Hvilke egenskaber har du brug for for at blive rig? Svaret vil overraske dig

Hvilke egenskaber tror du, en person har brug for for at blive rig? Det har længe været troet, at kun de af os med et skarpt sind og særligt talent kan tjene en formue, men videnskabelig forskning viser, at held spiller den største rolle i denne vanskelige opgave. Mens menneskelige evner generelt er fordelt som «normale» Blandt befolkningen (som f.eks. højde eller vægt) sker det således ikke med overflod, som ifølge eksperter er fordelt efter en bestemt lov, og heldet spiller en afgørende rolle i det. Faktum er, at fordelingen af ​​formue sker efter en velkendt ordning – Pareto-loven eller 80/20-reglen. Det anslås, at 80 % af rigdommen tilhører 20 % af befolkningen. Men hvordan skete det, og hvem skal du egentlig være for at blive milliardær? Lad os finde ud af det!

Hvilke egenskaber har du brug for for at blive rig? Svaret vil overraske dig. Ifølge videnskabelig forskning bliver folk rige, ikke takket være høje mentale evner eller talent. Så hvad er hemmeligheden? Foto.

Ifølge videnskabelig forskning bliver mennesker ikke rige på grund af deres høje mentale evner eller talent. Så hvad er hemmeligheden?

Indhold

  • 1 Paretos lov
    • 1.1 Fortolkningsfejl
  • 2 Deres ære, Lady Luck
  • 3 Indkomstfordeling
  • 4 Penge og intelligens

Lov Pareto

Paretos lov siger, at 20 % af indsatsen giver 80 % af resultaterne. Dette princip er at identificere de bedste aktiver i virksomheden og bruge dem effektivt. Denne regel er dog en recept snarere end en rigid matematisk lov og bruges oftest i erhvervslivet og økonomien. Dette koncept er imidlertid universeltog kan anvendes på ethvert område, hvad enten det er formuefordeling, forbrugsvaner eller endda personlige forhold.

For at forstå, hvordan 80/20-reglen fungerer, skal du forestille dig, at 20 % af kunderne modtager 80 % af en virksomheds omsætning. Ud fra dette synspunkt er det fordelagtigt for virksomheden at fokusere på 20 % af kunderne og sælge produkter til dem – på den måde fastholder virksomheden ikke kun kunder, men skaffer også nye. Paretos lov har dog en mere grundlæggende betydning.

Paretos lov. Grundlæggende understreger 80/20-reglen simpelthen vigtigheden af ​​at anvende energi på de aspekter af forretningen - eller livet, sporten, musikoptræden, blogging osv. - der giver de bedste resultater. Foto.

I bund og grund understreger 80/20-reglen blot vigtigheden af ​​at anvende energi på disse aspekter af forretningen – eller livet, sportsaktiviteter, musikalsk præstation, blogging osv. – som giver de bedste resultater.

Dette er interessant: Hvordan folk tjener penge uden at gøre noget

80/20-reglen blev først brugt i makroøkonomi til at beskrive fordelingen af ​​velstand i Italien i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og blev indført i 1906 af den italienske økonom Vilfredo Pareto, som er bedst kendt for sine effektivitetsbegreber. Det hele startede, da en videnskabsmand bemærkede, at 20 % af ærtebælgene i hans have tegnede sig for 80 % af høsten og derefter udvidede dette princip til makroøkonomi.

Så, i 1940'erne, anvendte Dr. Joseph Juran, en førende skikkelse inden for driftsledelse, 80/20-reglen til industriel kvalitetskontrol, hvilket viste, at 80% af produkterne var defekte på grund af 20% af problemerne med produktionsmetoder. Ved at fokusere på og reducere 20 % af produktionsproblemerne kan en virksomhed forbedre den overordnede kvalitet af sine produkter.

Misforståelse

Det skal bemærkes, at 80/20-reglen er kun en recept, ikke en hård og hurtig regel, matematisk lov. Desuden repræsenterer inputdata blot forskellige måleenheder, og deres procentdel behøver ikke at være 100 %. Det er konceptet, der ligger til grund for Pareto-loven, der er vigtigt.

Fortolkningsfejl. Paretos lov, formuleret i 1896, blev opkaldt efter den italienske økonom Vilfredo Pareto. Foto.

Paretos lov, formuleret i 1896, blev opkaldt efter den italienske økonom Vilfredo Pareto.

Så selvom de vigtigste data er 20 %, så er de resterende 80 % ikke mindre vigtige. Men at tro andet er en logisk fejl. Og selvom der er lidt videnskabelig forskning, der enten beviser eller modbeviser gyldigheden af ​​Paretos lov, er der mange eksempler, der bekræfter, at selve reglen er fairhvis ikke numerisk nøjagtig. I bund og grund handler det om at sætte prioriteter og opgaver og derefter løse problemer.

Læs endnu flere interessante artikler på vores Yandex.Zen-kanal – artikler, der ikke er på webstedet, udgives jævnligt der!

Deres ære, Lady Luck

Men lad os vende tilbage til presserende spørgsmål om, hvordan man bliver rig, og hvem der gjorde det. A priori tyder det almindeligt accepterede svar på, at vi lever i et meritokrati, hvor talent og indsats belønnes med rigdom. Men talrige undersøgelser viser, at økonomisk succes ikke altid hænger sammen med talent. Således fastslår et papir fra 2018, at myten om sammenhængen mellem talent og indsats er blevet «ødelagt» ny computermodel.

I undersøgelsen udviklede et team af forskere ledet af Alessandro Plucino fra University of Catania (Italien) en computermodel, der viste, at de mest succesrige mennesker ikke nødvendigvis er de mest talentfulde – de er for det meste bare heldige. For at teste, i hvilket omfang faktorer som menneskeligt talent og held er involveret, simulerede forskere arbejdslivet for mennesker (40 år langt) med forskellige talenter og evner.

Deres ære, Lady Luck. Det er svært at indrømme, men nogen er bare heldige. Foto.

Det er svært at indrømme, men nogen er bare heldige

Mere om emnet: Rester af en gammel slave, der pludselig fik rigdom, blev fundet i Pompeji

Det skyldes, at vi i løbet af denne tid oplever en række glade og ulykkelige begivenheder, der påvirker vores velbefindende. Overraskende nok afspejlede rekreationen, at de rigeste mennesker ikke er de mest talentfulde, men de heldigste. Undersøgelsens forfattere bemærkede også, at fordelingen af ​​velstand i modellen matcher, hvad der sker i det virkelige liv: 80 % af befolkningen ejer 20 % af rigdommen.

80/20-reglen gælder, fordi 80 procent af befolkningen kun ejer 20 procent af den samlede kapital, mens de resterende 20 procent ejer 80 procent af den samme kapital, forklarer forfatterne til det videnskabelige arbejde.

Ja. Selv om man kunne forvente, at de mest talentfulde mennesker er de mest succesrige, modsiger modellen dette. Maksimal succes falder aldrig sammen med maksimalt talent, og omvendt. Resultaterne sår således tvivl om ideen om, at succes er et spørgsmål om talent og indsats alene.

Ligeledes menes held at spille en grundlæggende rolle i at bestemme økonomisk succes, da heldigere mennesker har tendens til at akkumulere mere rigdom gennem hele deres liv.

Indkomstfordeling

På den anden side På den anden side Plyuchinos og hans teams resultater har vigtige konsekvenser for samfundet som helhed, for eksempel inden for områder som erhvervslivet eller tildelingen af ​​midler til videnskabelig forskning, som understreget ved Massachusetts Institute of Technology.

Indkomstfordeling. Kan penge købe lykke? Foto.

Kan penge købe lykke?

I denne henseende, ifølge videnskabsmænd, vender modeller for retfærdig eller tilfældig fordeling af midler ud til at være de mest effektive strategier til at maksimere profitten ved at drage fordel af serendipitale opdagelser, der kan føre til vigtige fremskridt. Og som vi ved, er der en del sådanne eksempler i historien.

Gå ikke glip af: Penge påvirker lykken mere end tidligere antaget

Endelig fremhæver Plucinos forskning vigtigheden af ​​at anerkende tilfældighedernes rolle i succes og fordelingen af ​​rigdom. I en verden, hvor fortjeneste og indsats værdsættes, siger eksperter, at det er vigtigt at forstå, at held også spiller en afgørende rolle. Men hvad med høje mentale evner? Skal en heldig person have et skarpt sind for at blive en del af verdens finansielle elite?

Penge og intelligens

Så hvis du er født i en rig familie, kan denne begivenhed betragtes som et lykketræf. Det samme gælder om at vinde i lotteriet, som ikke er resultatet af mange års hårdt arbejde. Hvis vi tager dette argument endnu længere, kan vi komme til den konklusion, at det at være klog er held i sig selv.

Faktisk er der ingen tvivl om, at intelligens bidrager til en persons økonomiske og professionelle succes. For eksempel er milliardærer som Elon Musk, Jeff Bezos og Ray Dalio selfmade, for blot at nævne nogle få. Det ville være overraskende, hvis de førende innovatører inden for banebrydende områder som teknologi og finans viste sig at være gennemsnitlige og umærkelige mennesker.

Penge og intelligens. De rigeste mennesker i verden i 2023. Foto.

De rigeste mennesker i verden i 2023

Du vil være interesseret: Er det muligt at købe lykke, og hvor mange penge skal du bruge til dette?

Desuden er intelligens en bedre forudsigelse for både uddannelsesresultater og jobpræstationer, og akademisk og professionel succes er til gengæld ret gode forudsigere for indkomst. Det er dog ikke alle mennesker med en høj IQ, der stræber efter rigdom, de er ofte drevet af en tørst efter viden. Nogle vælger endda et relativt mindre højt betalt job, der giver mere intellektuel tilfredsstillelse.

Generelt mener forskere, at intelligens, uddannelse og socioøkonomisk status er vigtige i forhold til indkomst, men disse faktorer i sig selv er usandsynlige fuldt ud forklare individuelle forskelle i trivsel. Og det er her held kommer ind i billedet.

Penge og intelligens. Nogle mennesker er bare heldige. Foto.

Nogle mennesker er bare heldige

Ved du hvorfor alle mennesker har forskellige ideer om lykke? Svaret er her!

Som Plyuchinos undersøgelse understreger, er den statistiske fordeling af rigdom forskellig fra fordeling af intelligens. Intelligens er “normalfordelt” og er omtrent gennemsnitlig for de fleste mennesker. Rigdom er derimod defineret efter Pareto-princippet, hvilket betyder, at 80 % af den globale rigdom er i hænderne på de heldige 20 % (hvilket selvfølgelig er uretfærdigt).


Date:

by