Behandling af hovedpine uden piller – forskerne er kommet tættere på denne teknologi

Hjernen er det vigtigste organ i den menneskelige krop. Vi har brug for det til at bevæge os, behandle følelser, tænke og huske information og udføre mange andre opgaver. På grund af stress, sygdom, mangel på søvn og mange andre årsager kan vores hoved begynde at gøre ondt, hvilket gør, at vi ikke er i stand til at udføre vores daglige aktiviteter. Normalt tager vi i sådanne øjeblikke smertestillende medicin – de blokerer for transmissionen af ​​smertesignaler, og det bliver meget lettere for os. Men du bør ikke tage sådanne lægemidler ofte, fordi de skader maven, leveren og andre indre organer. For nylig er forskere kommet et skridt tættere på at skabe teknologi, der hjælper med hurtigt at slippe af med hovedpine uden medicin. Denne opdagelse er især vigtig for dem, der lider af kroniske smerter.

Behandling af hovedpine uden piller - forskerne er kommet tættere på denne teknologi. Forskere har taget et skridt i retning af at skabe en ny metode til behandling af hovedpine. Foto.

Forskere har taget et skridt i retning af at skabe en ny metode til behandling af hovedpine

Indhold

  • 1 Hvad forårsager hovedpine
  • 2 Sådan virker smertestillende medicin
  • 3 Hvorfor bør du ikke tage en masse smertestillende medicin
  • 4 Behandling af hovedpine uden medicin

Hvad forårsager hovedpine

Hovedpine kan opstå ved div. grunde. Nogle gange opstår det på grund af for meget eller utilstrækkelig søvn, andre gange er spændinger og stress syndere, og hovedpine kan også være forbundet med sult og dehydrering.

Hvis du graver dybere, skyldes hovedpine i de fleste tilfælde forsnævring eller udvidelse af blodkar i hjernen. For eksempel, hvis en person har migræne, bliver blodkarrene først indsnævret og derefter udvidet. Som følge heraf ændres trykket inde i personens hoved, hvilket fører til smerte.

Hvad forårsager hovedpine. Normalt opstår hovedpine på grund af problemer med blodkar. Foto.

Normalt opstår hovedpine på grund af problemer med blodkar

Nogle gange er årsagen til hovedpine består af skiftende kemikalier. Så hvis en person pludselig producerer meget serotonin, kan dette også føre til smerte.

I nogle tilfælde mærkes hovedpinen ikke i hjerneområdet, men i nakken eller skuldrene. I sådanne tilfælde belastede personen disse dele af kroppen for meget. For eksempel kan nakkesmerter være resultatet af forkert siddende ved computeren eller en ubehagelig stilling, mens du sover.

Læs også:Hvilke smerter i den menneskelige krop anses for at være den mest alvorlige

Sådan virker smertestillende medicin

Når vi har hovedpine, tager vi smertestillende medicin. De begynder normalt at virke inden for 20-30 minutter efter administration – det hele afhænger af de stoffer, de indeholder.

For bedre at forstå, hvordan smertestillende medicin virker, kan du forestille dig, at smerte er et signal, der kommer fra en kilde til hjernen. Hvis vi for eksempel har tandpine, sender dens nerve information om dette til de dele af hjernen, der er ansvarlige for smertefornemmelsen. Hvis du har hovedpine, betyder det, at sådanne signaler kommer fra de kar, der er placeret i den.

Sådan virker smertestillende medicin. Smertestillende medicin kan virke på forskellige måder. Foto.

Smertemedicin kan virke på forskellige måder

Afhængigt af typen virker hovedpinemedicin på en af ​​to måder. Nogle lægemidler blokerer overførslen af ​​smerteinformation til hjernen. Andre midler sørger for, at disse signaler ikke opfattes af hjernen selv – den “lægger simpelthen ikke mærke til dem.”

Alle bør vide dette:Hvad er farerne ved forfalskede lægemidler, og hvordan man genkender dem?

Hvorfor bør du ikke tage en masse smertestillende medicin

Smertestillende medicin bør ikke tages for ofte. Faktum er, at de over tid begynder at ødelægge maven, leveren, nyrerne og andre indre organer. Nogle medicin har en dårlig effekt på hjertet, især hvis personen allerede har sådanne problemer. Nogle smertestillende midler er også vanedannende, eller kroppen vænner sig til dem, og de holder op med at virke. Endelig har medicin bivirkninger såsom kvalme, svimmelhed, døsighed og så videre.

Hvorfor du ikke bør tage en masse smertestillende medicin. Nogle medicin kan kun tages efter konsultation med en læge. Foto.

Nogle medicin kan kun tages efter konsultation med en læge

Sørg for at læse:Hvad skal man gøre med udløbet medicin?

Behandling af hovedpine uden medicin

For nylig dukkede en artikel op i det videnskabelige tidsskrift Pain, at forskere har fundet på en ny måde at lindre en person fra hovedpine på. Som et middel foreslår de at bruge ultralyd, som virker direkte på det område af hjernen, der er ansvarligt for følsomhed over for smerte.

Som en del af en undersøgelse, hvor 23 frivillige deltog, afslørede forskere insula lobe af deres hjerne til ultralyd. Denne region spiller en stor rolle i smertebehandling og er også involveret i følelseshåndtering, appetitregulering, selvbevidsthed og social interaktion.

Behandling af hovedpine uden medicin. Også ved hjælp af ultralyd ønsker forskere at få astronauter til at sove under lange flyvninger. Foto.

Ved hjælp af ultralyd ønsker forskere også at få astronauter til at sove under lange flyvninger

< p> Ultralyd er en type lydbølge, der ikke opfattes af det menneskelige øre. Da disse bølger nåede øen, ændrede de dens aktivitet, og de frivillige følte faktisk lettelse. Derudover ændrede deres puls sig – måske er der en sammenhæng mellem følelsen af ​​smerte og puls.

For altid at holde dig opdateret med videnskabelige fremskridt, abonner på vores Zen- og Telegram-kanaler. Du vil ikke blive skuffet!

I dag er behandling af hovedpine ved hjælp af ultralyd i sin vorden. Men forskerne håber, at det i fremtiden vil være muligt at lindre tilstanden for mennesker med kroniske smerter på denne måde. Der er en artikel på vores hjemmeside om, hvor meget denne diagnose påvirker en persons karakter.


Date:

by