Starlink lanserer “Premium”-tjeneste med høyytelsesantenne

Starlink, den Elon Musk-støttede satsingen som har som mål å tilby bredbåndsinternett med lav latens til fjerntliggende områder over hele kloden ved å bruke en konstellasjon av satellitter i lav bane rundt jorden, tilbyr nå en “premium”-tjeneste til sine kunder. En oppdatering på Starlinks nettsted kunngjorde at tjenesten vil tilby “mer enn det dobbelte av antennekapasiteten” av sin vanlige tjeneste. Milliardæren teknologigründer twitret oppdateringen om “høyytelsesantennen”. Premium-tjenesten vil levere raskere Internett-hastigheter med en større antenne og høyere gjennomstrømning for brukere med høy etterspørsel, inkludert bedrifter.

Med premiumtjenesten kan Starlink-brukere forvente nedlastingshastigheter på 150–500 Mbps og ventetid på 20–30 ms. Latens er hvor lang tid et datasignal går fra punkt A til punkt B og deretter går tilbake til punkt A. Det måles i millisekunder (ms). Høyere latens betyr en forsinkelse i dataoverføring. Jo lavere den er jo bedre. En ventetid fra 20 ms til 40 ms rekkevidde anses generelt som optimal.

På nettsiden sin sa Starlink at premiumtjenesten er designet for forbedret ytelse selv under ekstreme værforhold. Hvis det er et problem, vil brukere få tilgang til 24×7 støtte på prioritet, i henhold til selskapet. Starlink-tjenester er imidlertid ikke tilgjengelig i alle områder ennå. Så potensielle kunder bør først sjekke med selskapet.

SpaceX, som driver Starlink, lanserte nylig 49 satellitter ombord på en Falcon 9-rakett for å ta det totale antallet satellitter i konstellasjonen til over 2000. Flere Starlink-lanseringer er ventet i løpet av de kommende ukene. Amerikanske myndigheter har tillatt SpaceX å skyte opp opptil 12 000 minisatelitter som en del av konstellasjonen.

  • Starlink kansellerer alle forhåndsbestillinger for sine Satellitt Internett i India

Prosjektet er spesielt fokusert på avsidesliggende områder som mangler terrestrisk Internett-infrastruktur. Men det er bekymring for at det økende antallet små satellitter vil fortrenge den lave jordbanen og potensielt føre til farer.

  • Starlink India-sjef Sanjay Bhargava trekker seg

Starlink ber i mellomtiden interesserte brukere om å reservere spilleautomater for å bestille Premium-tjenesten nå via sin nettside; leveransene vil starte i andre kvartal 2022.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Starlink, Elon Musk, Starlink Antenna, Starlink Registration


Date:

by