Google saksøkte for 2,1 milliarder euro av svenske PriceRunner

Det svenske prissammenligningsnettstedet PriceRunner sa mandag at det saksøkte teknologigiganten Google for 2,1 milliarder euro (omtrent 17 930 crore Rs.) for å promotere sine egne shoppingsammenlikninger i søkeresultater.

Europa har slått ned på forretningspraksis til Big Tech de siste årene, mens EU går videre med lovgivning for å stramme inn reguleringen. Amerikanske giganter står overfor bøter og juridiske utfordringer i mange europeiske nasjoner.

Den svenske teknologistartupen sa at den forventet at “det endelige erstatningsbeløpet for søksmålet ville være betydelig høyere”, gitt at “bruddet fortsatt pågår .”

  • Hvordan Sverige ble Silicon Valley of Europe

Administrerende direktør Mikael Lindahl sa søksmålet var også en kamp “for forbrukere som har lidd enormt av Googles brudd på konkurranseloven de siste fjorten årene og fortsatt i dag”.

Den svenske teknologistartupen anla sak til patent- og markedsdomstolen i Stockholm etter at EUs domstol avgjorde at Google “brøt EUs antitrustlover ved å manipulere søkeresultater til fordel for deres egne sammenligningstjenester.”

I november stadfestet EU-domstolen en bot på 2,4 milliarder euro (omtrent 20 490 crore) som EU-kommisjonen hadde gitt Google i 2017, og sa at resultatene fra Googles egen sammenligningstjeneste ble «vist på en mer iøynefallende måte».

  • Google møter antitrust-forespørsel i India etter klage fra nyhetsutgivere

PriceRunner sa at de søkte erstatning for fortjeneste de tapte i Storbritannia siden 2008, så vel som i Sverige og Danmark siden 2013.

< p>PriceRunner sa at Google hadde en “monopollignende posisjon” innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EU pluss Island, Liechtenstein og Norge), med over 90 prosent av markedsandelen for søkemotorer på Internett.

Prissammenligningssiden er basert i Sverige, men opererer også i Danmark, Norge og Storbritannia. Den har tidligere sagt at den planlegger å utvide til flere land.

I november kjøpte svenske fintech Klarna PriceRunner for en ikke avslørt sum, med medieoppslag anslår prisen til over 1 milliard dollar (omtrent 8 540 crore Rs.).

Er Oppos nye flaggskipstelefoner gode? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Google, PriceRunner, Klarna


Date:

by