WhatsApps ubegrensede sikkerhetskopi av Google Drive kan snart avsluttes

WhatsApp-sikkerhetskopier på Google Disk vil kanskje ikke lenger få ubegrenset lagringsplass i fremtiden, ettersom noen referanser dukket opp på nettet for å foreslå at en grense for sikkerhetskopiering for Android-enheter er under arbeid. WhatsApp-brukere på iPhone har allerede begrenset plass for å lagre sikkerhetskopier på iCloud. Dette er imidlertid ikke tilfellet med Android-brukere, da de så langt har fått ubegrenset lagringsplass på Google Disk for å beholde chat-sikkerhetskopiene. WhatsApp kan introdusere noen endringer for å hjelpe brukere med å administrere sikkerhetskopieringsstørrelsen deres på Android.

I henhold til en rapport fra WhatsApp betatracker WABetaInfo har det dukket opp noen strenger i koden til direktemeldingsappen som foreslår at oppdateringen er på plass .

Et skjermbilde delt av WABetaInfo viser strengene som indikerer varsler for å informere brukere når Google Disk er nesten full og når den gitte kvoten. Disse varslene kan gis når brukere sikkerhetskopierer chattene sine på WhatsApp. Videre kan brukere få muligheten til å ekskludere visse filtyper fra å bli sikkerhetskopiert for å unngå å fylle den gitte grensen.

  • WhatsApp-sjefen vil Cathcart til fordel for å slippe iPad-appen: Rapport

Den rapporterte koden antyder at Google vil tilby en viss kvote for lagring av WhatsApp-sikkerhetskopier. Det kan være utover den eksisterende 15 GB gratis lagringen som er tilgjengelig på Google Disk. Endringen er ulik det nåværende tilfellet der Google Disk har ubegrenset lagringsplass for sikkerhetskopiering fra WhatsApp.

whatsapp-sikkerhetskopier google drive limit screenshot image wabetainfo WhatsApp Google Android

WhatsApp-sikkerhetskopier ser ut til å få begrenset lagringsplass på Google Disk
Fotokreditt: WABetaInfo

 

En støtteside viser at WhatsApp-sikkerhetskopier for øyeblikket ikke bruker Google Drive-lagringsgrensen som er tilgjengelig for brukere. iPhone-brukere har imidlertid ikke dette privilegiet ettersom Apple anser WhatsApp-sikkerhetskopier som en del av iCloud-lagringstildelingen deres.

  • Gjenoppretting av WhatsApp-testing av gruppe Chat-invitasjonslenker: Rapport

Gadgets 360 har kontaktet både WhatsApp og Google for kommentarer til oppdateringen. Denne artikkelen vil bli oppdatert når de aktuelle selskapene svarer.

Det ville ikke være overraskende å se Google avslutte ubegrenset lagringstildeling for WhatsApp-sikkerhetskopier, da selskapet i fjor avsluttet den ubegrensede gratis lagringsfordelen gitt til brukere for Google Photos. Endringen kan betraktes som et trekk for å overbevise brukere om å få betalte Google One-planer som starter fra Rs. 130 i måneden i India ($1,99 i USA) for den grunnleggende tilgangen til 100 GB skylagring.

  • WhatsApp lar nå iPhone-brukere sette innspillingen av stemmen på pause Meldinger

I september introduserte WhatsApp ende-til-ende krypterte skysikkerhetskopier for både Android- og iOS-enheter for å beskytte chatter. Funksjonen rullet ut til brukere over hele verden i oktober.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: WhatsApp-sikkerhetskopier, Google Disk, WhatsApp for Android, WhatsApp, Google Jagmeet Singh E-post Jagmeet Jagmeet Singh skriver om forbrukerteknologi for Gadgets 360, fra New Delhi. Jagmeet er seniorreporter for Gadgets 360, og har ofte skrevet om apper, datasikkerhet, Internett-tjenester og telekomutvikling. Jagmeet er tilgjengelig på Twitter på @JagmeetS13 eller e-post på jagmeets@ndtv.com. Send inn dine kundeemner og tips. Mer


Date:

by