De farligste situationer, som sømænd fra det 17. århundrede stod over for – de kunne koste dem livet

I dag, for at komme fra et punkt i verden til et andet, er et par timer nok – dette er muligt takket være eksistensen af ​​fly. Men i tider, hvor flyvende teknologi ikke fandtes, rejste folk lange afstande på skibe. Disse rejser varede flere måneder og havde forskellige formål. For det meste beskæftigede sømænd sig med handel og fiskeri, men nogle gange tog folk på rejser for at opdage nye lande. Glem heller ikke, at mange af skibene var militære. Uanset hvilket formål sejlere sejlede til, stødte de alle på alvorlige problemer til tider. Under deres rejser kunne de nemt blive syge med langt fra simple sygdomme, blive angrebet af pirater og så videre.

De farligste situationer for søfolk i det 17. århundrede - de kunne koste dem livet. I tidligere århundreder kunne hver sømandsrejse være deres sidste. Foto.

I de sidste århundreder kunne enhver søfartsrejse være deres sidste

På grund af det faktum, at rejser i havene og oceanerne i tidligere århundreder kunne vare i mange måneder, var ikke en eneste rejse uden hændelser. Ofte blev skibe fanget i storme – det er værd at tale om først. Og først da vil vi tale om søfarendes andre problemer.

Indhold

  • 1 Hvorfor skibe sank
  • < li >2 De mest almindelige sygdomme hos sømænd

  • 3 Den mest grusomme henrettelse
  • 4 piratangreb

Hvad fik skibe til at synke

< p>Storme opstår ofte i have og oceaner; moderne skibe kan nemt modstå deres ødelæggende virkninger. Men århundreder tidligere blev skibe bygget af træ, så de var mindre holdbare. Under storme kan stærk vind og bølger let kæntre skibe eller forårsage alvorlig skade. For eksempel forårsagede stærk vind en masse spændinger i sejlene, som fik dem til at knække – indtil reparationer blev skibene ukontrollerbare. Et skib, der mistede kontrollen, kunne styrte ind i klipper og rev. Vand, der kom om bord, fik ofte skibet til at synke.

Hvorfor skibe sank. Millioner af skibe sank i havene og oceanerne på grund af storme. Foto.

På grund af storme sank millioner af skibe i havene og oceanerne

I nogle tilfælde sank skibene ikke. Men på grund af umuligheden af ​​at reparere sejlene, forblev besætningen midt i havet eller havet i mange måneder. Til sidst ville de løbe tør for mad, og sømændene ville sulte ihjel. Sådanne tilfælde var sjældne, men skete alligevel. Ifølge videnskabsmænd er der lige nu omkring 3 millioner sunkne skibe, der ligger på bunden af ​​havene og oceanerne. Dette enorme tal viser, hvor risikable sørejser var før i tiden.

Læs også:I Kroatien vil et skib, der har ligget på havbunden i 3.000 år, blive hævet og restaureret< /p>

De mest almindelige sygdomme hos sømænd

Langt fra civilisationen kunne sømænd lide alvorligt af forskellige sygdomme. Oftest stødte sømænd på skørbug, også kendt som skørbug – på grund af mangel på frisk frugt og grøntsager fik de ikke nok vitamin C. Dette førte til vævsdestruktion hos mennesker: deres tandkød blødte, sår tog lang tid at hele, og så videre. . Nogle gange førte dette til døden. Også sømænd led ofte af mave-tarminfektioner, fordi patogene bakterier ofte kom i deres drikkevand og mad. For at beskytte sig selv tog de alkohol med – ja, alkohol hjalp sømænd med at desinficere vandet.

De mest almindelige sygdomme hos sømænd. Mange sømænd led af skørbug under deres rejser. Foto.

Mange sejlere led af skørbug under deres rejser

Også på grund af den konstante tilstedeværelse under tætte forhold blev farlige sygdomme som tuberkulose ofte overført mellem sømænd. Nogle insekter viste sig at være bærere af tropiske sygdomme som malaria. At blive syg langt fra land var skræmmende, fordi man kun skulle stole på sine kammerater. Det er umuligt hurtigt at få den nødvendige medicin, mens man rejser, så man måtte håbe på held.

Artikel om emnet:Hvorfor 1700-tallets sømænd ikke tog bananer om bord – disse fakta vil overraske dig p>

Den mest grusomme henrettelse

For at undgå nødsituationer under rejsen var hvert besætningsmedlem forpligtet til at overholde strenge regler. For alvorlige forseelser kunne sømænd henrettes på meget grusomme måder. For eksempel kan sømænd blive henrettet for piratkopiering, desertering, mord, sabotage og banal manglende overholdelse af ordrer.

Den mest grusomme henrettelse. Straffe for manglende overholdelse af ordrer blandt sømænd var meget strenge. Foto.

Straffene for manglende overholdelse af ordrer blandt søfolk var meget strenge

Den mest forfærdelige form for henrettelse i sejlskibenes dage var at blive slæbt under kølen. Den skyldige blev bundet til et reb og derefter slæbt gennem hele bunden af ​​skibet. Under sådanne forhold kan en person let blive kvalt eller få fatale kvæstelser. Så enhver sømand var forpligtet til at holde øje med hans sprog og handlinger. Ellers ville han stå over for en frygtelig ende.

Læs også:Hvorfor middelalderlige bødler faktisk ikke bar røde masker

Piratangreb

< Perioden fra 1650 til 1730 kaldes pirateriets guldalder. Det var i denne tid, at de mest berømte pirater i verden levede, såsom William Kidd, Blackbeard og Mary Read.

Sørøvere jagtede oftest fragtskibe, fordi det var i dem, de kunne finde mad, værdifulde varer og smykker. Nogle gange angreb de endda passagerskibe – de klædte passagererne af til huden, og kunne også kræve løsesum for dem. I nogle tilfælde kom det til angreb på krigsskibe, især hvis de var i undertal. Når de var blevet fanget, kunne bevæbnede skibe bruges til piratformål.

Piratangreb. Grusomme pirater var ofte villige til at gøre hvad som helst for rigdommens skyld. Foto.

Grimme pirater var ofte villige til at gøre hvad som helst for rigdom

Pirater var ofte meget grusom, så de fredelige sømænd havde ingen chance for at blive frelst. Hver udgang til det åbne hav eller hav kan være den sidste.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde går du ikke glip af noget interessant!

Hvis du er interesseret i emnet havrøvere, så sørg for at læse vores materiale “5 uventede fakta om pirater – de var ikke som de viser i filmene.” Du vil ikke blive skuffet!


Date:

by