The Book of Boba Fett anmeldelse: Star Wars (Serie) Bedre uden Boba Fett

Bogen om Boba Fett skulle altid kæmpe mod en opgave op ad bakke. Kun den anden live-action Star Wars-serie nogensinde – alle syv afsnit er nu tilgængelige på Disney+ og Disney+ Hotstar – den ankom i slutningen af ​​2021 efter to sæsoner af den elskede The Mandalorian. Det er to hele sæsoner af Grogu, bedre kendt som Baby Yoda, der skærer en plads i vores hjerter gennem øjeblikkelige øjeblikke, der kan huskes. To sæsoner hvor en dusørjæger (Pedro Pascal) tænder sin faderlige ånd, overvinder hans modvilje mod droider og leder efter sin plads i galaksen. Og så, da The Mandalorian sæson 2 sluttede med et følelsesmæssigt farvel til de to, var det The Book of Boba Fett – lavet af de samme skabere – der stod i vejen, hvilket førte til en to-årig afstand mellem sæson 2 og 3.

For at være retfærdig har en undergruppe af Star Wars-fans krævet mere Boba Fett i evigheder. Det er i bund og grund grunden til, at The Book of Boba Fett eksisterer. Boba Fetts (Jeremy Bulloch i 80'erne) gådefulde tilstedeværelse i den originale trilogi – han havde kun få minutter af skærmtid, før han faldt ihjel – tillod publikum at forestille sig en hel verden af ​​historier omkring karakteren. Desværre var der i længst tid, uden for bøger og tegneserier, der siden er blevet erklæret ikke-kanon, ikke plads til det. Star Wars var en Skywalker-drevet filmfranchise. Andre karakterer eksisterede bare omkring dem. I prequel-trilogien gav Star Wars-skaberen George Lucas os mere Boba Fett ved at afsløre, at den berømte dusørjæger havde en “far” i Jango Fett Jango Fett (Temuera Morrison, der nu spiller Boba Fett i Disney+-serien). Og åh, han er en klon.

Men lige siden Star Wars-producenten Lucasfilm kom under Disneys ejerskab – underholdningsgiganten købte den af ​​Lucas for over 4 milliarder dollars (ca. 29.896 crore Rs.) i 2012 – havde en selvstændig Boba Fett-indslag været undervejs. Og det ville endda være sket med Logan-instruktøren James Mangold ved roret, hvis det ikke havde været for den kritiske og kommercielle fiasko i Solo: A Star Wars Story. På grund af det blev Boba Fett-filmen – og andre “Star Wars Story”-projekter som Obi-Wan Kenobi – skrinlagt. Det tog succesen med The Mandalorian for Lucasfilm at genskabe dem som Disney+-serier. (Obi-Wan Kenobi, med Ewan McGregor tilbage i titelrollen, forventes også i 2022 efter The Book of Boba Fett.)

bog om boba fett ming na wen temuera morrison bog om boba fett anmeldelse

Temuera Morrison som Boba Fett i The Book of Boba Fett
Fotokredit: Disney/Lucasfilm

Men oh boy, det viste sig at være en fejlberegning. Problemerne med The Book of Boba Fett var naturligvis mangfoldige. På et niveau er denne historie allerede blevet fortalt – af de samme mennesker. Den hedder The Mandalorian. Begge er trods alt gådefulde dusørjægere, der stammer fra Mandalore-racet. Historien om Din Djarin (Pascal) i The Mandalorian er, hvad en Boba Fett-film kunne have været. Bortset fra ved at tilføje Grogu til blandingen og løsrive sig fra Star Wars-historien (i en sæson i hvert fald), var The Mandalorian-skaberen Jon Favreau – også skaberen af ​​The Book of Boba Fett – i stand til at gå til steder, hvor ingen havde været før, bogstaveligt og tematisk. . Med The Book of Boba Fett er han på vej igen, han selv har været på. Hvorfor sætte sig selv på det sted?

Ikke at dette ikke kan fungere. Star Wars har selv vist, at med forfatter-instruktør J.J. Abrams efterligner strukturen i Star Wars: Episode IV – A New Hope on Episode VII – The Force Awakens. Bogen om Boba Fetts større fejl er dårlig og doven skrivning. De første fire afsnit, viet til Fetts karakterudvikling, var fuldstændig ubrugelige. Baggrundshistorien var stort set kedelig – alt, hvad det gjorde godt, var at udvide på Tusken Raiders – og nutidens historie bevægede sig i et humøre tempo. Fast på ét sted (Tatooine), gik The Book of Boba Fett i stå. Det kunne den have overvundet, hvis det havde noget at sige eller vise, men episoderne havde ikke meget at byde på. Og da de løb tør for Fetts fortid og nutid, droppede The Book of Boba Fett ham simpelthen og skiftede til Din Djarin.

Det gav også ny mening til, at The Book of Boba Fett blev beskrevet internt under produktionen som The Mandalorian sæson 2.5, da den nye Star Wars-serie bogstaveligt talt blev en bro til The Mandalorian sæson 3. Helt ærligt, det var et meningsløst træk – ingen er klar over det. hvad hedder dette show? Mere end en fjerdedel af The Book of Boba Fett havde intet at gøre med Boba Fett. Disney+ og Lucasfilm ville have været bedre stillet med blot at udgive de to Mandalorian-drevne episoder som en del af sæson 3. Men ved at give Mando sine egne episoder i en andens show, tjente The Book of Boba Fett kun som yderligere bevis på, hvor kedeligt Boba Fett var. Den nye Star Wars-serie blev øjeblikkeligt bedre i det øjeblik, den forlod sin titelkarakter. Det ser ikke godt ud.

Bogen om Boba Fett gav også sine spor – Morrison som Boba Fett og Ming-Na Wen – meget lidt at gøre. Og at Morrison blev bedt om at fjerne sin hjelm, tilføjede ikke meget, da Kiwi-skuespilleren kunne have haft samme indflydelse ved at beholde den på. Han har ikke mange udtryk, siger jeg.

the book of boba fett luke skywalker book of boba fett review

Mark Hamill som Luke Skywalker i The Book of Boba Fett
Photo Credit: Disney/Lucasfilm

Men selv de bedste The Book of Boba Fett-episoder havde deres egne problemer. Nogle typiske Star Wars. Efter Grogus afgang med Luke Skywalker (Mark Hamill) i slutningen af ​​The Mandalorian sæson 2, spekulerede alle inklusive jeg på, hvor længe Grogu ville forblive uden for skærmen. Baby Yoda var trods alt uden tvivl den største stjerne i The Mandalorian. Men vi nåede ikke engang til The Mandalorian sæson 3 før Grogus (uundgåelige) tilbagevenden. The Book of Boba Fett bragte også Luke Skywalker tilbage, denne gang ved højlys dag. Ikke tilfreds med at give ham et par minutter mod slutningen af ​​The Mandalorian sæson 2-finalen gav The Book of Boba Fett Luke Skywalker en hovedrolle i dets sjette og næstsidste afsnit.

Star Wars har et reelt problem med nostalgi. Den ni-film Skywalker Saga pakket ind i den værste mode, også afhængig af fortiden. Og selvom den saga er teknisk færdig, bliver Star Wars-forfattere ved med at finde nye måder at opgrave Skywalker-navnet på. I de seneste fem år er Hamill vendt tilbage for at spille Luke – på en eller anden måde – i The Last Jedi, The Mandalorian og nu The Book of Boba Fett. I mellemtiden vil Hayden Christensen gentage sin rolle som Anakin Skywalker/Darth Vader i to kommende Star Wars-serier: den førnævnte Obi-Wan Kenobi over for McGregor, og senere Ahsoka – en anden The Mandalorian-spin-off fra Star Wars-veteranen Dave Filoni – der følger Rosario Dawson som hans tidligere Padawan, Ahsoka Tano. Hvorfor kan Favreau, Filoni og Co. ikke lade dem være i fred?

På et niveau ligger problemet hos Lucasfilm selv – den ønsker at sælge legetøj og forlystelsesparker, der er stærkt knyttet til Skywalker-æraen. Det resulterer i, at Star Wars-universet bryder sammen i sig selv hele tiden. Hvis George Lucas var god til én ting, var det til at udvide verden. Men alle involveret i Star Wars i dag nægter at gøre det ud over et vist punkt. Mens Favreau klarede sig godt i The Mandalorians debutsæson i den henseende, føltes anden sæson som en cyklus af bare bagdørspiloter til mere Star Wars, fra Ahsoka til The Book of Boba Fett. Dette skulle alt sammen føre ind i de “klimatiske” Rangers i Den Nye Republik, men takket være Gina Caranos fyring er den serie død – og dens idéer kan blive en del af The Mandalorian sæson 3.

bog om boba fett mandalorian ahsoka bog om boba fett anmeldelse

Pedro Pascal som Din Djarin, Rosario Dawson som Ahsoka Tano i The Book of Boba Fett
Photo Credit: Disney/Lucasfilm

I sidste ende var The Book of Boba Fett den værst tænkelige start på udvidelsen af ​​- hvad jeg døbte for to december siden – Star Wars filmiske univers på tv. Mandalorian havde udmærket sig med sin barebone tilgang; The Book of Boba Fett havde brug for Favreau til at gøre mere, og godt, han fejlede. Det viste grænserne for Favreaus fortælleevner. Og endnu vigtigere, The Book of Boba er et yderligere bevis på, at Lucasfilm skal udvide talentbasen, ikke lukke lugerne ned. Star Wars-universet er allerede plaget af dette problem, tilblivelsen af ​​Star Wars bør ikke falde i samme fælde.

Det er anden gang, det er sket for Star Wars i nyere tid. Efter problemer bag kulisserne på Episode IX – The Rise of Skywalker, vendte Lucasfilm tilbage til Abrams på grund af hans dygtige håndtering af franchisen bløde genstart The Force Awakens. Han bombede. Og nu har Favreau gjort det samme efter sin succes på The Mandalorian. Heldigvis for Favreau, kan han børste denne miniserie af, som om den aldrig har eksisteret – synd for de par afsnit i midten. Held og lykke til Star Wars-fans og guide skabere om, hvordan de imødekommer The Book of Boba Fett i deres anbefalinger – og gå tilbage til at gøre det, han er god til med The Mandalorian sæson 3.

En del af Star Wars-fans tog problemer med, at Boba Fett tog hjelmen for meget af på The Book of Boba Fett. Ak, det var næppe et problem i et show, hvor alt gik ingen vegne. I det mindste er Mando og Grogu sammen igen – vi fik endda et par øjeblikkeligt meme-bare Baby Yoda-øjeblikke i The Book of Boba Fett-finalen – og flyver lykkeligt ud i det fjerne væk fra Tatooine. God riddance.

Alle syv afsnit af The Book of Boba Fett streames på Disney+ og Disney+ Hotstar. I Indien er The Book of Boba Fett tilgængelig på engelsk, hindi, tamil, telugu og malayalam.

Annonce The Book of Boba FettSe med på Disney+ Hotstar Læs anmeldelse

Boba Fetts bog

  • Udgivelsesdato 29. december 2021 li>
  • Genre Action, Eventyr, Sci-Fi
  • Varighed 4t 29min
  • Medvirkende Temuera Morrison, Ming-Na Wen, Pedro Pascal
  • InstruktørRobert Rodriguez, Steph Green, Kevin Tancharoen, Bryce Dallas Howard, Dave Filoni
  • Musik Joseph Shirley, Ludwig Göransson
  • Producer Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez, Kathleen Kennedy, Colin Wilson
  • Produktion Lucasfilm
  • < li class="_flx">Certifikat 7+

Kommentarer

For de seneste tekniske nyheder og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de seneste videoer om gadgets og teknologi, abonner på vores YouTube-kanal.

Yderligere læsning: The Book of Boba Fett, The Book of Boba Fett anmeldelse, The Book of Boba Fett episode 7, The Mandalorian, The Mandalorian sæson 2, The Mandalorian sæson 3, Star Wars, Lucasfilm, Disney, Disney Plus, Disney Plus Hotstar, Star Wars Et nyt håb, Star Wars The Force Awakens, Star Wars The Rise of Skywalker, Star Wars The Last Jedi, Obi Wan Kenobi, Ahsoka, Rangers of the New Republic, Temuera Morrison, Ming Na Wen, Pedro Pascal, Baby Yoda, Grogu < img src="https://gadgets.ndtv.com/static/desktop/images/spacer.png" class="doven" data-original="https://drop.ndtv.com/TECH/product_database/images/1231201531004PM_31-12-2015-15-10-04_akhil_arora_300x300.jpg?downsize=62:62&output-quality=80&output-format=jpg" width="62" height="62" loading="The Book of Lazy" alt="" Boba Fett anmeldelse: Star Wars (serie) bedre stillet uden Boba Fett /> Akhil Arora Email Akhil Akhil Arora dækker underholdning til Gadgets 360, interviewer stjerner som Christian Bale og Anurag Kashyap, dækker seriepremierer, produkt og servicelanceringer over hele kloden og ser på amerikanske blockbusters og indiske dramaer fra et globalt sociopolitisk og feministisk perspektiv. Som en Rotten Tomatoes-certificeret filmkritiker har Akhil anmeldt over 150 film og tv-serier i over et halvt årti på Gadgets 360. Da han ikke er helt fanget med nye film- og tv-udgivelser, Akhil …Mere


Date:

by