Hvorfor unge drikker mindre alkohol

I firserne, halvfemserne og to tusinde var ikke en eneste ungdomsfest eller ferie komplet uden alkohol. Indtagelsen af ​​alkoholholdige drikkevarer var faktisk normen. I øjeblikket har situationen ændret sig meget — Den yngre generation er blevet meget mindre tilbøjelige til at indtage alkohol. Alkoholiske drikke kan siges at være gået af mode. Det betyder ikke, at de unge helt har opgivet alkoholen. Det behandles dog som en “lejlighedsvis fornøjelse” snarere end et “regelmæssigt afslappende middel.” Men hvad har dette at gøre med? Ifølge videnskabsmænd fra Østrig og Sverige er der mange potentielle faktorer, men der er endnu ikke noget præcist svar på dette spørgsmål.

Hvorfor unge begyndte at indtage mindre alkohol. Unge begyndte at indtage alkohol sjældnere end tidligere generationer gjorde. Foto.

Unge mennesker indtager alkohol sjældnere end tidligere generationer

Generation Z — hvem er de

Generation Z er den første generation, der voksede op fra barndommen omgivet af internettet og internetkulturen samt sociale netværk. Det vil sige, at denne generation omfatter personer født efter 2000. Nogle gange omfatter denne generation også personer født efter 1995.

I øjeblikket er mange medlemmer af Generation Z blevet myndige og er begyndt at tage deres plads i samfundet. Samtidig har forskere fundet ud af, at de indtager mindre alkohol end folk fra den forrige generation. Dette blev rapporteret i tidsskriftet Drug and Alcohol Review. Forfatterne indrømmer dog, at de ikke ved, hvad der præcist afholder disse mennesker fra at drikke alkohol.

Generation Z — hvem er de? Undersøgelser har vist, at alkoholiske drikke ikke længere er så populære blandt unge. Foto.

Undersøgelser har vist, at alkoholiske drikke ikke længere er så populære blandt unge

En anden undersøgelse offentliggjort i 2023 i tidsskriftet Mintel bekræfter resultaterne. For unge mennesker er alkohol, ifølge forfatterne, ikke en integreret del af deres kultur.

Hvorfor Generation Z indtager mindre alkohol

En undersøgelse, offentliggjort i tidsskriftet BMJ Open, fandt, at faldet i alkoholforbruget ikke var jævnt fordelt på tværs af generationer. Faldet i alkoholforbruget ramte drenge mere end piger. Dette har ført til en indsnævring eller endda eliminering af kønsforskellen, da drenge tidligere var mere tilbøjelige til at drikke alkohol end piger.

Dette tyder på, at faldet i alkoholforbruget har mere at gøre med køn end personlighed. Denne antagelse bekræftes af, at et fald i alkoholforbrug forekommer i alle større grupper af personlighedstræk. Men hvad har dette at gøre med?

Hvorfor generation Z indtager mindre alkohol. Alkoholforbrug mellem drenge og piger er lige meget. Foto.

Alkoholforbruget mellem drenge og piger var lige meget

Der er flere forklaringer på dette fænomen. En tendens tyder på, at unge opgiver alkohol til fordel for marihuana. Flere og flere lande er på vej mod at legalisere cannabis. Dette tyder på, at cannabisbrug snart kan blive mere socialt acceptabelt.

Ifølge den førnævnte Mintel-publikation kan der være andre grunde til at holde op med alkohol. Unge mennesker i dag kan være mere bekymrede over de følelsesmæssige konsekvenser af at drikke, såsom alvorlig angst og frygt for tømmermænd. Derfor foretrækker de læskedrikke.

Er de unges helbred forbedret

Alkoholforbrug er kendt for at have en række negative helbredsmæssige konsekvenser. Heraf kan vi konkludere, at unge skal have et bedre helbred. Men er det virkelig sådan? Dataene om dette er modstridende. I en undersøgelse fandt svenske videnskabsmænd et fald i forekomsten af ​​alkoholforgiftning, alkoholforbrugsforstyrrelser og andre akutte konsekvenser af alkoholforbrug.

Er de unges helbred blevet bedre? Negative konsekvenser kan forhindre unge i at indtage alkohol. Foto.

Negative konsekvenser kan forhindre unge i at indtage alkohol

Nogle andre undersøgelser viste dog et helt andet resultat. For eksempel? en undersøgelse fra 2020 viste, at unge voksne i USA ofte er indlagt på hospital med alkoholrelateret leversygdom. Det er klart, at der er behov for yderligere, større og mere præcise undersøgelser, der vil afspejle det reelle billede af sammenhængen mellem alkoholforbrug og sundhed.

Måske vil oplysninger om sundhed også afsløre årsagen til faldet i alkoholforbruget blandt unge mennesker. Ifølge videnskabsmænd er denne information ekstremt vigtig, fordi den vil give os mulighed for at finde ud af, om denne tendens er forbundet med brugen af ​​ulovlige stoffer. Det er meget muligt, at opgivelse af alkohol ikke kun har positive, men også negative sider.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Til sidst bemærker vi, at det at opgive alkohol i sig selv er en positiv ting, da alkohol fører til ødelæggelse af leveren, hjernen , og øger også risikoen for at udvikle kræft.


Date:

by