Læger helbredte fuldstændigt en mand, der døde af kræft og hiv

Moderne medicin har igen skabt et mirakel: Det lykkedes for nyligt læger at helt helbrede en person, der havde lidt af kræft og HIV i årevis. Normalt dræber selv et af disse forfærdelige symptomer patienter i en sag. år eller endda måneder. Men en californisk beboer ved navn Paul Edmonds formåede at overvinde to af disse sygdomme på én gang, og alt dette takket være en stamcelletransplantation fra en sund donor med en meget sjælden mutation. Uden nogen overdrivelse er dette en sensationel præstation inden for medicin, så lægerne, der behandlede manden, fortalte alle detaljerne om denne fantastiske sag. Denne historie giver håb om, at vor tids frygtelige sygdomme i fremtiden vil blive besejret og ikke længere vil udgøre så stor en fare.

Læger har fuldstændig helbredt en mand, der var døende af kræft og HIV. Paul Edmonds er en af ​​fem personer, der var i stand til at komme sig fra HIV. Foto.

Paul Edmonds er en af ​​fem personer, der var i stand til at komme sig fra hiv

Hvad er hiv, og hvordan behandles det

Ifølge den videnskabelige publikation Science Alert, er helten i denne artikel, Paul Edmonds, blev diagnosticeret med HIV i 1988. Den humane immundefektvirus angriber immunceller (T-lymfocytter), hvilket får immunsystemet til at beskytte kroppen mindre effektivt mod infektioner og andre sygdomme.

Med tiden blev HIV til AIDS, erhvervet immundefektsyndrom, og patientens krop mistede fuldstændigt sit forsvar. I de dage blev denne diagnose betragtet som en dødsdom, men med tiden har medicinen udviklet sig i en sådan grad, at den forventede levetid for en person med AIDS ikke ændrer sig meget med korrekt behandling.

Hvad er hiv, og hvordan behandles det. Ifølge statistikker er der omkring 40 millioner mennesker med hiv i verden. Foto.

Ifølge statistikker er der omkring 40 millioner mennesker med hiv i verden

< p>I 1997 begyndte Paul Edmons at tage antiretroviral terapi, som består i at tage forskellige medikamenter, der undertrykker replikationen af ​​HIV i kroppen. Disse lægemidler undertrykte kun sygdommens aktivitet, men virussen var stadig til stede i mandens immunceller.

Læs også:Forskere har opdaget, hvor HIV gemmer sig i menneskekroppen< /p>

Hvad er myeloid leukæmi

Paul Edmons levede med hiv i 31 år. Så opdagede han en anden frygtelig diagnose – akut myeloid leukæmi. Dette er en ondartet tumor, hvor ændrede hvide blodlegemer formerer sig hurtigt i en person. De ophobes i knoglemarven og undertrykker produktionen af ​​sunde blodlegemer. Mennesker med denne diagnose oplever træthed, åndenød, blødning og hyppige infektioner. Uden behandling fører akut myeloid leukæmi til døden inden for måneder eller endda uger.

Hvad er myeloid leukæmi. Akut myeloid leukæmi kan dræbe en person om et par uger. Foto.

Akut myeloid leukæmi kan dræbe en person i løbet af få uger

VIGTIGT:Russiske videnskabsmænd er tæt på at skabe en vaccine mod kræft. Hvad ved man om hende?

Behandling af kræft og HIV

En mand blev helbredt for to dødelige sygdomme på én gang ved hjælp af hæmopoietisk celletransplantation. For at sige det simpelthen transplanterede læger stamceller fra en rask person ind i ham.

Behandling af kræft og hiv. Paul Edmons, helbredt for kræft og hiv (til venstre). Foto.

Paul Edmons, kræft- og HIV-overlever (til venstre)

Denne operation udføres normalt som den sidste fase af behandlingen for akut myeloid leukæmi, leukæmi, myelom og lymfom. Først blev de blodproducerende stamceller i patientens knoglemarv ødelagt ved kemoterapi. Derefter blev sunde stamceller fra donoren sprøjtet ind i knoglemarven. Således begyndte Paul Edmons' krop at producere sunde blodceller, og hans kræftsygdom blev helbredt.

Samtidig befriede den kirurgiske operation ham fuldstændig fra hiv. Faktum er, at stamcelledonoren havde den genetiske mutation CCR5 delta-3, som gør folk modstandsdygtige over for HIV. Det forekommer kun hos 2 % af verdens befolkning, så patienten er meget heldig. Den humane immundefektvirus bruger CCR5-receptoren til at trænge ind i immunceller. Men i nærvær af CCR5 delta-3 mutationen bliver denne vej lukket for ham.

Behandling af kræft og HIV. Læger og en fuldstændig helbredt patient. Foto.

Læger og en fuldstændig helbredt patient

For at kontrollere, at operationen virkelig virkede, tog manden ikke hiv-piller i flere måneder. I denne tid forblev hans tilstand den samme, og der blev ikke fundet spor af den dødelige sygdom i hans krop. Denne sag beviser, at medicin ikke markerer tid og giver håb til millioner af mennesker rundt om i verden.

Er du allerede i vores Telegram-chat? Hvis ikke, så kom og chat og deltag i vores quizzer!

Nyheder om fantastiske fremskridt inden for medicin dukker op næsten hvert år. For eksempel talte min kollega Andrei Zhukov i 2022 om, hvordan det lykkedes læger at helbrede en hjernetumor på få dage. Og helt i begyndelsen af ​​2024 var der en aktiv diskussion på internettet om at genoprette drengens hørelse ved hjælp af genteknologi. For at holde dig opdateret med sådanne nyheder, skal du sørge for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler – vi taler altid om, hvad der sker inden for medicin!


Date:

by