Forskare har återskapat ansiktet på Dante Alighieri, mannen som beskrev himlen och helvetet

I de flesta människors medvetande är helvetet en gigantisk tratt som går ner i jordens djup. Den består av nio cirklar, och ju starkare en persons synd, desto djupare är cirkeln han befinner sig i och går igenom stränga straff. När det kommer till himlen föreställer sig många av oss en underbar plats någonstans i himlen. Sådana bilder av helvetet och himlen uppfanns av den italienska poetenDante Alighierii dikten “Den gudomliga komedin”. Den berömda tänkaren levde på 1100-1200-talen, och många detaljer om hans liv är kända för oss endast från skrifter av människor som levde långt efter honom. Och vi vet fortfarande inte exakt hur han såg ut. Nyligen kunde forskare återskapa hans utseende baserat på rekonstruktionen av skallen – hittills kan detta porträtt av Dante Alighieri kallas det mest realistiska.

Forskare har återskapat ansiktet på Dante Alighieri, mannen som beskrev helvetet och himlen. Resultaten av ett nytt vetenskapligt arbete har visat att Dante Alighieri såg ut så här. Foto.

Resultaten av en ny vetenskaplig studie visar att Dante Alighieri såg ut så här

Vad Dante Alighieri var

Dante Alighieri har blivit en ikon för västerländsk litteratur tack vare sina många världsberömda verk. Hans mest kända verk är The Divine Comedy, som beskriver en resa till helvetet, himlen och skärselden.

Trots att hans verk har överlevt till denna dag och är tillgängliga för alla, förblir poetens utseende ett mysterium. Du kan hitta många av hans porträtt på Internet, men de målades många år efter hans död redan 1321.

Hur Dante Alighieri var. Dante i fresken av Villa Carduccio av Andrea del Castagno. Foto.

Dante i fresken av Villa Carduccio Andrea del Castagno

Enligt författaren till den nya studien, Cicero Moraes, är detaljer om den store poetens utseende kända från biografin om Dante, skriven av poeten Giovanni Boccaccio. Han beskrev honom som en man av medellängd med en lätt böjd, ett långt ansikte, en aquilin näsa och stora ögon. Boccaccio samlade dessa detaljer från ord från personer nära poeten. Men han såg honom aldrig personligen.

Läs också:Alexander Pushkin kunde ha räddats från döden – sant eller inte?

Porträtt av Dante Alighieri h2

Följaktligen kan alla befintliga porträtt av Dante Alighieri vara långt ifrån sanningen. För att skapa en mer realistisk bild av poeten använde forskare en modell av skallen som skapades baserat på en analys av hans ben – detta arbete utfördes av forskare redan 1921. Författarna till den nya studien tog även hänsyn till data från 2007, som också talade om formen och andra egenskaper hos hans skalle.

Porträtt av Dante Alighieri. Modell av Dante Alighieris skalle. Foto.

Modell av Dante Alighieris skalle

Efter att ha skapat en modell av Dante Alighieris skalle använde forskare en dator för att “sträcka ut” virtuell hud över den. Som ett resultat hamnade de med bilden av en man med ett lätt utmattat ansikte. Detta kan förklaras av det faktum att den italienska poetens öde inte var lätt. Faktum är att han 1302 fördrevs från sitt hemland Florens. Mannen dog i den italienska staden Ravenna 1321. Man tror att poeten förvisades efter anklagelser om korruption och beskydd.

Porträtt av Dante Alighieri. Samtida porträtt av Dante Alighieri. Foto.

Modernt porträtt av Dante Alighieri

Forskare noterade att Dante Alighieris huvudstorlek var något större än för alla andra människor. Man skulle kunna tro att detta berodde på hans utvecklade sinne. Men huvudstorlek är definitivt inte ett mått på mental förmåga – detta har bevisats av vetenskapen. Forntida människor hade en större hjärna än moderna människor, men de var inte smartare än oss.

Du kanske är intresserad:Artificiell intelligens har avslöjat hemligheten bakom en av Rafaels målningar p>< h2>Hur det moderna italienska språket såg ut

Men ingen kommer att argumentera med att Dante Alighieri var ett geni. Han anses vara det italienska språkets fader, och detta är inte bara ett högljutt uttalande. I sin gudomliga komedi använde han den toskanska dialekten, som på den tiden var en av de mest prestigefyllda och litterära i Italien. Detta bidrog till att etablera den toskanska dialekten som grunden för det framtida italienska litterära språket.

Dante Alighieri gjorde också ett lysande drag genom att använda italienska snarare än latin för sitt arbete. Detta gjorde hans dikt mer tillgänglig och begriplig för en bredast möjlig publik, och inte bara utbildade präster och vetenskapsmän. Hans arbete hade en enorm inverkan på utvecklingen av det italienska språket. Han kunde introducera många nya ord och fraser och standardiserade reglerna för grammatik och stavning.

Hur det moderna italienska språket såg ut. Så här ser helvetet ut i Dante Alighieris åsikt. Foto.

Så här ser helvetet ut i Dante Alighieri

Om du gillade detta material, se till att läsa vår artikel “Hur Caesar och andra historiska personer skulle se ut i den moderna världen.” I den har vi samlat bilder med återskapade ansikten av sådana historiska personer som Gaius Julius Caesar, Cleopatra, Napoleon Bonaparte, Elizabeth Bathory, Aristoteles och så vidare.

För att hålla dig uppdaterad med alla intressanta utvecklingar inom vetenskapsområde, prenumerera på våra kanaler i Zen och Telegram. Det är gratis!

Ibland gräver forskare ännu djupare och återskapar forntida människors ansikten. Till exempel, 2023, talade min kollega Andrei Zhukov om hur forskare rekonstruerade utseendet på en drakman, den närmaste släktingen till moderna människor.


Date:

by