Den största kontorsbyggnaden i världen byggdes i Indien – Pentagon förblev på andra plats

I mer än 80 år var den största kontorsbyggnaden i världen Pentagon, högkvarteret för det amerikanska försvarsdepartementet. Denna enorma struktur har formen av en femhörning och ligger i den amerikanska delstaten Virginia. Pentagons yta uppskattas till 620 000 kvadratmeter. Den har fem våningar över marken, samt två våningar under jord. Den totala längden på alla korridorer inne i högkvarteret är 28 kilometer, och antalet fönster uppskattas till 7 754. Pentagon har gott om plats för 26 000 personer att arbeta. Nyligen togs titeln på den största kontorsbyggnaden ifrån den av Surat Diamond Exchangei Indien. Diamanter kommer att säljas i denna enorma byggnad, och i framtiden kan staden mycket väl bli världens diamanthuvudstad.

Den största kontorsbyggnaden i världen byggdes i Indien - Pentagon förblev på andra plats. Diamantbörsen i Indien tog bort titeln som den största kontorsbyggnaden från Pentagon. Foto.

Diamantbörsen i Indien tog bort titeln som den största kontorsbyggnaden från Pentagon

Där diamanter bearbetas

Den största diamantbörsen öppnades i december 2023. Den ligger i den indiska staden Surat, som är hem för cirka 4,5 miljoner människor. Ekonomin i denna stad är huvudsakligen baserad på textil- och kemisk industri. Men den har också en mycket utvecklad diamantskärningsindustri – den uppstod på 1950-talet och utvecklades på grund av billig arbetskraft.

Där diamanter bearbetas. Fågelperspektiv av Surat Diamond Exchange. Foto.

En fågelperspektiv över Surat Diamond Exchange

Diamantskärning är processen att skära en diamant för att ge den form och glans. Det går ut på att slipa och polera mineralet för att förbättra dess utseende. Kvaliteten på snittet avgör direkt ädelstenens skönhet och dess pris.

De flesta diamanter bryts i Ryssland, Botswana, Kanada, Sydafrika, Namibia och Angola. Trots det faktum att Indien inte ens är bland de tio största tillverkarna av dessa smycken, lagras 90 % av de bearbetade diamanterna på planeten i staden Surat.Om du någonsin har sett en diamant personligen, oavsett var den bröts, är det mycket troligt att den har varit i Indien.

Du kommer att vara intresserad:Forskare har förklarat hur diamanter stiger från djupet till jordens yta

Där diamanter säljs

Surat Diamond Exchange är en plats som kan bli världens diamanthuvudstad i framtiden. Denna anläggning är belägen i hjärtat av det kommande affärscentret Diamond Research and Mercantile City (DREAM). Idag, runt diamantbörsen, finns röjd mark och ofärdiga byggnader. Men efter några år kommer detta territorium att förändras kraftigt och kommer säkerligen att kunna förvåna människor med sin lyx.

På diamantbörsen, som man kan förstå av namnet, kommer det att ske handel med ädelstenar . Konstruktionenbestår av nio 15 våningar höga tornsom är sammankopplade av en central ås. Byggningsarean uppskattas till 660 451 kvadratmeter – byggnaden är större än Pentagon.

Där diamanter säljs. Idag står Diamond Research and Mercantile Citys affärscentrum tomt, men snart kommer det att finnas många rika människor där. Foto.

Idag står Diamond Research and Mercantile Citys affärscenter tomt, men snart kommer det att finnas många rika människor där

< p>Den enorma strukturen kommer att hysa kontor för 4 500 företagsom sysslar med diamanthandel. Det rapporteras att dessa kontor också kan användas som en plats för att skära och polera diamanter, så de kan kallas multifunktionella. Det kommer också att finnas ett slags köpcentrum, som omfattar 27 utställningslokaler med diamantsmycken.

Under bygget försökte arkitektfirman Morphogenic att klara sig utan luftkonditionering. Vissa kontor har dem, men i allmänhet såg designarna till att det mesta av komplexet var skyddat från solljus. Dessutom bör strukturens form ge naturlig ventilation, det vill säga kontoren kommer att vara fräscha även utan extrautrustning. För att generera energi installeras solpaneler på taken på de flesta torn.

Alla borde veta detta:Hur bryts diamanter och var de kommer ifrån

Världens nya diamanthuvudstad

h2>

Under många år var diamantförsäljare tvungna att resa 241 kilometer för att nå Mumbai, Indiens finanshuvudstad, för att göra affärer. Med tillkomsten av Surat Diamond Exchange kommer de att kunna spara tid på resor. Vad som också är viktigt är att staden Surat kommer att samla alla diamantleverantörer på ett ställe >, vilket också är väldigt bekvämt.

Världens nya diamanthuvudstad. Indien har nu ytterligare en storslagen struktur. Foto.

Indien har en mer storslagen struktur

Du hittar ännu fler intressanta artiklar i våra kanaler i Zen och Telegram. Prenumerera så missar du inget intressant!

Kanske efter den här nyheten blev du medveten om hur diamanter bryts. För att ta reda på detta behöver du inte gå till en sökmotor – en omfattande artikel finns redan på vår webbplats, och en gång lästes den av tusentals människor. Materialet kallas “Den dyraste diamanten i världen – varför den är rosa och värd miljontals dollar.” Den talar om en diamant som är känd som “Rose of Lulo”. Den hittades 2022 i Afrika och väger 170 karat. Vi rekommenderar starkt att läsa!


Date:

by