Hur lever människor födda den 29 februari skottår?

Februari är den kortaste månaden på året. Oftast har den 28 dagar, men en gång vart fjärde år dyker det upp ett ovanligt datum i kalendern – 29 februari. Enligt statistik finns det idag bara cirka 4 miljoner människor som har detta i “datumet för födelse” kolumnnummer. Följaktligen firar många av dem sin födelsedag bara en gång vart fjärde år. För att undvika sådan förvirring väljer vissa föräldrar 28 februari eller 1 mars som födelsedatum för barnet – detta är ett mycket vanligt beslut. Du kan berätta mycket intressant om den sällsynta dagen, vilket är vad vi kommer att göra nu.

Hur människor som är födda under ett skottår den 29 februari lever. Människor födda den 29 februari är unika och de har sin egen inställning till att fira sin födelsedag. Foto.

Människor födda den 29 februari är unika och de har sin egen inställning till födelsedag firande

Innehåll

  • 1 Varför är 29 februari bara en gång vart fjärde år
  • 2 Hur lever personer födda 29 februari
  • 3 Hur gamla är personer födda 29 februari
  • 4 Hur man firar en födelsedag 29 februari

Varför är 29 februari bara en gång vart fjärde år

Om ett år har datumet 29 februari är det en skottår.Ytterligare datumet dök upp för att harmonisera den gregorianska kalendern med jordens rörelse runt solen.

Gregorianska kalendernär det kalendersystem vi använder idag. Det introducerades 1582 av påven Gregorius XIII och inkluderar skottår.

Varför är den 29 februari bara en gång vart fjärde år? Som namnet antyder uppfanns den gregorianska kalendern av Gregorius XIII. Foto.

Som namnet antyder uppfanns den gregorianska kalendern av Gregorius XIII

Forskare märkte en gång att ett år varar lite mer än 365 dagar – det finns ytterligare 6 timmar. Det blev tydligt att utan att lägga till ett nytt datum för februari vart fjärde år började helgdagar och årstider att skifta. Och att fira några helgdagar på samma dag var mycket viktigt, särskilt under antiken.

Så här såg skottår ut, då det finns en extra dag den 29 februari. Den korrigerar vår kalender, vilket gör att vi kan hålla årstiderna och datumen på plats.

Intressant fakta:att fastställa ett skottår är mycket enkelt – det är lätt delbart med 4. Till exempel var dessa 2012, 2016 och 2020. Det nuvarande året 2024 är också ett skottår, och nästa långa år kommer att vara 2028. Min kollega Andrey Zhukov har en utmärkt artikel om detta ämne “Varför är skottår och vem uppfann dem.” Ett måste att läsa!

Så lever människor födda den 29 februari

Människor som “enligt dokument” föddes skottdagen den 29 februari är unika, eftersom vi talar om0,069 % av Jordens befolkning .Om ett barn föddes på detta sällsynta datum, ber föräldrar ofta att på födelsebeviset ange vinterns sista dag, den 28 februari eller den första vårdagen, den 1 mars. Vanligtvis görs detta trivialt för att ett treårigt barn inte ska känna sig ledsen för att hans födelsedag inte står i kalendern.

Människor som väljer ett sällsynt datum som sin födelsedag firar högtiden på olika sätt. Till exempel, på icke-skottdagar, ger föräldrar gåvor till barn den 28 februari eller 1 mars – traditionen att fira en semester på en dag som valts i barndomen överförs ofta till vuxen ålder. Vissa personer födda den 29 februari får gratulationer två dagar i rad – vänner kan ge presenter i slutet av vintern och släktingar i början av våren, som de vill.

Hur människor födda den 29 februari lever. Det finns inga strikta regler för hur man firar den 29 februari. Foto.

Det finns ingen strikt regel för hur man firar den 29 februari

Vissa män och kvinnor firar högtiden bara en gång vart fjärde år, strikt den 29 februari. Detta är ett bra alternativ för dem som inte gillar bullriga fester och vill spara pengar.

Hur gamla är personer födda den 29 februari

Det säger sig självt att om en person gör det inte fira sin födelsedag varje år, det betyder inte att han är yngre. Ett barn som föds den 29 februari fyller ett år först fyra år efter födseln – biologisk ålder är inte bunden till kalendern. Människor födda i skottårsåldern i samma takt som andra. Men är det värt att förklara?

Du kommer att vara intresserad: Hur var Mayakalendern uppbyggd och hur vet forskarna om dess existens?

Hur firar man en födelsedag den 29 februari

För personer födda den 29 februari finns det en speciell “kalender” som ger rekommendationer på vilken dag man ska fira en födelse. Den har utvecklats av den tyske professorn Heinrich Hemme, och en del människor håller sig gärna till den.

Hur man firar en födelsedag den 29 februari. Det finns en rekommenderad rutin för födelsedagsfirande för dem som är födda den sällsynta dagen. Foto.

Det finns en rekommenderad rutin för födelsedagsfirande för dem som är födda den sällsynta dagen< /p >

Enligt Hemme-kalendern kan personer födda den 29 februari fira en helgdag varje år, men dagen för firandet beror på födelsetimmen.

Så, om en person föddes:

  • från midnatt till 06.00 den 29 februari— högtiden firas bäst den 28 februari;
  • från 06.00 till 12.00 den 29 februari – de första två åren firar sin födelsedag den 28 februari och det tredje året den 1 mars;
  • från kl. 12.00 till 18.00 den 29 februari – det första årets födelsedag firas den 28 februari och de följande två den 1 mars;
  • från 18.00 till 23.59 29 februari – det är bättre att fira 1 mars.

Det finns ingen statistik på hur många som håller sig till detta schema. Men rutinen ser åtminstone intressant ut.

Prenumerera på vår Zen-kanal för att inte missa nytt material. Det finns även ett bra alternativ i form av en Telegram-kanal!

Slutligen är det värt att notera att i många europeiska länder fram till 1700-talet ansågs datumet 29 februari vara obefintligt och berövades juridisk status. Därför ingick inte människor den här dagen transaktioner som att köpa och sälja, och de lånade inte heller ut pengar. Om handlingarna var daterade “29 februari” kan detta orsaka problem i domstol.


Date:

by