Hvorfor skyer forsvinder under en solformørkelse – mysteriet er endelig blevet løst

En solformørkelse er et astronomisk fænomen, som alle kan observere. For at gøre dette behøver du kun specielle solbriller, der kan filtrere stråler, der er farlige for øjnene. I 2024 vil alle kunne sesolformørkelser den 8. april og 2. oktober— i disse dage vil Månen passere foran Solen, og dagen bliver mørk i et par minutter. Mange mennesker har bemærket, at under en solformørkelse begynder skyer pludselig at sprede sig. Dette sker ikke altid, men ofte. I mange år kunne forskere ikke forstå, hvorfor dette skete, og først for nylig var de i stand til at forklare dette fænomen. Ud over dette fandt de ud af en anden interessant detalje, som kæmpere mod global opvarmning bestemt bør huske på.

Hvorfor skyer forsvinder under en solformørkelse - mysteriet er endelig blevet afsløret. Under solformørkelser bliver himlen ofte klar - der er givet en forklaring på dette fænomen. Foto.

Under solformørkelser bliver himlen ofte klar – der er givet en forklaring på dette fænomen

Indhold

  • 1 Hvordan skyer opfører sig under en solformørkelse
  • 2 Hvilke typer skyer er opdelt i
  • 3 Hvorfor skyer spredes
  • < li> 4 Kampen mod global opvarmning

Hvordan skyer opfører sig under en solformørkelse

Forfatterne af den videnskabelige publikation Science Alert sagde, at skyer ofte forsvinder under solformørkelser. Normalt begynder de at forsvinde og afslører for folk skønheden i et sjældent astronomisk fænomen, når Månen kun overlapper Solen med 15 %.

Hvordan skyer opfører sig under en solformørkelse. En solformørkelse påvirker Jorden mere, end forskerne troede. Foto.

Solformørkelse påvirker Jorden mere end videnskabsmænd troede

Det er selvfølgelig ikke alle skyer, der spreder sig. Hvis himlen altid blev klar under en solformørkelse, ville vi aldrig høre folk klage over, at de ikke var i stand til at se formørkelsen på grund af overskyet vejr. Hvorvidt himlen bliver klar eller ej afhænger af, hvilke typer skyer der blev dannet på den før formørkelsen.

Hvilke typer skyer er opdelt i

Forskere skelner mellem mange forskellige typer skyer, som er klassificeret efter form, højde og generelt udseende. Hvide og luftige skyer, i konturerne af hvilke mennesker med god fantasi ser forskellige dyr og andre figurer, kaldescumulusDer er ogsåstratusskyersom ligner grå tæpper, der dækker hele himlen – de indikerer normalt stabilt vejr uden overraskelser, men bringer let regn eller sne med sig. Der er ogsåcumulonimbus-, cirrus- og pyrocumulus-skyer.Sidstnævnte skræmte indbyggerne i Kazan i 2023, fordi de ligner en atomsvamp.

Hvilke typer skyer er opdelt i. Cumulusskyer. Foto.

Cumulus

Læs også:Hvorfor findes mikroplastik selv i skyerne?

Hvorfor skyer forsvinder

Ifølge professor Victor Tris forsvinder under solformørkelser kun cumulusskyer, hvis base er mindre end 2 kilometer over jorden. Hvis der under en astronomisk begivenhed er højere cirrus eller andre typer skyer på himlen, kan de blokere for udsynet til Solen, der er sløret af Månen.

Mens de studerede data om solformørkelser for perioden fra 2005 til 2016, bemærkede forskerne, at cumulusskyer begynder at forsvinde, når Solen blokeres med 15 %. De dukker dog ikke op, før solformørkelsen slutter.

Hvorfor forsvinder skyer? For at finde ud af, hvorfor skyer forsvinder under solformørkelser, brugte videnskabsmænd computermodellering. Foto.

Forskere brugte computermodellering til at finde ud af, hvorfor skyer forsvinder under solformørkelser

For at finde ud af, hvorfor dette sker, lancerede forskere et program til at genskabe opførselen af ​​DALES-skyer. Det viste sig, at under solformørkelser forsvinder cumulusskyer på grund af, at Solen pludselig holder op med at opvarme jordens overflade, og den køler kraftigt ned. Som et resultat forsvinder opadgående varme luftstrømme, og de er meget vigtige for dannelsen af ​​cumulusskyer.

Du vil være interesseret:Hvordan spredes skyer før ferien i Rusland ?

< h2>Bekæmpelse af global opvarmning

Mysteriet om, hvorfor skyer spredes under solformørkelser, kan betragtes som løst. Men som en del af deres videnskabelige arbejde lagde forskerne opmærksomhed på en anden interessant detalje.

For i fremtiden, for at stoppe den globale temperaturstigning på Jorden, ønsker forskerne at forsøge at blokere for sollys. Vi har tidligere talt om et sådant projekt – for eksempel blev det i 2022 foreslået at strække en enorm paraply ud over vores planet. I teorien kunne sådan teknologi faktisk afkøle Jorden.

Bekæmpelse af global opvarmning. Omtrentlig udseende af en

Omtrentlig udseende af “paraplyen” for at beskytte Jorden mod solvarme

Men nu viser det sig, at på grund af Solens okklusion kan skyer holde op med at dannes på Jorden. I milliarder af år har de reflekteret overskydende sollys, og uden dem kan vores planet være endnu varmere, og en “paraply” i rummet hjælper måske ikke.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde går du ikke glip af nogen vigtig videnskabelig opdagelse!

Solformørkelser forekommer hvert år. I begyndelsen af ​​artiklen nævnte vi allerede, at vi i 2024 vil være i stand til at observere dem den 8. april og den 2. oktober – astronomielskere bør forberede deres linser til at observere dette skue. Går du glip af disse arrangementer, samler vi et udvalg af de bedste billeder, som vi har gjort i mange år. Lige nu kan du se billeder af en meget sjælden hybrid solformørkelse i 2023.


Date:

by