Arizona serpentine firben, der bider mennesker og forårsager ufattelig smerte

Ifølge data for 2022 kender videnskaben til eksistensen af ​​7.310 arter af firben. Som regel er de fredelige væsner, der lever af insekter og elsker at sole sig i solen. Men blandt dem er der også giftige væsner, der kan gribe en person med tænderne og injicere giftige stoffer i kroppen. Et af disse firben er Arizona høgenæs (Heloderma suspectum), som også er kendt som logiogGila-uhyretSmerten fra dens bid er blevet beskrevet som “varm lava, der flyder gennem dine årer”, og i nogle tilfælde er folk endda døde af komplikationer. For nylig blev der registreret et fatalt tilfælde i den amerikanske delstat Colorado: en 34-årig mand holdt ulovligt giftige firben i sit hjem og døde efter at være blevet bidt af en af ​​dem den 16. februar 2024.

Arizona slangetænder er firben, der bider mennesker og forårsager utrolig smerte. Et bid fra en slangetand i Arizona kan føre til en persons død, men sådanne tilfælde er sjældne. Foto.Indhold

  • 1 Hvem er Arizona-slangetænderne
  • 2 De mest giftige firben i verden
  • 3 Hvad gør dyr gift bestå af
  • 4 Hvor smertefuldt bider firben
  • 5 dødelige firben

Hvem er Arizona serpentintænderne

Arizona serpentintænder er store firbenop til 60 centimeter lange og vejer op til 2 kilogram.Deres hud er mørkebrun, men har mange lyse pletter.

For det meste bor “Gila-monstre” i varme amerikanske stater som Utah, Nevada, Arizona og New Mexico. De foretrækker tørre steder og gemmer sig ofte blandt græs og kaktusser. Nogle gange kan de findes på stenede skråninger og kløftbunde.

Hvem er Arizona girdlers? Giftige firben lever normalt på tørre steder. Foto.Hvis der ikke er reder i nærheden, kan de godt spise fuglene selv, samt fange små pattedyr som mus og egern. Men jagt med slangetænder er en meget sjælden begivenhed, forde fodrer ikke mere end 10 gange om året.Hvis en firben har en tyk hale, betyder det, at den har spist meget og har akkumuleret fedt.< /p>Hvem er Arizona Vipertooths? Nogle individer af Arizona Vipertooth er lysere end andre. Foto.De største firben i verden – hvordan overlevede de den dag i dag?

De giftigste firben i verden

Det mest interessante træk ved Arizona-slangetænderne er deres giftig bid.I 1800-tallet var der rygter om monstre med dårlig ånde og et dødeligt bid i det gamle vesten. I 1890 fangede en Walter Vail en bjælke i Arizona og troede, at han havde dræbt den. Men da manden bandt byttet til sin hests saddel, bed firbenet i fingeren og slap ikke længe. Kæben på “monsteret” skulle åbnes med en kniv, og derefter måtte Walter Vale til læge, fordi han havde smerter og havde hævelse.

De giftigste firben i verden. Arizona-firbens toksicitet er deres forsvarsmekanisme. Foto.

Arizona-firbens gift er deres forsvarsmekanisme

Efter denne hændelse blev det usædvanlige væsen undersøgt af biologer. De understregede, at firbenet lugter meget dårligt og er giftigt. Forskere er nået til den konklusion, at de har brug for denne funktion for succesfuld jagt og afskrækkelse af fjender.

Det vilde vestener en historisk periode i udviklingen af ​​Nordamerika, hvor den slutningen af ​​det 19. århundrede i den vestlige del af landet blomstrede cowboys, guldgravere og indianerstammer. Denne periode er forbundet med endeløse prærier, brutale dueller, liv i cowboy-bosættelser og jagten på rigdomme i guldminer.

Hvad består dyregift af?

Arizona slangetænder producerer gift i spytkirtlerne, der er placeret i enderne af underkæben. Fra dem når giftige stoffer bunden af ​​de nedre tænder gennem bittesmå rør.

Hvad består dyregift af? Kraniet fra Arizona-slangetanden. Foto.

Kraniet fra Arizona-slangetanden

Arizonas gift Serpentine tand indeholder snesevis af farlige stoffer sundhedsstoffer. Nogle af dem forårsager stærke smerter og forårsager også hævelse. Der er også stoffer, der øger spredningen af ​​gift i hele offerets krop, for eksempelhyaluronidasesikrer effektiv indtrængning af gifte i offerets væv.

Du vil være interesseret: Den hurtigste slange i verden – den kan indhente alle, og giften dræber i 100 % af tilfældene

Hvor smertefuldt bider firben?

Normalt er giften fra “hila-monsteret” ikke dødelig for mennesker.Men stikket kan give alvorlige dunkende smerter – siges at være værre end smerten fra et bi-, hvepse- eller skorpionsstik. Nogle mennesker siger endda, at det er “den værste smerte, de nogensinde har følt i deres liv.” Hævelse opstår på bidstedet, og personen lider af svaghed og kvalme i flere dage.

Hvor smertefuldt er det for firben at bide? Det er bedre ikke at blive vrede på Arizona-slangetænderne - der vil være dårlige konsekvenser. Foto.

Det er bedre ikke at blive vrede på Arizona-slangetænderne – der vil være dårlige konsekvenser

Når man bider, løsner gifttænderne i Arizona ikke deres kæbe. For at de kan slippe, skal du enten nedsænke dem under vand eller åbne deres mund ved hjælp af tilgængelige værktøjer. Jo længere firbenet holder offeret, jo mere gift trænger ind i dens krop.

Læs også:5 fantastiske fakta om Gabon-hugormen – slangen med de længste hugtænder

Dødelige firben

På trods af at giften fra zebrafirben betragtes som smertefuld, men ikke dødelig, dukkede nyheder om Christopher Wards død for nylig op på internettet. Denne mand holdt to Arizona-gribbe ved navn Winston og Potato i sit hjem. Den første bed ham, hvorefter manden følte sig utilpas. Nogen tid senere døde han – det menes, at han havde en særlig sårbarhed over for stoffer indeholdt i firbens gift.

Dødeligt farlige firben. Du kan ikke holde Arizona slangetænder derhjemme - i mange lande er det forbudt ved lov. Foto.

At holde Arizona slangetænder hjemme er forbudt – i mange lande er det forbudt ved lov

Dødsfald er blevet registreret før. Men normalt var de forbundet med, at ofrene var fulde og ikke kunne yde sig selv grundlæggende hjælp efter biddet.

Vil du vide mere om vores verden? Abonner til Zen- og Telegram-kanalerne, og hold dig opdateret med interessante artikler på vores hjemmeside!

Uheldigvis er der ud over slangetænderne i Arizona mange andre giftige væsner i verden. Nogle af dem bor også i Rusland – vi har en artikel om en dødelig giftig edderkop fundet i vores land. Men at give dem skylden for faren er forkert, for dette er deres forsvarsmekanisme.


Date:

by