Meta-sjef oppfordret av religiøse ledere til å skrinlegge Instagram-barneplaner

Perfekte, rabbinere og andre religiøse ledere oppfordret Meta-sjef Mark Zuckerberg til permanent å stoppe selskapets plan for en Instagram-versjon rettet mot unge brukere på tirsdag, i et brev sendt av advokatgruppen Fairplay og deres Children's Screen Time Action Network.

Siden september i fjor har Instagram stoppet planene sine om å introdusere en versjon av bildedelingsappen for barn, ettersom motstanden mot prosjektet økte.

“Etter mye meditasjon og bønn, vi hevder at sosiale medieplattformer som retter seg mot umodne hjerner, utøver uetisk datautvinning og er inspirert av profittmotiver, ikke er et verktøy for barns beste,” heter det i brevet, som er signert av mer enn 70 religiøse ledere.

  • Instagram lanserer «Ta en pause»-funksjonen globalt, rettet mot unge brukere

Instagram og dets morselskap, Meta Platforms tidligere Facebook, har blitt undersøkt intenst over den potensielle innvirkningen av tjenestene deres på den mentale helsen, kroppsbildet og sikkerheten til unge brukere, inkludert etter at varsleren Frances Haugen lekket interne dokumenter om selskapets tilnærming til yngre brukere.

I desember ble Instagram-sjef Adam Mosseri grillet om barns nettsikkerhet av et senatpanel. En koalisjon av statsadvokater har også åpnet en etterforskning av Meta for å promotere Instagram til barn til tross for potensiell skade.

Meta har sagt at de lekkede dokumentene har blitt brukt til å male et falskt bilde av selskapets arbeid. Den har også sagt at ideen med Instagram for barn var å gi et tryggere, dedikert sted for yngre brukere å engasjere seg i tjenesten.

  • Instagram Historier Få 3D-avatarer, FB og Messenger Få nye alternativer

Instagram, som andre sosiale medier, har regler mot at barn under 13 år blir med på plattformen, men sa at det vet at det har brukere under denne alderen.

Brevet fra trosgruppene, som siterte Bibelen, Koranen, pave Frans og den buddhistiske munken Thích Nhất Hạnh, oppfordret Zuckerberg, som en som tidligere har sagt at religion er «veldig viktig», til å anerkjenne åndelig også. som sekulære bekymringer om prosjektet.

Instagram nektet å kommentere brevet.

Reuters rapporterte i fjor om Metas samordnede oppsøking til det religiøse samfunnet i arbeidet med å drive engasjement på plattformene. Selskapet, som har et dedikert trospartnerskapsteam, lanserte en ny funksjon for å be om og sende bønner på nettstedet, sendte ut miniutstyrssett for strømming av gudstjeneste under COVID-19-pandemien, og holdt i fjor sitt første virtuelle trostoppmøte.< /p>

© Thomson Reuters 2022

Er Oppos nye flaggskipstelefoner bra? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Facebook, Instagram, Meta


Date:

by