India sies å søke tøffere handling fra amerikanske teknologigiganter på falske nyheter

Indiske tjenestemenn har hatt heftige diskusjoner med Google, Twitter og Facebook for ikke proaktivt å fjerne det de beskrev som falske nyheter på deres plattformer, sa kilder til Reuters, regjeringens siste krangel med Big Tech.

tjenestemenn fra departementet for informasjon og kringkasting (I&B) kritiserte selskapene sterkt og sa at deres manglende handling på falske nyheter tvang den indiske regjeringen til å beordre fjerning av innhold, noe som igjen fikk internasjonal kritikk om at myndighetene undertrykte ytringsfrihet, to sa kilder.

Kildene, som var kjent med saksgangen på det virtuelle møtet på mandag, beskrev samtalen som anspent og opphetet, noe som signaliserte et nytt lavpunkt i bånd mellom amerikanske teknologigiganter og statsminister Narendra Modis administrasjon .

 • Big Tech bør refundere ofre for nettsvindel: britiske lovgivere

Tjenestemennene stilte ikke noe ultimatum til selskapene på møtet, sa kildene. Regjeringen har strammet inn reguleringene i teknologisektoren, men ønsker at selskaper skal gjøre mer på innholdsmoderering.

Møtet var en oppfølging av I&B-departementets bruk av “nødmakter” i desember og januar for å bestille blokkering av 55 kanaler på Googles YouTube-plattform, og noen Twitter- og Facebook-kontoer

Regjeringen hadde sagt at kanalene promoterte «falske nyheter» eller «anti-India»-innhold og at desinformasjonen ble spredt av kontoer basert i nabolandet Pakistan.

< ul>

 • Google-foreldre-alfabetet dobler nesten årlig fortjeneste
 • I&B-departementet svarte ikke på en forespørsel om kommentar til møtet, som også ble deltatt av indisk innholdsdeling plattformene ShareChat og Koo, som har millioner av brukere i landet.

  Facebook, nå kjent som Meta, Twitter og ShareChat, avslo kommentarer.

  Uten å kommentere møtet, sa Alphabets Google i en uttalelse at de gjennomgår myndighetenes forespørsler og «der det er hensiktsmessig, begrenser eller fjerner vi innhold i tråd med lokale lover». Koo sa at den er i samsvar med lokale lover og har en sterk praksis for innholdsmoderering.

  • Google fjerner Malware-Laden 2FA-appen fra Play Store

   li>

  I sine åpenhetsrapporter har Twitter sagt at den indiske regjeringen gjør blant det høyeste antallet forespørsler om å fjerne innhold fra plattformen. Teknologinettstedet Comparitech sa i oktober at India sendte 97 631 forespørsler om fjerning av innhold i 2020, den nest høyeste i verden etter Russland, hovedsakelig til Facebook og Google.

  Strandede bånd

  Under møtet fortalte seniorteknologiske ledere tjenestemennene at de tar tilstrekkelige tiltak for å fjerne eller begrense spredningen av feilinformasjon på deres plattformer, og handle på juridisk gyldige forespørsler om fjerning av innhold, sa kildene.

  < p>Tjenestemenn ba Google gjennomgå sine interne retningslinjer for å fjerne falskt innhold automatisk, sa kildene.

  Tjentene sa også at regjeringen var skuffet over at store sosiale medieplattformer, inkludert Facebook og Twitter, ikke oppdaget og fjerner slikt innhold på egen hånd.

  I stedet ble regjeringen tvunget til å beordre fjerninger, åpne det for kritikk og skade dets offentlige image, sa tjenestemennene under møtet, ifølge kildene.

  Ledere fra Google fortalte I&B-tjenestemennene at en måte å løse dette på var for departementet å unngå å offentliggjøre beslutninger om fjerning. Firmaene kunne samarbeide med myndighetene og handle på det påståtte falske innholdet, noe som kan være en vinn-vinn for begge sider, sa Google, ifølge en av kildene.

  Ideen ble summarisk avvist av myndighetspersoner, som sa at fjerningene også offentliggjør hvordan selskapene ikke gjorde nok for å takle falske nyheter på egenhånd, sa personen.

  Mens de bestilte fjerning av visse nettkontoer i januar, sa regjeringen at de gjorde det for å “sikre det generelle informasjonsmiljøet i India”, og la til at slikt falskt innhold var om “sensitive emner” som den indiske hæren, Indias utenriksrelasjoner og lokale delstatsvalg.

  Forkjempere for digitale rettigheter sier at slike regjeringsordrer begrenser ytringsfriheten og skaper en bekymringsfull presedens.

  “Detaljerte fjerningsordre blir ikke offentliggjort av regjeringen,” sa Apar Gupta, administrerende direktør ved Internet Freedom Foundation, og la til at grunnlaget for handlingen ikke ble forklart.

  Dette tillot myndighetene å sensurere innhold selv hvis det ikke krenker offentlig orden eller statens sikkerhet, sa han.

  © Thomson Reuters 2022

  Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
  Kommentarer

  For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

  Ytterligere lesing: Google, Twitter, Facebook, Big Tech, Narendra Modi, IB Ministry, Alphabet


  Date:

  by