IISc avduker Param Pravega, dens nyeste superdatamaskin: spesifikasjoner

Indian Institute of Science (IISc) har installert en ny superdatamaskin som hevdes å være en av de kraftigste i sitt slag i landet. Den er bestilt av Param Pravega og har blitt installert under National Supercomputing Mission (NSM), den hevdes å være den største superdatamaskinen i en akademisk institusjon. IIScs Param Pravega hevdes å ha en total superdatabehandlingskapasitet på 3,3 petaflops (1 petaflop tilsvarer kvadrillioner operasjoner per sekund). Mange komponenter til Param Pravega har blitt produsert og satt sammen i India. Det er “forventet å drive mangfoldig forskning og utdanning,” i henhold til IISc.

I henhold til en kunngjøring fra Indian Institute of Science (IISc), har den fremtredende utdanningsinstitusjonen installert og tatt i bruk en ny superdatamaskin — Param Pravega. Som nevnt har den nye superdatamaskinen en total datakapasitet på 3,3 petaflops. Param Pravega er designet av Center for Development of Advanced Computing (C-DAC).

Param Pravega-spesifikasjoner

Param Pravega har en blanding av heterogene noder — med Intel Xeon Cascade Lake CPUer og Nvidia Tesla V100 GPUer. Den maksimale superdatabehandlingskapasiteten på 3,3 petaflops oppnås ved å bruke ATOS BullSequana XH2000-serien. Param Pravega består av 11 DCLC-rack med beregningsnoder, to servicerack med Master/Service-noder og fire lagringsrack med DDN-lagring.

  • Facebook-Parent Meta skaper 'Verdens raskeste' AI-superdatamaskin

Nodekonfigurasjonen til Param Pravega inkluderer to masternoder, 11 påloggingsnoder, to brannmurnoder, fire administrasjonsnoder, en NIS-slave og 624 databehandlings- CPU + GPU – noder. Disse nodene er videre delt inn i tre kategorier — vanlige CPU-noder, CPU-noder med høyt minne og GPU-noder.

Vanlige CPU-noder får 2,9 GHz Intel Xeon Cascade Lake 8628 CPUer i en to-sokkel konfigurasjon som har 48 kjerner, 192 GB RAM og 480 GB SSD per node. Param Pravega består av 428 vanlige CPU-noder. CPU-noder med høyt minne har 768 GB RAM per node, og det er 156 slike noder i IISc sin superdatamaskin.

Det er 40 GPU-noder i Param Pravega med 2,5 GHz Intel Xeon G-6248 CPUer med lignende RAM og lagringskonfigurasjon som de vanlige CPU-nodene. GPUen til hver node består av to 16 GB Nvidia V100 Tesla (HBM2-enhetsminne) GPUer.

  • Sberbank avslører andre superdatamaskin Christofari Neo

Param Pravega får en plass på 4 petabyte via høyhastighets parallelt Luster-filsystem med en gjennomstrømningshastighet på 100 GB per sekund. Superdatamaskinen kjører Linux OS, basert på CentOS 7.x-distribusjon. Systemet får også CUDA og OpenAAC SDK-er til bruk på GPU-noder. Param Pravega har også matematiske, vitenskapelige og applikasjonsbiblioteker som Intel-MKL, GNU Scientific library, HDF5, NetCDF og en rekke Python-baserte matematiske biblioteker og datamanipulasjonsbiblioteker.

< /i>

  • Kina planlegger $3-milliarder Supercomputing Center for å analysere data fra verdensrommet

Dette er ikke IISc sin første superdatamaskin. Den kjøpte SahasraT i 2015 og var den raskeste superdatamaskinen i India på den tiden. IISc har brukt SahasraT til forskning på COVID-19 og andre infeksjonssykdommer. Mye av forskningen utført ved bruk av SahasraT omfatter blant annet simulering av turbulente strømmer for grønne energiteknologier, klimaendringer og tilhørende påvirkninger. IISc har som mål å forsterke slik forskning med Param Pravega.

Er Oppos nye flaggskipstelefoner gode? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: IISc, Indian Institute of Science, Param Pravega, Param Pravega Specifications, Supercomputer, National Supercomputing Mission, NSM Satvik Khare E-post Satvik Khare Satvik Khare er underredaktør på Gadgets 360. Hans ferdigheter ligger i å utdanne hvordan teknologi gjør livet enklere for alle. Gadgets har alltid vært en lidenskap hos ham, og han har ofte funnet veien rundt nye teknologier. På fritiden elsker han å fikle med bilen sin, delta i motorsport, og hvis været er dårlig, kan han bli funnet på runder på Forza Horizon på Xboxen eller lese et fint stykke fiksjon. Han kan nås gjennom sin Twitter …Mer


Date:

by