Tesla mottar stevning fra US SEC over 2018-oppgjøret

Tesla sa mandag at de mottok en stevning fra den amerikanske verdipapirtilsynsmyndigheten knyttet til et forlik som krevde at administrerende direktør Elon Musks tweets om vesentlig informasjon om selskapet ble kontrollert.

Stevningen fra USA Securities and Exchange Commission ble utstedt 16. november, rundt 10 dager etter at Musk spurte Twitter-følgerne sine om han skulle selge 10 prosent av sin eierandel i selskapet, noe som utløste et aksjesalg.

På siste avslutning hadde elbilprodusentens aksjer falt med nesten en fjerdedel siden tweeten. Aksjene var ned 1,4 prosent til 909,98 dollar (omtrent 67 870 Rs.) mandag morgen.

SECs siste handling, som ble avslørt i et verdipapirarkiv fra bilprodusenten, øker presset på Tesla fra føderale bilsikkerhetsregulatorer angående tilbakekalling av kjøretøy og undersøkelser knyttet til programvaren for førerhjelp. SEC nektet å kommentere.

  • Tesla tilbakekaller over 800 000 biler i USA på grunn av problem med bilbeltelyd

I 2018 avgjorde Musk et søksmål fra SEC på grunn av tweeten hans om å ta selskapet privat, og gikk med på å få selskapets advokater til å forhåndsgodkjenne tweets med vesentlig informasjon om selskapet.

Tesla i desember ble rammet av en rettssak over Musks innlegg på sosiale medier, inkludert hans Twitter-undersøkelse om aksjesalg som trakk ned selskapets aksjekurs. Dette var ikke det første søksmålet som anklager Musk for å ha brutt forlikets vilkår.

Reuters rapporterte i fjor at SEC har åpnet en etterforskning av en varslerklage om at Tesla ikke klarte å varsle sine aksjonærer og offentligheten om brann. risiko forbundet med defekter i solcelleanlegg over flere år.

  • SpaceX Working to Restore Tonga's Internet: Fiji Official

Tesla sa mandag at de “rutinemessig” samarbeider med stevninger fra myndighetene og andre undersøkelser og henvendelser.

I arkivet Selskapet sa også at California Department of Fair Employment and Housing undersøkte påstander om rasediskriminering og trakassering på Teslas arbeidsplasser og ga beskjed om at det har grunnlag for å sende inn en sivil klage mot elbilprodusenten.

Tesla har allerede kjempet mot en rekke søksmål om rasemisbruk og seksuell trakassering, og en føderal jury beordret i oktober selskapet til å betale 137 millioner dollar (omtrent 1 020 crore Rs.) til en svart tidligere kontraktsarbeider i en av sakene.

New York State Common Retirement Fund sa mandag at de har sendt aksjonærforslag til Tesla, Activision Blizzard og Starbucks, og bedt dem rapportere om deres innsats for å forhindre trakassering og diskriminering av ansatte.

< p>Forslagene ber selskapene om å avsløre blant annet det totale antallet og det samlede beløpet av tvister som er avgjort knyttet til seksuelle overgrep eller trakassering eller diskriminering.

Spenning mellom Musk og Det hvite hus

Tesla og Det hvite hus har vært uenige de siste månedene, og Biden-administrasjonen har fokusert på eldre bilprodusenter, inkludert Ford Motor og General Motors i elbilløpet.

Forrige måned deltok GM og Fords administrerende direktører på et møte med teknologi- og bilselskaper arrangert av USAs president Joe Biden. Musk var ikke på listen over deltakere.

Musk har brukt Twitter-kontoen sin til å angripe Biden-administrasjonen for angivelig å ignorere Tesla og holde opp Detroit-bilprodusenter som ledere i overgangen til elektriske kjøretøy. Musk kalte Biden en “fukt sokkdukke” i en tweet forrige måned.

Musk krangler også med fagforeningen United Auto Workers (UAW), en viktig alliert av Biden. National Labour Relations Board i mars beordret Musk til å slette en tweet som sa at Tesla-arbeidere kunne miste aksjeopsjoner hvis de stemte for å bli med i UAW. Tesla anker den ordren.

Tesla sa mandag at den virkelige markedsverdien av elbilprodusentens Bitcoin-beholdning per desember 31 var 1,99 milliarder dollar (omtrent 14 850 crore Rs.).

< p>Selskapet, som hadde investert 1,5 milliarder dollar (omtrent 11 190 crore) i Bitcoin i fjor før de solgte 10 prosent av eierandelen, sa at det registrerte rundt 101 millioner dollar (omtrent 750 crore) i verdifall i fjor på grunn av verdien av Bitcoin.

© Thomson Reuters 2022

Er Oppos nye flaggskipstelefoner bra? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Tesla, Elon Musk, Joe Biden, EV, Electric car, Electric vehicle


Date:

by