Der er dannet en sø i Death Valley, selvom det er det tørreste sted i USA

I USA er der et sted med et meget skræmmende navn – Death Valley. Dette er en nationalpark, der strækker sig over mere end 13 tusind kvadratkilometerog ligger på grænsen til Californien og Nevada. Det er det tørreste sted i Nordamerika og er så varmt, at kun varmetilpassede dyr kan leve der. Der er også få planter på dette ørkensted. Det menes, at det sjældent regner i Death Valley, fordi det er så lavt, og de høje bjerge blokerer for fugt fra Stillehavet. Men nogle gange forekommer der stadig kraftig regn i dette område – for eksempel skete det i begyndelsen af ​​2024. Som et resultat af enorme mængder nedbør blev Lake Manly, som eksisterede for titusinder af år siden, omdannet der.

Der er dannet en sø i Death Valley, selvom det er det tørreste sted i USA. Det regnede i Death Valley, hvorefter der blev dannet en sø. Foto.

Det regnede i Death Valley, hvorefter en sø dannet

Sø i Death Valley

I februar 2024 faldt en rekordstor mængde regn i den amerikanske stat Californien. Mængden af ​​nedbør var så enorm, at 37 millioner mennesker var i fare for at blive ramt af oversvømmelser.

Sø i Death Valley. Death Valley på kortet. Foto.

Death Valley på kortet

På trods af sin lave placering bag murene af høje bjerge påvirkede kraftig regn også Death Valley Nationalpark. Nedbøren fyldte Badwater-bassinet med vand, som er en tør slette det meste af tiden.

Det antages, at for titusinder af år siden, i bunden af ​​denne depression, var der en sø, som forskerne gav navnet Manly. I løbet af de sidste par årtier er den blevet genfødt, fyldt med regnvand. For eksempel skete dette i 2023 som følge af orkanen Hilary. Naturkatastrofen forårsagede kraftige regnskyl, som et resultat af, at Lake Manly fra en ørkenslette voksede til 11,3 meter i længden og en dybde på omkring 0,6 meter. Gradvist, på grund af fordampning af vand, blev søen næsten forsvundet igen. p>Sø i Death Valley. Udsigt over den midlertidige sø i Death Valley. Foto.

Udsigt over en midlertidig sø i Death Valley< /p>

Som følge af nedbør i 2024, oldtidssøen er vokset til en længde på 10 kilometer og har en dybde på 0,3 meter.Det siger sig selv, at der ikke er fisk der, fordi denne sø er midlertidig og vil forsvinde igen med tiden. Nationalparken er en meget populær destination blandt turister, hvor mange rejser mange kilometer for at se dette sjældne syn. Sidste år var det umuligt at besøge parken, fordi orkanen Hilary beskadigede vejnettet, der fører til den gamle sø.

Læs også:Hvor meget varme kan den menneskelige krop modstå – resultaterne af et nyt eksperiment

Hvorfor kaldes Death Valley så

Før Death Valley blev omdannet til en nationalpark, blev guldminedrift aktivt udført ude på dets territorium. Det menes, at de første ikke-indianere kom til dette sted i 1849. De endte ved et uheld på et øde sted og forsøgte at tage en genvej til guldminesteder i Californien.

Hvorfor hedder Death Valley det? Guld plejede at blive udvundet i Death Valley. Foto.

Guld var tidligere blevet udvundet i Death Valley

Det nye område viste sig at være meget ekstremt. Lufttemperaturen i ørkenlanderoverstiger nogle gange +40 grader Celsiusog der er ingen vandkilder. Selv den mindste fejl i navigationen kan føre til en persons smertefulde død. Mens de krydsede dette sted i 1800-tallet, gik mange mennesker vild og døde. På grund af dette blev det livløse område kaldt Death Valley.

Du vil være interesseret:Den største guldklump blev fundet i det 19. århundrede – den har stadig ingen analoger

Hvem bor i Death Valley

På trods af at Death Valley er et fuldstændig ubeboeligt sted, i sidste ende I det 19. og det tidlige 20. århundrede opstod der bosættelser, hvor der boede guldgravere. Men på grund af de barske miljøforhold kunne de ikke overleve længe.

Men nogle dyr formåede alligevel at tilpasse sig vanskelige forhold. Så i ørkenområder kan du nogle gange finde coyoter – slægtninge til ulve. For at overleve i høje omgivende temperaturer jager disse rovdyr kun om natten. De har også et godt system til at regulere kropstemperaturen gennem vejrtrækning. Coyoter har også gavn af at leve i store grupper og evnen til at gå uden at drikke vand i lang tid og få væske fra ligene af deres ofre.

Hvem bor i Death Valley. Coyote i Death Valley. Foto.

Coyote i Death Valley

< p>Mere i dalen Nogle arter af firben, edderkopper og skorpioner overlever døden. Der er få planter i ørkenområder, men de, der findes, lever takket være deres lange rødder – ved hjælp af dem udvinder de vand fra jordens dyb.

Sørg for at abonnere på vores Zen-kanal. Du vil finde en masse interessante ting der!

På grund af den globale opvarmning, hvis virkninger allerede er synlige i mange dele af verden, er mange dele af Jorden ved at blive ekstreme. I 2023 dukkede nyheder op om, at en 81-graders varmebølge blev registreret i Iran. I en af ​​de tidligere artikler fandt vi ud af, om dette var sandt eller ej.


Date:

by