Hvordan lever mennesker født den 29. februar skudår?

Februar er den korteste måned på året. Oftest har den 28 dage, men en gang hvert fjerde år dukker der en usædvanlig dato op i kalenderen – 29. februar. Ifølge statistikker er der i dag kun omkring 4 millioner mennesker, der har dette i “datoen for fødsel” kolonnenummer. Derfor fejrer mange af dem kun deres fødselsdag en gang hvert fjerde år. For at undgå en sådan forvirring vælger nogle forældre 28. februar eller 1. marts som fødselsdato for barnet – det er en meget almindelig beslutning. Du kan fortælle en masse interessante ting om den sjældneste dag, hvilket vi vil gøre nu.

Hvordan lever mennesker født i et skudår den 29. februar. Mennesker født den 29. februar er unikke, og de har deres egen tilgang til at fejre deres fødselsdag. Foto.

Mennesker født den 29. februar er unikke, og de har deres egen tilgang til fødselsdag festligheder

Indhold

  • 1 Hvorfor er den 29. februar kun én gang hvert fjerde år
  • 2 Hvordan lever mennesker født den 29. februar
  • 3 Hvor gamle er folk født den 29. februar
  • 4 Sådan fejres en fødselsdag 29. februar

Hvorfor er 29. februar kun én gang hvert fjerde år

Hvis et år har datoen 29. februar, så er det en skudår.Yderligere datoen dukkede op for at harmonisere den gregorianske kalender med Jordens bevægelse omkring Solen.

Gregoriansk kalenderer det kalendersystem vi bruger i dag. Det blev introduceret i 1582 af pave Gregor XIII og inkluderer skudår.

Hvorfor er den 29. februar kun én gang hvert fjerde år? Som navnet antyder, blev den gregorianske kalender opfundet af Gregor XIII. Foto.

Som navnet antyder, blev den gregorianske kalender opfundet af Gregor XIII

Forskere bemærkede engang, at et år varer lidt mere end 365 dage – der er yderligere 6 timer. Det blev klart, at uden at tilføje en ny dato til februar hvert fjerde år, begyndte helligdage og årstider at skifte. Og at fejre nogle helligdage på samme dag var meget vigtigt, især i oldtiden.

Sådan opstod skudår, hvor der er en ekstra dag den 29. februar. Den retter vores kalender, så vi kan holde årstiderne og datoerne på plads.

Interessant fakta:at bestemme et skudår er meget simpelt – det er let deleligt med 4. For eksempel var disse 2012, 2016 og 2020. Det nuværende år 2024 er også et skudår, og det næste lange år bliver 2028. Min kollega Andrey Zhukov har en fremragende artikel om dette emne “Hvorfor er skudår, og hvem opfandt dem.” Et must at læse!

Sådan lever mennesker født den 29. februar

Folk, der “ifølge dokumenter” er født på skuddag den 29. februar er unikke, fordi vi taler om0,069 % af Jordens befolkning .Hvis et barn blev født på denne sjældne dato, beder forældre ofte om at angive den sidste dag i vinteren, den 28. februar eller den første dag i foråret, den 1. marts på fødselsattesten. Normalt gøres dette trivielt, så et tre-årigt barn ikke føler sig trist, fordi hans fødselsdag ikke står i kalenderen.

Folk, der vælger en sjælden dato som deres fødselsdag, fejrer højtiden på forskellige måder. For eksempel giver forældre på ikke-skuddage gaver til børn den 28. februar eller 1. marts – traditionen med at fejre en ferie på en dag valgt i barndommen bliver ofte overført til voksenlivet. Nogle mennesker født den 29. februar modtager lykønskninger to dage i træk – venner kan give gaver i slutningen af ​​vinteren, og slægtninge i begyndelsen af ​​foråret, som de ønsker.

Hvordan bor mennesker født den 29. februar. Der er ingen strenge regler for, hvordan man fejrer den 29. februar. Foto.

Der er ingen streng regel for, hvordan man fejrer den 29. februar

Nogle mænd og kvinder fejrer højtiden kun én gang hvert fjerde år, strengt taget den 29. februar. Dette er en god mulighed for dem, der ikke kan lide larmende fester og gerne vil spare penge.

Hvor gamle er folk født den 29. februar

Det siger sig selv, at hvis en person gør det ikke fejre sin fødselsdag hvert år, det betyder ikke, at han er yngre. Et barn født den 29. februar fylder først et år fire år efter fødslen – biologisk alder er ikke bundet til kalenderen. Folk født i en skudårsalder i samme takt som andre. Men er det værd at forklare?

Du vil være interesseret: Hvordan var Maya-kalenderen opbygget, og hvordan ved forskerne om dens eksistens?

Hvordan fejrer man en fødselsdag den 29. februar

For personer født den 29. februar er der en særlig “kalender”, der giver anbefalinger om, hvilken dag man skal fejre en fødsel. Det er udviklet af den tyske professor Heinrich Hemme, og nogle mennesker holder sig gladeligt til det.

Sådan fejrer man en fødselsdag den 29. februar. Der er en anbefalet fødselsdagsfejringsrutine for dem, der er født på den sjældneste dag. Foto.

Der er en anbefalet fødselsdagsfejringsrutine for dem, der er født på den sjældneste dag< /p >

Ifølge Hemme-kalenderen kan personer, der er født den 29. februar fejre en helligdag hvert år, men dagen for fejringen afhænger af fødselstimen.

Så, hvis en person blev født:

  • fra midnat til kl. 6 den 29. februar—helligdagen fejres bedst den 28. februar;
  • fra kl. 6.00 til kl. 12.00 den 29. februar – de første to år fejrer deres fødselsdag den 28. februar og det tredje år den 1. marts;
  • fra kl. 12.00 til 18.00 den 29. februar – det første års fødselsdag fejres den 28. februar og de næste to den 1. marts;
  • fra kl. 18.00 til kl. 23.59 den 29. februar – det er bedre at fejre den 1. marts.

Der er ingen statistik over, hvor mange der holder sig til denne tidsplan. Men rutinen ser i det mindste interessant ud.

Abonner på vores Zen-kanal for ikke at gå glip af nye materialer. Der er også et godt alternativ i form af en Telegram-kanal!

Til sidst er det værd at bemærke, at i mange europæiske lande indtil det 18. århundrede blev datoen 29. februar anset for at være ikke-eksisterende og frataget juridisk status. Derfor indgik folk på denne dag ikke transaktioner som køb og salg og lånte heller ikke penge ud. Hvis dokumenterne var dateret “29. februar”, kunne dette give problemer i retten.


Date:

by