonnere på vores Zen-kanal, så for ikke at gå glip af vigtige nyheder fra videnskab og teknologi. Glem heller ikke vores Telegram-kanal!

Forskere studerer stadig konsekvenserne af Chicxulub-asteroidens fald og finder nye detaljer. For eksempel blev det kendt i 2022, at efter denne katastrofe begyndte et jordskælv, som varede flere måneder.


Date:

by