Er det et romskip? Se hva Hubble-romteleskopet fanget

NASAs Hubble-teleskop er kjent for å fange spektakulære glimt av romlige objekter ettersom det er plassert strategisk og har en ubegrenset utsikt over universet. Den ga nylig ut et bilde av en gruppe på tre galakser, samlet kjent som NGC 7764A. Plassert i stjernebildet Phoenix, er disse galaksene omtrent 425 millioner lysår fra jorden. Bildet viser galaksene som samhandler med hverandre, noe som får to galakser øverst til høyre til å se ut som et romskip kjent som USS Enterprise fra Star Trek, en amerikansk science fiction-medieserie.

De lange halene av stjerner og gass, som strekker seg fra galaksene øverst til høyre, ser ut som om de er blitt truffet med stor hastighet av den nederst til venstre og kastet i uorden. Men slik skal det ikke være. Galakser samhandler over svært lange tidsperioder, og de kolliderer sjelden. NASA sa at det ikke er klart om galaksen nederst til venstre i det hele tatt samhandler med de to andre. Fordi de er så relativt nærme at de ser ut til å samhandle.

De tre galaksene på dette bildet blir referert til som NGC 7764A1, NGC 7764A2 og NGC 7764A3, hver for seg. NASA uttalte i et blogginnlegg at den “ganske tilfeldige” navngivningen sannsynligvis var fordi mange astronomiske kataloger ble satt sammen for godt over 100 år siden. Og derfor har mange astronomiske objekter navn som høres kjent ut for navnet på andre objekter og som sannsynligvis forårsaker forvirring. Bruken av moderne teknologi har nylig gjort standardisering av vitenskapelig terminologi mye enklere.

Hubble Space Telescope, et fellesprosjekt av NASA og European Space Agency (ESA), har vært i drift i over tre tiår siden oppskytingen i 1990. Det har tatt milliarder av fantastiske bilder og delt mange av dem over tid. Nylig delte den et bilde av en galakse fra stjernebildet Vela, som ligger omtrent 115 millioner lysår unna Jorden. ESA sa at Vela opprinnelig var en del av en større konstellasjon, kalt Argo Navis etter det sagnomsuste skipet Argo fra gresk mytologi.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: NASA, Star Trek, Hubble Space Telescope


Date:

by