Smarttelefonprodusenter er positive til 5G Spectrum Auctions Plan

Finansminister Nirmala Sitharaman kunngjorde under presentasjonen av Unionsbudsjettet 2022 tirsdag at de nødvendige spektrumauksjonene for 5G-telekommunikasjonsnettverk vil bli gjennomført i 2022. «Telekommunikasjon generelt, og 5G-teknologi spesielt, kan muliggjøre vekst og tilby jobbmuligheter, sa statsråden i sin tale. Hun la også til at spektrumauksjonene vil muliggjøre utrulling av 5G-tjenester av private teleselskaper innen 2022–23 – i tråd med den tidligere angitte tidslinjen der neste generasjons mobiltilkobling var forventet å bli rullet ut i løpet av de kommende månedene.

Kunngjøringen fra Sitharaman har blitt sett på som et positivt trekk av smarttelefonprodusenter.

“Med implementering av 5G-teknologi innen 2022–23 av private telekomleverandører, ser vi frem til en fremdriftsvekst og en enorm mulighet for etterspørselen fra 5G-aktiverte enheter,” sa Sanmeet Singh Kochhar, visepresident for India og Midtøsten og Nord-Afrika (MENA) til Nokia-lisensinnehaveren HMD Global.

  • Budsjett 2022: Spektrumauksjoner skal gjennomføres for å lette utrullingen av 5G

Han la til at 5G ville åpne nye økonomiske muligheter og fordeler for India.

En Xiaomi-talsperson uttalte også at utrullingen av 5G-tjenester i landet ville gjøre landet fremtidsklart.

«Vi er glade for myndighetenes forpliktelse til å rulle ut 5G innen 2023, som vil gå inn i et nytt år med sammenkoblede enheter,» sa talspersonen.

  • Smarttelefonmarkedet i India hadde de høyeste forsendelser noensinne, inntekter i 2021: Rapport

Venu Cheriyan, finansdirektør i Sennheiser India, sa at ankomsten av 5G-nettverk i landet ville være til fordel for ikke bare smarttelefoner, men også andre sektorer, inkludert de som serverer media og underholdning.

“Med kunngjøringen av 5G-spektrumauksjonene som skal holdes i år og den raske innføringen av 5G-mobiltjenester, vil vi garantert se en økning i innholdsforbruket, som igjen vil føre til en potensiell økning i lydtilbehørsindustrien,» understreket Cheriyan.

Han la også til at den lave ventetiden og høyere båndbredden som 5G-miljøet ville gi en ny opplevelse for trådløs lydoverføring av musikk.

  • 5Gi Said å bli integrert i 5G-standarder for India, andre land

Foxconn-eide elektronikkproduksjonstjenester (EMS)-firmaet Bharat FIH tror at kunngjøringen av 5G-spektrumauksjonene vil resultere i et løft i etterspørselen etter 5G-telefoner i landet.

“Kunngjøringen vil gjøre det mulig for flere forbrukere å bli inkludert i neste nivå av digital økonomi,” sa Josh Foulger, administrerende direktør, Bharat FIH.

Men Tarun Pathak, forskningsdirektør ved analysefirmaet Counterpoint, mente at 5G-utrulling vil ikke medføre noen vesentlige endringer på smarttelefonmarkedet.

  • Jio sier at 5G-dekningsplanlegging er fullført for 1000 byer

“Vi forventer at salget av 5G-smarttelefoner vil øke tre ganger i år, selv uten nettverk, og merker vil fortsatt være aggressive på det samme som 5G ettersom en funksjon er den tredje foretrukne i henhold til Counterpoint-forbrukerlinsen,” sa Pathak. “Så jeg antar at ingenting mye vil endre seg med hensyn til OEM-strategi. Men nå har vi i det minste klarhet om auksjoner.»

I tillegg til å kunngjøre lanseringen av 5G-spektrumauksjoner, avslørte Sitharaman at regjeringen ville lansere en designledet produksjonsplan for å bygge et økosystem for 5G. Den vil være tilgjengelig som en del av Production Linked Incentive Scheme, sa hun.

Ministeren uttalte også at regjeringen vil fullføre det langvarige optiske fiberbaserte prosjektet kalt BharatNet innen 2025. Prosjektet fremmes for å tilby høyhastighets Internett-tilkobling i landsbyer og avsidesliggende områder.

  • 5G-spektrumbånd i India vil ikke forstyrre fly: ITU-APT

Peeyush Vaish, partner og telekomsektorleder i Deloitte India, bemerket at de planlagte grepene vil fremskynde utrullingen av 5G-tjenester over hele landet i forhold til tidligere mobilnettverksgenerasjoner.

“Utrullingen over hele landet. vil også skje mye raskere enn andre tidligere generasjons utrullinger med tanke på at finansministeren i sin tale også har snakket om fiberisering av alle landsbyer innen 2025, sa Vaish.

Nitin Bansal, administrerende direktør for India og sjef for nettverk for Sørøst-Asia, Oseania og India, hos Ericsson, uttalte at de telekom-fokuserte kunngjøringene fra finansministeren ville gi den “nødvendige drivkraften” for å skape pålitelig Internett-tilkobling i landet .

Telefonselskaper er også positive til planene som ble lagt i Budsjett 2022-talen. Telekomindustriorganet Cellular Operators Association of India (COAI) uttrykte imidlertid en viss skuffelse over forsinket regjeringsbehandling av kravene fra sektoren.

“Vi er forpliktet til å oppfylle Digital India-visjonen til vår ærede statsminister, men vi er litt skuffet over at våre langvarige krav fortsatt ikke blir behandlet,” sa SP Kochhar, generaldirektør, COAI. “Vi ser frem til fortsatt og konstruktivt engasjement med regjeringen for reduksjon av avgifter på telekomsektoren.”

Detaljer om prisbåndet og nøyaktige tidslinjer for spektrumauksjonene for 5G-sendinger er ennå ikke avslørt . Gitt de pågående tapene som påvirker teleselskaper inkludert Vi, er det også uklart om alle aktører har effektiviteten til å by på neste generasjons nettverksteknologi.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: 5G-utrulling, 5G-spektrumauksjoner, 5G, Nirmala Sitharaman, Budget, Budget 2022, Union Budget, Union Budsjett 2022 Jagmeet Singh E-post Jagmeet Jagmeet Singh skriver om forbrukerteknologi for Gadgets 360, fra New Delhi. Jagmeet er seniorreporter for Gadgets 360, og har ofte skrevet om apper, datasikkerhet, Internett-tjenester og telekomutvikling. Jagmeet er tilgjengelig på Twitter på @JagmeetS13 eller e-post på jagmeets@ndtv.com. Send inn dine kundeemner og tips. Mer


Date:

by