Kryptoskatt har subtilt legitimert sektoren i India, sier industriinnsidere

Union Budget 2022 har brakt med seg nøkkelutviklinger som kan forme fremtiden til kryptosektoren i India. Sammen med kunngjøringen av planer om å bringe inn en RBI-regulert digital Rupee, påla finansminister Nirmala Sitharaman en skatt på 30 prosent på inntekt generert fra overføring av virtuelle digitale eiendeler. Hun fremhevet at denne skatten kommer uten fradrag eller fritak. Begivenhetene har gjort at innsidere i industrien er lettet etter en rekke bekymrede måneder tilsløret av spekulasjoner om et kryptoforbud i India.

Regjeringens beslutning om å inkludere virtuelle eiendeler (som kryptovaluta) som skattepliktig blir sett på som en subtil og indirekte måte å gi kryptosektoren en lesbar posisjon i markedet, mener industriinnsidere.

«Budsjettet viser regjeringens intensjon om å ta en forretningsvennlig tilnærming til kryptosektoren og samtidig beskytte forbrukernes og statskassens interesser. Vi håper å samarbeide med myndighetene for å bidra til å bringe beskatning av kryptoaktiva på linje med andre aktivaklasser,» sa Ashish Singhal, grunnlegger og administrerende direktør for kryptobørsen CoinSwitch Kuber til Gadgets 360.

< /i>

  • Lok Sabha for å få opplæring i kryptovaluta under budsjettøkten

Under talen hennes som dekket over 150 punkter, erkjente Sitharaman den “fenomenale” økningen i transaksjonene i virtuelle digitale eiendeler i nyere tid.

“Størrelsen og hyppigheten av disse transaksjonene har gjort det tvingende nødvendig å sørge for et spesifisert skatteregime tilsvarende. For beskatning av virtuelle digitale eiendeler foreslår jeg at alle inntekter fra overføring av virtuelle digitale eiendeler skal beskattes med en sats på 30 prosent,” sa Sitharaman, mens han presenterte Unionsbudsjettet 2022-23 tirsdag 1. februar.

Gaver i form av digitale eiendeler er også under skatteskanneren i India nå, kunngjorde Sitharaman i parlamentet.

  • Visas krypto-koblede kortbrukere betalte 2,5 milliarder dollar i første kvartal

På betalinger for overføring av digitale eiendeler, vil India nå kreve inn ytterligere 1 prosent skatt på hendene til mottakeren.

Når avgjørelsen ønsket velkommen, bemerket bransjeeksperter at dette skatteregimet ville gjøre den ellers desentraliserte kryptobasert inntekt litt sporbar.

“Beskatting av kryptooverføringer vil gjøre det mulig for myndighetene å bedre overvåke kryptotransaksjoner. Rasjonalisering av tilleggssatsen på langsiktige kapitalgevinster ved å begrense den til 15 prosent, vil oppmuntre til investeringer i kapitalmidler,” sa Amit Singhania, partner i det indiske advokatfirmaet Shardul Amarchand Mangaldas & Co. kommenterer utviklingen.

  • Thailand går tilbake til plan for å innkreve 15 prosent skatt på kryptogevinster: Rapport

Mens bransjeeksperter har satt stor pris på den indiske regjeringens “reguler over limit”-tilnærming til kryptosektoren, ser det ut til at noen bekymringer har dukket opp på grunn av mangelen på detaljer.

Foreløpig ga ikke finansministeren ytterligere avklaring om hva dette betyr for kryptobørser, inkludert GST-implikasjoner.

Satvik Vishwanath, administrerende direktør for kryptobørsen Unocoin, snakket med Gadgets 360, at regjeringen kan ha gått med på å pålegge en lavere skatteprosent.

“Selv om den foreslåtte standardskatten er ganske høy, var denne klarheten tidens behov, og nå kan handelsmenn planlegge handlene sine deretter. Den foreslåtte TDS vil sørge for at handelene blir regnskapsført på månedlig basis, men dette hemmer intra-dag-handlerne til en viss grad,” bemerket Vishwanath.

Sitharaman hoppet i sin tale over å definere hva som klassifiseres som “virtuell digital eiendeler”, noe som fører til en viss forvirring blant bransjemedlemmer. Selv om hun nevnte på pressekonferansen etter Budsjett senere at kryptovalutaer faller inn under den digitale aktivaklassen som vil bli beskattet.

“Valuta er valuta bare hvis den er utstedt av sentralbanken, selv om den er krypto. Med alt som er utenfor det – alle av oss refererer løst til dem som kryptovalutaer – de er ikke valutaer. Vi beskatter ikke valuta som ennå ikke skal utstedes, og den bestemmelsen er nå laget i navnet digital Rupee, det nøyaktige navnet du får senere,” sa Sitharaman.

“Det Reserve Bank utsteder vil være digital valuta, alt som råder utenfor i navnet til digitalt, uansett hva aktiva skapes av enkeltpersoner, og ved transaksjoner av den eiendelen hvis det blir fortjeneste, skatter vi denne fortjenesten.”

Foreløpig er det fortsatt uklart om ikke-fungible tokens (NFT-er) teller som “virtuelle digitale eiendeler” i India eller ikke. NFT-er er digitale samleobjekter med eierskap lagret på blockchain-nettverket. Salget av NFT-er nådde rundt 25 milliarder dollar (omtrent 1 84 690 crore Rs.) i 2021 i henhold til DappRadar-data.

Denne mangelen på klarhet har fått en del kritikk fra NFT-spillere.

“Virtuelle eiendeler er samlet i ett av myndighetene, noe som antyder at kryptovalutaer og NFT-er er i samme bøtte. Selv om vi forstår behovet for forskrifter for å kontrollere andre elementer av krypto, er NFT-er begynnende i sin klasse. På verdensbasis er NFT-er fortsatt klassifisert som ikke-skattepliktige eiendeler, sier Keyur Patel, medgründer og styreleder for NFT-plattformen BeyondLife.Club.

Patel sa at i fremtiden vil det bli endringer i denne første versjonen av kryptorammeverket. , NFT-er må gis en sjanse til å prestere uten at en skattebyrde henger over investorer og selskaper.

“Dette innebærer stor friksjon i utgangspunktet inntil brukerbasen forstår at alle aktivaklasser må beskattes for den holistiske økonomiske veksten. Til å begynne med vil denne 1 prosent TDS skape en stor veisperring for investorsamfunnet,” la han til.

I mellomtiden kom ikke temaet om å forby kryptosektoren på noen måte til den årlige budsjetthøringen.< /p>

Sitharaman kunngjør også at India vil få sin “Central Bank Digital Currency (CBDC)” i form av digital Rupee i år, som vil bli regulert av Reserve Bank of India (RBI).

Interessert i kryptovaluta? Vi diskuterer alt som har med krypto å gjøre med WazirX-sjef Nischal Shetty og WeekendInvesting-grunnlegger Alok Jain på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.

Kryptovaluta er en uregulert digital valuta, ikke et lovlig betalingsmiddel og underlagt markedsrisiko. Informasjonen gitt i artikkelen er ikke ment å være og utgjør ikke finansiell rådgivning, handelsråd eller andre råd eller anbefaling av noe slag tilbudt eller godkjent av NDTV. NDTV skal ikke holdes ansvarlig for tap som oppstår fra noen investering basert på noen antatt anbefaling, prognose eller annen informasjon i artikkelen. 

Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Cryptocurrency, NFT, Union Budget, Budget, Budget 2022 Radhika Parashar E-post Radhika Radhika Parashar er en seniorkorrespondent for Gadgets 360. Hun har rapportert om teknologi og telekom de siste tre årene nå og vil fokusere på å skrive om alt som har med krypto å gjøre. Utenom dette er hun en stor sitcom-nerd og svarer ofte i Chandler Bing og Michael Scott-referanser. For tips eller spørsmål kan du kontakte henne på RadhikaP@ndtv.com. Mer


Date:

by