Forskere har genskabt Dante Alighieri's ansigt, manden der beskrev himlen og helvede

I de fleste menneskers hoveder er helvede en kæmpe tragt, der går ned i jordens dybder. Den består af ni cirkler, og jo stærkere en persons synd er, jo dybere kreds er han i og gennemgår hårde straffe. Når det kommer til himlen, forestiller mange af os et vidunderligt sted et sted i himlen. Sådanne billeder af helvede og himmel blev opfundet af den italienske digterDante Alighierii digtet “Den guddommelige komedie”. Den berømte tænker levede i det 12.-13. århundrede, og mange detaljer om hans liv er kun kendt for os fra skrifter fra folk, der levede længe efter ham. Og vi ved stadig ikke præcis, hvordan han så ud. For nylig var videnskabsmænd i stand til at genskabe hans udseende baseret på rekonstruktionen af ​​kraniet – til dato kan dette portræt af Dante Alighieri kaldes det mest realistiske.

Forskere har genskabt Dante Alighieri's ansigt, manden der beskrev helvede og himlen. Resultaterne af et nyt videnskabeligt arbejde har vist, at Dante Alighieri så sådan ud. Foto.

Resultaterne af en ny videnskabelig undersøgelse viser, at Dante Alighieri så sådan ud

Hvad Dante Alighieri var

Dante Alighieri er blevet et ikon for vestlig litteratur takket være hans mange verdensberømte værker. Hans mest berømte værk er The Divine Comedy, som beskriver en rejse til helvede, himlen og skærsilden.

På trods af at hans værker har overlevet den dag i dag og er tilgængelige for alle, forbliver digterens udseende et mysterium. Du kan finde mange af hans portrætter på internettet, men de blev malet mange år efter hans død tilbage i 1321.

Hvordan Dante Alighieri var. Dante i fresken af ​​Villa Carduccio af Andrea del Castagno. Foto.

Dante i fresken af ​​Villa Carduccio Andrea del Castagno

Ifølge forfatteren til den nye undersøgelse, Cicero Moraes, kendes detaljer om den store digters udseende fra biografien om Dante, skrevet af digteren Giovanni Boccaccio. Han beskrev ham som en mand af gennemsnitlig højde med en let bøjning, et langt ansigt, en aquilin næse og store øjne. Boccaccio indsamlede disse detaljer fra ord fra folk tæt på digteren. Men han så ham aldrig personligt.

Læs også:Alexander Pushkin kunne være blevet reddet fra døden – sandt eller ej?

Portræt af Dante Alighieri h2

Derfor kan alle eksisterende portrætter af Dante Alighieri være langt fra sandheden. For at skabe et mere realistisk billede af digteren brugte videnskabsmænd en model af kraniet skabt baseret på en analyse af hans knogler – dette arbejde blev udført af videnskabsmænd tilbage i 1921. Forfatterne af den nye undersøgelse tog også hensyn til data fra 2007, som også talte om formen og andre træk ved hans kranie.

Portræt af Dante Alighieri. Model af Dante Alighieris kranie. Foto.

Model af Dante Alighieris kranium

Efter at have skabt en model af Dante Alighieris kranie brugte videnskabsmænd en computer til at “strække” virtuel hud over det. Som et resultat endte de med billedet af en mand med et lidt udmattet ansigt. Dette kan forklares med, at den italienske digters skæbne ikke var let. Faktum er, at han i 1302 blev fordrevet fra sit hjemland Firenze. Manden døde i den italienske by Ravenna i 1321. Det menes, at digteren blev forvist efter anklager om korruption og protektion.

Portræt af Dante Alighieri. Moderne portræt af Dante Alighieri. Foto.

Moderne portræt af Dante Alighieri

Forskere bemærkede, at Dante Alighieris hovedstørrelse var lidt større end alle andre menneskers. Man skulle tro, at det skyldtes hans udviklede sind. Men hovedstørrelse er bestemt ikke et mål for mentale evner – dette er bevist af videnskaben. Gamle mennesker havde en større hjerne end moderne mennesker, men de var ikke klogere end os.

Du kan være interesseret:Kunstig intelligens har afsløret hemmeligheden bag et af Raphaels malerier p>< h2>Hvordan det moderne italienske sprog fremstod

Men ingen vil argumentere med, at Dante Alighieri var et geni. Han betragtes som faderen til det italienske sprog, og det er ikke bare en højlydt udtalelse. I sin guddommelige komedie brugte han den toscanske dialekt, som på det tidspunkt var en af ​​de mest prestigefyldte og litterære i Italien. Dette var med til at etablere den toscanske dialekt som det grundlæggende grundlag for det fremtidige italienske litterære sprog.

Dante Alighieri lavede også et glimrende træk ved at bruge italiensk i stedet for latin til sit arbejde. Dette gjorde hans digt mere tilgængeligt og forståeligt for det bredest mulige publikum og ikke kun uddannede præster og videnskabsmænd. Hans arbejde havde en enorm indflydelse på udviklingen af ​​det italienske sprog. Han var i stand til at introducere mange nye ord og vendinger og standardiserede også reglerne for grammatik og stavning.

Hvordan det moderne italienske sprog fremstod. Sådan ser helvede ud i Dante Alighieris opfattelse. Foto.

Sådan ser helvede ud i Dante Alighieri

Hvis du kunne lide dette materiale, sørg for at læse vores artikel “Hvordan Cæsar og andre historiske personer ville se ud i den moderne verden.” I den har vi samlet billeder med genskabte ansigter af sådanne historiske personer som Gaius Julius Cæsar, Cleopatra, Napoleon Bonaparte, Elizabeth Bathory, Aristoteles og så videre.

For at holde dig ajour med alle de interessante udviklinger i videnskabsområde, abonner på vores kanaler i Zen og Telegram. Det er gratis!

Nogle gange graver videnskabsmænd endnu dybere og genskaber gamle menneskers ansigter. For eksempel talte min kollega Andrei Zhukov i 2023 om, hvordan videnskabsmænd rekonstruerede udseendet af en dragemand, den nærmeste slægtning til moderne mennesker.


Date:

by