Panasonic rammet av økende råvarekostnader, mangel på komponenter

Japanske Panasonic hadde onsdag et større enn forventet fall på 44 prosent i driftsresultatet i tredje kvartal, hardt rammet av økende kostnader for råvarer, mangel på komponenter og et fall i innenlandsk salg av hvitevarer.

Panasonic har forsøkt å redusere avhengigheten av forbrukerelektronikk og apparater med lav margin, og flyttet fokus til bilbatterier for Tesla, produksjonsmaskineri, komponenter og nylig forsyningskjedeadministrasjonstjenester.

Når det er sagt, forbruker- og husholdningsapparater, som nøt godt av en salgsboom for hjemmeværende under nedstengning av koronaviruset, står fortsatt for en stor del av inntektene.

  • Panasonic å investere 80 milliarder JPY for å produsere Tesla EV-batteri: Rapport

Driftsresultatet for de tre månedene frem til 31. desember falt til 73 milliarder JPY (omtrent 4 772 crore Rs), langt under et Refinitiv-konsensusanslag på 107 milliarder JPY (omtrent 6 994 crore Rs).

Industrien konglomeratet sa at fortjenestemarginen ved divisjonen som huser sine forbruker- og husholdningsapparater ble presset av økninger i kostnadene for jern, kobber og andre materialer.

Andre divisjoner som måtte takle stigninger i materialpriser og mangel på komponenter, inkluderte bilvirksomheten, som lager sensorer og andre bilkomponenter, og energivirksomheten, som nylig har dratt nytte av økende batterisalg til Tesla.

  • Panasonic Lumix BS1H Box-Style Camera lansert i India

Dets tiår gamle partnerskap med Tesla har gitt overskudd siden i fjor da salget av elbiler økte. Panasonic skal begynne å forsyne den amerikanske bilprodusenten med en ny generasjon batterier som vil senke produksjonskostnadene for elbiler og kan utvide kjøretøyets rekkevidde.

Resultatet i tredje kvartal ble også tynget av en revaluering av eiendeler og gjeld knyttet til kjøpet av Blue Yonder for 7,1 milliarder dollar (omtrent 53 068 crore) i fjor av Blue Yonder, et amerikansk selskap som bruker maskinlæring for å hjelpe bedrifter med å koble fabrikker til varehus og forhandlere . Beløpet som ble revaluert ble ikke offentliggjort.

Panasonic solgte sin eierandel i Tesla for rundt 400 milliarder JPY (omtrent 26 149 crore Rs.) for å hjelpe til med å finansiere dette oppkjøpet.

  • Panasonic Toughbook S1 Rugged-nettbrett lansert i India: Alle detaljer

Panasonic holdt fast ved sin helårsprognose for en årlig fortjeneste på 370 milliarder JPY (omtrent 24 188 crore Rs.) – et tall på linje med analytikeres prognoser.

© Thomson Reuters 2022

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Panasonic, Tesla


Date:

by