Tesla, Cruise, andre selvkjørende bilselskaper zoomer frem i USA

Selvkjørende kjøretøyselskaper fra Tesla til General Motors' Cruise kappløper for å begynne å tjene penger med teknologien deres, og overskrider innsatsen fra regulatorer og Kongressen for å skrive kjøreregler for robotdrevne kjøretøy.

Tirsdag sa Cruise at SoftBank Group vil investere ytterligere 1,35 milliarder dollar (omtrent 10 098 crore Rs.) i påvente av at Cruise skal lansere kommersielle robottaxioperasjoner.

Cruise trenger én tillatelse, fra Californias Public Utilities Commission, for å begynn å ta betalt for turer rundt San Francisco i kjøretøy uten menneskelig sjåfør.

  • Panasonic rammet av stigende råvarekostnader, mangel på komponenter

Cruise, Tesla, Alphabet's Waymo og Aurora Innovation er blant mange selskaper som tar sikte på å distribuere fullstendig autonom kjøretøyteknologi i USA i løpet av de neste to til tre årene, uansett om føderale regulatorer gir dem et klart juridisk rammeverk for å gjøre det. Autonome kjøretøy (AV) startups og bilprodusenter er under press for å begynne å generere inntekter fra milliarder av dollar i ingeniørinvesteringer det siste tiåret.

Foreslått lovgivning for å skape et nasjonalt rammeverk av regler for å styre autonome kjøretøy forblir stoppet i Kongressen, til tross for industriens lobbyvirksomhet. Det har latt autonome kjøretøyselskaper stå fritt til å distribuere robottaxier eller selvkjørende lastebiler i noen stater, som Arizona og Texas, men ikke i andre. Waymo har gitt tusenvis av turer i førerløse robo-taxier i Phoenix, selv om tjenesten fortsatt er begrenset.

“Å tilby rekkverk er nyttig på føderalt nivå,” sa Chris Urmson, administrerende direktør for automatisert kjøretøyteknologi selskapet Aurora Innovation. “I dag har vi forskjellige regler på tvers av de 50 statene.”

  • Ford foretar ny investering på opptil 20 milliarder dollar i EV Push: Rapport< /li>

Aurora tester sin Aurora-sjåfør i klasse 8-lastebiler, men kan så langt ikke betjene disse lastebilene i California uten menneskelige sjåfører. Det avskjærer et potensielt rikt marked for autonome lastebilselskaper som frakter last fra Sør-California til distribusjonsknutepunkter i øst.

“Vi ser på Los Angeles havn … og forsyningskjedeutfordringene vi ser . Det haster virkelig med denne teknologien” for å møte mangelen på lastebilsjåfører, sa Urmson til et publikum på Washington Auto Show forrige måned.

AV-industriens lobbyist Ariel Wolf sa til et panel i Representantenes hus i USA tirsdag at autonome lastebiler “ikke vil føre til masseoppsigelser.” I stedet, sa han, vil autonome lastebiler som kjører langdistanseruter tillate menneskelige sjåfører å “tilbringe flere netter i sine egne senger i stedet for i soveplassen til en lastebil.”

  • Tenåring som sporet Elon Musks private jet sier at han vil målrette mot andre nå

Beskytte jobber

Fagforeninger, oppfordret imidlertid kongressen til å være skeptisk.

“Vi står i fare for å miste hundretusenvis av produksjons- og frontlinjetransportjobber hvis Kongressen ikke klarer å handle besluttsomt og AV-industrien blir fullstendig uregulert,” sa Transport Workers Union-president John Samuelsen til House-panelet tirsdag.

  • Tesla Recall: Full Self-Driving Software kjører stoppskilt

Fagforeninger og rettssaksadvokater vil også ha autonome kjøretøyselskaper å avsløre mer data om ulykker og andre aspekter ved deres systemer.

“Alle arbeidere fortjener å vite at et autonomt kjøretøy eller robot som kjører ved siden av dem er trygt nok til å dele samme vei eller arbeidsplass,” sa Teamsters offisielle Doug Bloch.

I fravær av nye lover skreddersydd for automatiserte kjøretøy, National Highway Traffic Safety Administration, som fører tilsyn med kjøretøysikkerhet i USA, har lagt frem frivillige retningslinjer og i fjor pålagt selskaper å rapportere ulykker som involverer automatiserte kjøresystemer.

  • Union Budget 2022: Battery-Swapping Policy to Be Introduced to Promote EVs

Men byrået har ikke utstedt omfattende standarder for robotdrevne biler eller lastebiler. US [Federal Aviation Administration] har makt til å vurdere ny teknologi før den brukes i fly. Men motorvognprodusenter står fritt til å bekrefte selv at en funksjon er trygg. NHTSA går inn hvis nye funksjoner viser seg å være en sikkerhetsrisiko.

NHTSA-tjenestemenn har intensivert gransking av Teslas automatiserte kjøresystemer det siste året. Byrået sa tirsdag at det hadde presset Tesla til å endre en funksjon i det automatiske kjøresystemet Full Self Driving, eller FSD, som tillot kjøretøy å fortsette å bevege seg gjennom stoppskilt i stedet for å stoppe helt. Såkalte rullestopp er ulovlige.

I desember åpnet NHTSA en gjennomgang av en funksjon som tillot Tesla-modeller å spille av videoer over dashbordskjermer, og i august i fjor åpnet en formell undersøkelse av autopilotens førerassistentsystemer i 765 000 amerikanske kjøretøy etter en rekke hendelser der Teslaer kolliderte med utrykningskjøretøyer. .

Fortsatt nevnte Teslas administrerende direktør Elon Musk ingen regulatoriske bekymringer under en investorsamtale 26. januar da han sa at selskapet snart kunne bruke en trådløs programvarenedlasting for å gjøre det mulig for kjøretøyene sine å kjøre selv og bli brukt til å tilby autonome kjøretjenester.

“Jeg ville blitt sjokkert hvis vi ikke oppnår full selvkjøring tryggere enn et menneske i år,” sa Musk. Når Tesla gjør det mulig for kjøretøyene sine å kjøre autonomt via en over-the-air programvarenedlasting, sa Musk, kan kjøretøyeiere tilby turer som ville “koste mindre enn den subsidierte verdien av en bussbillett.”

En potensiell vei for industrien og sikkerhetsforkjempere involverer frivillige avtaler om standarder, sa David Harkey, president for Insurance Institute for Highway Safety, en forskningsorganisasjon for kjøretøysikkerhet som støttes av forsikringsbransjen. Harkey sa at IIHS kunne være en del av en slik innsats.

“Vi må komme til det punktet hvor det ikke er det ville vesten,” sa han.

© Thomson Reuters 2022< /p>

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Cruise, General Motors, Tesla, Softbank, Alphabet, Waymo, Aurora Innovations, Autonomous Vehicle, Full Self Kjører, Elon Musk


Date:

by