Digital Finance: EU Watchdogs krever rask handling for å fange opp Big Tech

Rask handling er nødvendig for å oppdatere hvordan grenseoverskridende finansielle tjenester granskes og forbrukere beskyttes etter hvert som sektoren blir digitalisert med “Big Tech” som spiller en økt rolle, sa EU-regulatorer mandag.

Folk tyr til sosiale medier og bruker smarttelefoner til å kjøpe og selge aksjer, flytte penger rundt på bankkontoer og foreta betalinger, en trend akselerert av covid-19-pandemien, og etterlater regulatorer å ta igjen.

“Digital økonomi har låst opp nye synergier mellom finansielle og ikke-finansielle aktiviteter som potensielt introduserer systemisk risiko i markedet for finansielle tjenester,” heter det i en felles rapport fra EUs bank-, forsikrings- og markedsvakthunder.

  • Google Parent Alphabet Eyes $2-billion verdi etter utblåsningsresultater

Cloud computing, eller banker og andre finansielle foretak som bruker outsourcede leverandører for tjenester, blomstrer, heter det i rapporten.

Det er noen ganger uklart hvordan man kan kategorisere noen digitale finansielle tjenester under eksisterende regler, noe som skaper usikkerhet rundt personvern for data, sikkerhetstiltak mot hvitvasking, og hvor mye kapital de bør holde, heter det i rapporten.

Den oppfordret blokkens utøvende EU-kommisjon, som har åpnet en offentlig høring om digital finans, til å ha et “helhetlig” syn på tilsyn med finansielle tjenester.

  • Big Tech bør refundere ofre for nettsvindel: Britiske lovgivere

Nye “tilsynsstrukturer” kan være nødvendig for å fange opp transaksjoner spredt over “blandet aktivitet”-grupper eller MAG-er, som Amazon, Google, Metas Facebook, Apple og andre store teknologifirmaer som tilbyr finansielle og ikke-finansielle tjenester.

Krakket til det tyske betalingsselskapet Wirecard viste at komplekse ordninger i en gruppe som leverer både finansielle og ikke-finansielle tjenester skaper spesifikke utfordringer for tilsynsmyndighetene, heter det i rapporten.

“Den økende digitaliseringen og datafikseringen av finansielle tjenester nødvendiggjør nærmere samarbeid mellom finansielle og relevante ikke-finansielle myndigheter», heter det i rapporten.

Rapporten sa at reguleringstiltak kan være berettiget gitt at enkelte innlegg på sosiale medier faktisk er reklame.

“Spesielt på verdipapirmarkedene har veksten av digitale handelsplattformer falt sammen med nye trender, som “sosial handel”, eller investeringsråd som deles over sosiale medier – noe som gir nye muligheter, men også risikoer.”

© Thomson Reuters 2022

Er Oppos nye flaggskipstelefoner bra? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Digital Finance, Big Tech, Amazon, Apple, Google, Meta, Facebook


Date:

by