'Crypto Mom' mener ny US SEC-plan utgjør en trussel mot DeFi

Et nylig forslag fra US Securities and Exchange Commission (SEC) om å endre definisjonen av “utveksling” har skapt bekymring i kryptoområdet. Hester Peirce aka “Crypto Mom”, en av de fem SEC-kommissærene, har advart om at forslaget kan utgjøre en trussel mot desentraliserte finansplattformer (DeFi). Etter hennes mening kan SEC-regelen gjøre det vanskelig for landet å regulere selskaper i sektoren, og det er grunnen til at Peirce motsatte seg å legge forskriften ut for offentlig kommentar, mens kommisjonens tre andre medlemmer, inkludert styreleder Gary Gensler, stemte for flyttingen. .

I en uttalelse publisert 26. januar hevdet den amerikanske SEC-lederen Gary Gensler at det er viktig å tilpasse oppdateringen av reglene for å holde tritt med «stadig mer elektroniske» systemer som handler med statspapirer. Mens forslaget på 654 sider ikke eksplisitt nevner kryptovalutaer, advarer Peirce om at det kan brukes til å utvide tilsynet med kryptohandelsplattformer.

Peirce fortalte Bloomberg i et intervju at dokumentet som byrået ga ut, som huset SEC-regelen, kan ha en dypere innvirkning på hele kryptoområdet. Peirce var også imot å la publikum få si sin mening om SEC-regelen, da dette kan bety en potensiell økning i regelverket som til slutt kan påvirke DeFi-sektoren.

  • Nettkriminelle hvitvasket krypto verdt 8,6 milliarder dollar i 2021: Rapport

Peirce uttaler at dokumentet ikke klarte å definere digitale eiendeler eller hva kryptovalutaer er, men i stedet snakket om finansielle systemer i sektoren. Disse finansielle systemene gir brukere handelsinteresser og bringer kjøpere og selgere på tvers av sektoren sammen. SEC hevder også at forslaget er ment å fylle et regulatorisk gap skapt av plattformer som ikke er registrert som børser eller meglerhus, men som handler med alle typer verdipapirer. Peirce ser at DeFi-plattformer faller inn i denne kategorien dersom den foreslåtte reguleringen blir endelig.

  • Bitcoin er ikke et bjørnemarked ennå, hevder on-Chain-analytiker Willy Woo

Et tidligere dokument nevnte at SEC hadde vært proaktive i jakten på regulering i perioden Gary Gensler har hatt ansvaret. Tidligere nevnte Gensler at en rekke DeFi-prosjekter var sentraliserte og kunne tiltrekke seg den samme SEC-regelen som verdipapirer. Dette er hva Peirce spesifikt har vært imot – SEC-regelen som anerkjenner alle selskaper i sektoren som ett. Men selv om denne SEC-regelen får offisiell anerkjennelse, vil publikum være åpne for å si sin mening i 30 dager.

Interessert i kryptovaluta? Vi diskuterer alt som har med krypto å gjøre med WazirX-sjef Nischal Shetty og WeekendInvesting-grunnlegger Alok Jain på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Cryptocurrency, SEC, Gary Gensler, Hester Peirce, DeFi Shomik Sen Bhattacharjee E-post Shomik Sen Bhattacharjee Shomik er en senior underredaktør i Gadgets 360. Som en som har undersøkt forbrukerteknologien de siste fire årene, har han nå skiftet fokus til kryptoverset. Når du ikke konverterer valutaverdier i hodet, kan det hende du finner ham i en intens fotballkamp med fem kamper, eller skjærer ut den nyeste ukentlige Destiny 2-utfordringen på Xbox. Du kan nå ham for tips eller spørsmål på ShomikB@ndtv.com. Mer


Date:

by