Chip Designer Mimicking Brain får 25 millioner dollar i finansiering

Rain Neuromorphics, en oppstart som designer brikker som etterligner måten hjernen fungerer på og som har som mål å betjene selskaper som bruker kunstig intelligens (AI) algoritmer, sa onsdag at de samlet inn 25 millioner dollar (omtrent 187 crore Rs.).

< p>Gordon Wilson, administrerende direktør og medgründer av Rain, sa at selv om de fleste AI-brikker på markedet i dag er digitale, er selskapets teknologi analog. Digitale brikker leser 1-er og 0-er, mens analoge brikker kan dechiffrere inkrementell informasjon som lydbølger.

“Det handler om å se på hjernen først etter ledetråder for å informere om hvordan vi kan bygge et nytt substrat for beregning,” sa Wilson. “Ved å bygge nevrale kretser kan vi oppnå ekstraordinær effektivitet og ekstraordinær skala samtidig.”

  • Facebook-Parent Meta skaper 'Verdens raskeste' AI-superdatamaskin

AI-markedet domineres for tiden av NVIDIAs grafiske brikker. Andre amerikanske startups som har samlet inn penger inkluderer SambaNova Systems, Groq og Cerebras Systems.

Sam Altman, en kjent investor og AI-forsker i Silicon Valley som er en tidlig støttespiller for Rain, fortalte Reuters via e-post at selskapets “nevromorfe tilnærming kan redusere kostnadene ved å lage kraftige AI-modeller betydelig og forhåpentligvis en dag hjelpe for å muliggjøre ekte kunstig generell intelligens.”

Rains chip er designet ved å legge til en krets kalt en memristor på toppen av silisiumskiver. Memristors, opprinnelig designet av HP Labs for omtrent et tiår siden, fungerer som “kunstige synapser” som gjør at prosesseringen og minnet kan skje på samme sted, noe som gjør det mulig å kjøre AI-algoritmer mye raskere og mer energieffektivt enn eksisterende digital AI sjetonger, sa Wilson.

  • AI-generert kunst som forventes å være den neste store NFT-trenden: Her er hvorfor

De innsamlede midlene vil bli brukt til å utvide ingeniørteamet når Rain tar prototypebrikken sin til neste utviklingsstadium, sa Wilson.

Den siste finansieringsrunden ble ledet av Prosperity 7 Ventures, et venturekapitalfond fra Aramco Ventures.

  • Kan AI, ML hjelpe Amazon med å gjøre shopping enklere og mer naturlig?

© Thomson Reuters 2022

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Rain Neuromorphics, Sam Altman, AI, Artificial Intelligence, Aramco


Date:

by