Tidligere Trump-rådgiver Peter Thiel forlater Metas styre

Peter Thiel, en Silicon Valley-milliardær og rådgiver for tidligere president Donald Trump, forlater styret i Facebook-morselskapet Meta.

Selskapet sa mandag at Thiel vil fortsette til Metas neste aksjonær møte senere i år, hvor han ikke vil stille til gjenvalg.

Thiel ble medlem av Facebooks styre i 2005, et år etter at selskapet ble grunnlagt og syv år før det debuterte på Wall Street. Men han har vært en stadig mer polariserende figur blant selskapets direktører på grunn av sin konservative politikk.

“Peter er virkelig en original tenker som du kan ta med dine vanskeligste problemer og få unike forslag,” sa Meta-sjef Mark Zuckerberg i en uttalelse. “Han har sittet i styret vårt i nesten to tiår, og vi har alltid visst at noen ganger han ville vie tiden sin til andre interesser.»

Meta Platforms sa ikke hva Thiel planla å gjøre etter at direktørjobben hans er over. Men rapporterer i The New York Times og Bloomberg, som siterer ikke navngitte kilder i nærheten av Thiel, sa at han ønsker å fokusere på å påvirke novembers midtveisvalg og støtte kandidater som vil fremme Trumps agenda.

En representant for Thiel returnerte ikke umiddelbart en melding som søkte kommentarer.

I en uttalelse sa Thiel “Det har vært et privilegium å jobbe med en av de store gründerne i vår tid. Mark Zuckerbergs intelligens, energi og samvittighetsfullhet er enorm.»

Er Oppos nye flaggskiptelefoner bra? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Peter Thiel, Meta, Facebook, Donald Trump


Date:

by