Alfabet-sjef Sundar Pichai veier inn på Web3, sier “Ser på Blockchain”

Alphabet administrerende direktør Sundar Pichai kom med sine første offentlige kommentarer på Web3, og sa at han ser på blockchain-området og ser på hvordan Googles morselskap kan tilføre verdi til utviklingen av teknologien som blir omfavnet av mange av hans Silicon Valley-kolleger.

“Hver gang det er innovasjon, synes jeg det er spennende,” sa Pichai tirsdag som svar på et spørsmål om teknologien på Alphabets inntjeningsanrop. “Jeg tror det er noe vi ønsker å støtte best mulig.”

Investorer har pløyd penger inn i selskaper som jobber med Web3, en visjon om internettmodellen bygget rundt kryptovalutaer og digitalt eierskap. Mange andre teknologiselskaper, som Block, Meta og Twitter, har omfavnet denne iveren med planer for betalinger, mynter eller tjenester som inkluderer digitale tokens. Google har stort sett holdt seg stille om emnet.

“Vi ser definitivt på blockchain,” la Pichai til. “Det er en så interessant og kraftig teknologi med brede applikasjoner.” Han siterte en nylig kunngjøring fra Googles skyavdeling for å vinne flere kontrakter med selskaper som jobber med «digitale eiendeler». Google har også startet sitt eget team som jobber med blockchain. Pichai nevnte ikke kryptovalutaer, som selskapet for øyeblikket ikke aksepterer for sine annonser eller betalingstjenester.

Mange Web3-evangelister posisjonerer den begynnende teknologien som en motgift mot sentraliserte internettleverandører som Google. Pichai kom med sine kommentarer etter at Alphabet postet mer enn 20 milliarder dollar (omtrent Rs. 14 958 crores) i overskudd i feriekvartalet fra stallen med nettegenskaper.

I samtalen hevdet Pichai Googles investeringer i utvidet virkelighet, og la merke til planer om å bringe nøkkeltjenester som Maps og YouTube inn i de virtuelle verdenene folk måtte bruke i fremtiden. Han nevnte ikke noe arbeid på enheter.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Alphabet, Sundar Pichai, Web3, Google, Meta, Twitter, Block, Blockchain, Cryptocurrency


Date:

by