Bitcoin, Ethereum, andre kryptoer vil aldri være lovlige anbud: finanssekretær

Kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum vil aldri bli et lovlig betalingsmiddel, sa finansminister TV Somanathan til ANI og la til at bare den digitale rupien utstedt av Reserve Bank of India (RBI) ville være lovlig betalingsmiddel.

Snakker. til ANI sa finanssekretær: “Digital rupi vil bli støttet av RBI som aldri vil misligholde. Penger vil være av RBI, men naturen vil være digital. Den digitale rupien utstedt av RBI vil være det lovlige betalingsmiddelet. Vi kan kjøpe ikke-digitale eiendeler med den digitale rupi som vi kjøper en is eller andre ting ved å bruke lommeboken vår eller betalinger gjennom UPI-plattformen.”

“Resten er ikke lovlig betalingsmiddel, vil ikke, vil aldri bli lovlig betalingsmiddel. Bitcoin, Ethereum eller et hvilket som helst bilde av Actor som blir NFT vil aldri bli et lovlig betalingsmiddel,” la han til. Bitcoin-prisen i India kl. 18.49 IST var på Rs. 30,84 lakh, mens Ethereum-prisen i India var på Rs. 2,23 lakh.

  • Digitale rupier kan veksles inn i kontanter: sa statsminister Narendra Modi

Somanathan at kryptoaktiva er eiendeler hvis verdi bestemmes mellom to personer, kan du kjøpe gull-, diamant- og kryptoaktiva, men den verdien vil ikke ha autorisasjon fra myndighetene.

Folk som investerer i privat krypto bør forstå at den ikke har autorisasjon fra myndighetene. Det er ingen garanti for at investeringene dine vil lykkes eller ikke, man kan tape penger og myndighetene er ikke ansvarlige for dette, sa han.

Finanssekretær presiserte at ting som ikke er lovlige ikke gjør det. betyr at de er ulovlige.

  • Crypto Exchanges, Fintech Industry Optimistic About Digital Rupee Launch

“Jeg sier ikke at Bitcoin eller Ethereum er ulovlig, men det er ikke ulovlig også. Men jeg kan si at hvis regulering kommer for kryptovaluta, så vil det heller ikke være et lovlig betalingsmiddel,” sa Somanathan.

Somanathan sa at regulering kan søke KYC, selgers lisens, men det vil bli avgjort av regjeringen senere med bred konsultasjon med interessenter. Vi vil også se hva som skjer i andre land, sa han.

For å utdype de digitale rupiene, sa Somanathan at den digitale rupien ikke vil være som Bitcoin og Ethereum.

  • Kryptoskatt har subtilt legitimert sektoren i India, sier Industry Insiders

Somanathan sa videre: “Gjennom digital rupi gjør du transaksjonen din som det du for øyeblikket gjør gjennom dine digitale lommebøker som Paytm, UPI . Den digitale rupien er et lovlig betalingsmiddel og tilsvarer kontantbetalinger vi gjør.”

Finanssekretær avklarte også om skattesatsen på 30 prosent på overføring av digitale eiendeler. Han sa at bortsett fra landbruk er enhver annen inntekt skattepliktig i henhold til regjeringens politikk.

“Foreløpig har vi ikke klarhet i kryptovaluta, om det er forretningsinntekt, kapitalgevinst eller spekulativ inntekt. Noen oppgir sine kryptoaktiva, noen ikke. Nå fra 1. april 2022, en enhetlig rate på 30 pr. cent skatt vil gjelde på overføring av digitale eiendeler,” sa han.

  • Thailand backtracks Plan to Levy 15 Percent Tax on Crypto Gains: Report

“Dette er ikke bare for krypto, dette er for alle spekulative inntekter. For eksempel, hvis jeg tar hesteveddeløp, tiltrekker det seg også 30 prosent skatt. Det er allerede 30 prosent skatt på enhver spekulativ transaksjon. Så vi har bestemt oss for å skattlegge krypto med samme hastighet. Krypto er en spekulativ transaksjon, så vi beskatter den med 30 prosent rate,” sa Somanathan.

“Ingen vet den virkelige verdien av Ethereum. Kursen deres varierer daglig. En som tjener inntekt gjennom krypto, må nå betale 30 prosent. Dette er den nye politikken til regjeringen,” la han til.

  • Crypto, Digital Asset Gevinster vil nå bli skattlagt: Detaljer her

Interessert i kryptovaluta? Vi diskuterer alt som har med krypto å gjøre med WazirX-sjef Nischal Shetty og WeekendInvesting-grunnlegger Alok Jain på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.Kryptovaluta er en uregulert digital valuta, ikke et lovlig betalingsmiddel og underlagt markedsrisiko . Informasjonen gitt i artikkelen er ikke ment å være og utgjør ikke finansiell rådgivning, handelsråd eller andre råd eller anbefaling av noe slag tilbudt eller godkjent av NDTV. NDTV skal ikke holdes ansvarlig for tap som oppstår fra noen investering basert på noen antatt anbefaling, prognose eller annen informasjon i artikkelen.

Kryptovalutapriser på tvers av indiske børser

Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Kryptovaluta, Bitcoin, Bitcoin-pris i India, Ethereum, Ethereum-pris i India, Digital Ruppe, Budget, Budsjett 2022, Nirmala Sitharaman, Union Budget 2022, TV Somanathan


Date:

by