Kronisk stress fremkalder udviklingen af ​​kræft

Der er blevet sagt og skrevet meget om farerne ved overdreven stress, og dets skadelige konsekvenser for kroppen er velkendte. Kronisk stress øger således risikoen for slagtilfælde og andre hjerte-kar-sygdomme, og fører også til udvikling af angst og depressive lidelser. Forskere rapporterer også om andre, mere ubehagelige konsekvenser af kronisk stress – det viser sig, at det kan bidrage til spredning af kræft, men præcis hvordan det sker, vides ikke helt. En artikel for nylig offentliggjort i tidsskriftet Cancer Cell siger, at forskere kan have fået indsigt i, hvordan overskydende og kronisk stress påvirker kræftpatienter – stress får visse hvide blodlegemer kaldet neutrofiler til at danne klæbrige, netlignende strukturer, der gør kropsvæv mere modtagelige for metastaser. . Den nye opdagelse, som dens forfattere bemærker, kan indikere nye strategier til behandling af kræft.

Kronisk stress fremkalder udvikling af kræft. Kronisk stress bidrager til spredning af kræft i kroppen. Foto.

Kronisk stress bidrager til spredning af kræft i kroppen

Kronisk stress er en fysiologisk proces initieret af miljømæssige og/eller psykosociale faktorer, der påvirker hukommelse, kognition og adfærd, samt homeostasen af ​​hele organismen, inklusive det kardiovaskulære, gastrointestinale og immunsystem.

Indhold

  • 1 Stress er en naturlig reaktion
  • 2 Hvornår bliver stress farlig?
  • 3 Kronisk stress og onkologi
  • 4 Gennembrud inden for forskning

Stress er en naturlig reaktion

Den menneskelige krops reaktion på stress giver os mulighed for at beskytte os selv mod trusler – for vores fjerne forfædre var sådanne trusler hovedsageligt rovdyr og fjendtlige fremmede. Og selvom det næsten er umuligt at møde farlige rovdyr på gaderne i moderne byer, og manifestationen af ​​aggressiv adfærd på offentlige steder er sjælden, er livet stadig fyldt med stress, og kroppen reagerer på det på samme måde, som det gjorde hundredvis og for tusinder af år siden.

Så et vredt rovdyrs plads er taget af daglige pligter – arbejde, betale regninger og endda omsorg for sine kære. Det lyder lidt mærkeligt, ja, men kroppen opfatter jo hverdagens opgaver som en trussel, hvilket kan få det til at føles som om, man konstant er under angreb. At håndtere sådan stress er ikke let, og dets negative virkninger forårsager direkte skade på det fysiske helbred.

Stress er en naturlig reaktion. Daglige problemer kan forårsage kronisk stress. Foto.

Daglige problemer kan forårsage kronisk stress

Der er en videnskabelig forklaring på denne effekt – når vi står over for en opfattet trussel, udløser et lillebitte område i bunden af ​​hjernen – hypothalamus – alarmer i kroppen, der gennem nerve- og hormonsignaler får binyrerne til at placeret i toppen af ​​nyrerne for at frigive en bølge af hormoner såsom adrenalin og kortisol.

Dette er interessant: Løft ikke tunge ting, når du er stresset – de helbredsmæssige konsekvenser vil være alvorlige< /p>

Adrenalin får dit hjerte til at slå hurtigere, øger dit blodtryk og giver dig mere energi. Cortisol, det primære stresshormon, øger blodsukkerniveauet og øger tilgængeligheden af ​​vævsreparationsstoffer i kroppen. Dette komplekse naturlige signalsystem interagerer også med områder af hjernen, der styrer humør, motivation og frygt.

Hvornår bliver stress farligt?

Kroppens stressresponssystem er normalt selvbegrænsende. Når den opfattede trussel er overstået, vender hormonerne tilbage til normale niveauer. Efterhånden som adrenalin- og kortisolniveauet falder, vender hjertefrekvensen og blodtrykket tilbage til normale niveauer. Andre systemer vender tilbage til deres normale aktiviteter.

Men når stressfaktorer altid er til stede, og du altid føler dig angrebet, opstår kamp-eller-flugt-reaktionen. forbliver på. Kan det undre, at langvarig aktivering af stressresponssystemet og overdreven eksponering for kortisol og andre stresshormoner kan forstyrre næsten alle processer i kroppen og føre til en række sundhedsproblemer.

Hvornår bliver stress farligt? En række sygdomme er direkte relateret til kronisk stress. Foto.

En række sygdomme er direkte relateret til kronisk stress

Depression, angst, fordøjelsesproblemer, hovedpine og muskelsmerter, hjerte-kar-sygdomme, vægtøgning, problemer med søvn og koncentration er konsekvenserne af kronisk stress. Og som videnskabsmænd for nylig fandt ud af, er dette ikke alt.

Vil du altid være opmærksom på de seneste nyheder fra videnskabens og højteknologiens verden? abonner på vores kanal på Telegram – så går du bestemt ikke glip af noget interessant!

Kronisk stress og onkologi

Onkologiske sygdomme kræver millioner af liv hvert år, og deres behandling er en kompleks og langvarig proces, som ikke altid har et positivt resultat. Kræftpatienter har desuden mange kilder til betydelig stress, herunder bekymringer om prognose og behandlingsfremskridt, såvel som forlængede uger, måneder og nogle gange års behandling. Samtidig kan kronisk stress bidrage til udviklingen af ​​kræft, som i lang tid har været et mysterium for forskere.

Stress er noget, vi virkelig ikke kan undgå hos kræftpatienter. Efter diagnosen tænker patienter konstant på sygdommen, behandlingen og familien, så det er afgørende at forstå, hvordan stress påvirker sygdomsprogression og terapi, forklarer Xue-Yang He, en kandidatstuderende ved Cold Spring Harbor Laboratory i New York.

Kronisk stress og kræft. Alvorlig stress bidrager til udviklingen af ​​kræft. Foto.

Alvorlig stress bidrager til udviklingen af ​​kræft

Nu kan forskere have opnået et gennembrud i forståelsen af, hvorfor kronisk stress tillader kræftformer at metastasere. Således har et internationalt hold af videnskabsmænd opdaget, at stress får hvide blodlegemer kaldet neutrofiler til at danne klæbrige, netlignende strukturer, der gør kroppens væv mere modtagelige for metastaser.

Læs også: Et nyt blik på kræft : hvad er en parasitisk teori om kræft?

Et gennembrud inden for forskning

Ny forskning kan pege på hidtil ukendte kræftbehandlingsstrategier, der stopper tumorer i at udvikle og sprede sig i kroppen. Forskere kom til denne konklusion ved at fremprovokere kronisk stress hos mus med kræft. Ved at observere dyr, hvis tumorer havde metastaseret fra brystet til lungerne og udsat dem for stress, så forskerne en alarmerende stigning i metastatiske læsioner. “Antallet af metastaser steg fire gange,” skriver forfatterne til det videnskabelige arbejde.

Holdet fandt også ud af, at stresshormoner kaldet glukokortikoider virker på neutrofiler, som fortrænger DNA og danner web-lignende strukturer. “Normalt beskytter de os mod invasion af mikroorganismer, men i onkologi skaber de et miljø, der er gunstigt for metastaser,” forklarer videnskabsmænd.

Et gennembrud i forskningen. Kampen mod stress bør blive en integreret del af kræftbehandlingen. Foto.

Kampen mod stress bør blive en integreret del af kræftbehandling

Gå ikke glip af: Læger helbredte fuldstændigt en mand, der var døende af kræft og hiv

For at bekræfte deres resultater gennemførte forskerne tre tests – først fjernede de neutrofiler fra mus ved hjælp af antistoffer og injicerede derefter dyrene med et lægemiddel, der ødelægger den dannede struktur. Til sidst brugte de mus, hvis neutrofiler ikke reagerede på glukokortikoider. Hver test gav lignende resultater. “Mus udsat for stress udviklede ikke længere metastaser,” siger artiklen.

Det er også interessant, at kronisk stress, som det viste sig, fører til dannelsen af ​​en netlignende struktur, der ændrer lungen. vævselv hos mus uden kræft. For at sige det enkelt, forbereder dannelsen af ​​strukturen identificeret af forskere praktisk talt kroppen til udvikling af kræft.

Et gennembrud i forskningen. Kronisk stress skal bekæmpes. Foto.

Kronisk stress skal bekæmpes

Mere om emnet: Russiske videnskabsmænd er tæt på at skabe kræftvacciner. Hvad ved man om det?

Forfatterne af det nye arbejde foreslog også, at fremtidige lægemidler, der forhindrer dannelsen af ​​strukturen, kan være til gavn for patienter, hvis kræft endnu ikke er metastaseret. Det betyder, at nye behandlinger kan bremse eller endda stoppe udviklingen af ​​forskellige kræftformer. Og selvfølgelig bør stresshåndtering være en vigtig del af kræftbehandling og forebyggelse.


Date:

by