El Salvador avviser sint IMF-oppfordringen om å droppe Bitcoin-bruk

Regjeringen i El Salvador avviste mandag en anbefaling fra Det internasjonale pengefondet om å droppe Bitcoin som lovlig betalingsmiddel i det sentralamerikanske landet.

Finansminister Alejandro Zelaya sa sint at «ingen internasjonal organisasjon skal gå for å få oss til å gjøre hva som helst, hva som helst.»

Zelaya fortalte en lokal TV-stasjon at Bitcoin er et spørsmål om «suverenitet». Bitcoin-prisen i India var Rs. 30,73 lakh pr. til statskassen

“Land er suverene nasjoner og de tar suverene beslutninger om offentlig politikk,” sa han.

IMF anbefalte i forrige uke at El Salvador skulle oppløse 150 millioner dollar (omtrent 1120 crore Rs.) trustfondet det opprettet da det gjorde kryptovalutaen lovlig betalingsmiddel og returnere noen av disse ubrukte midlene til statskassen.

Byrået siterte bekymringer om volatiliteten til Bitcoin-priser, og muligheten for at kriminelle bruker kryptovalutaen. Etter nesten dobling i verdi sent i fjor, har Bitcoin stupt i verdi.

  • Pegasus Spyware Used to Hack Phones of Salvadoran Journalists: Report li>

Zelaya sa at El Salvador har overholdt alle regler for finansielle transaksjoner og hvitvasking.

Tillatelsesfondet var ment å tillate automatisk konvertering av Bitcoin til amerikanske dollar – El Salvadors andre valuta – for å oppmuntre folk som var forsiktige med å ta i bruk den svært volatile digitale valutaen.

IMF anbefalte også å eliminere tilbudet på $30 (omtrent Rs. 2230) som et insentiv for folk til å begynne å bruke den digitale lommeboken Chivo og øke reguleringen av den digitale lommeboken for å beskytte forbrukerne. Den antydet at det kunne være fordeler ved bruk av Chivo, men bare å bruke dollar, ikke Bitcoin.

“På kort sikt overstiger de faktiske kostnadene ved å implementere Chivo og operasjonalisering av Bitcoin-loven potensielle fordeler,” rapporten sa.

Salvadoras president Nayib Bukele hadde vært avvisende til IMFs anbefaling om Bitcoin.

Offentlige tjenestemenn fortalte IMF at lanseringen av Chivo hadde økt finansiell inkludering betydelig, og trukket millioner av mennesker som tidligere manglet bankkontoer inn i det finansielle systemet. De snakket også om den parallelle turismekampanjen rettet mot Bitcoin-entusiaster.

Regjeringen så ikke noe behov for å skalere ned omfanget av Bitcoin-loven, men avtalt regulering kan styrkes, ifølge en rapport.

Bukele ledet fremstøtet for å ta i bruk Bitcoin som lovlig betalingsmiddel sammen med amerikanske dollar. El Salvadors lovgivende forsamling gjorde landet til det første som gjorde det i juni, og Bitcoin-loven trådte i kraft i september.

El Salvador og IMF har forhandlet om 1,3 milliarder dollar (omtrent 9 680 crore Rs.) i utlån i flere måneder.

Interessert i kryptovaluta? Vi diskuterer alt som har med krypto å gjøre med WazirX-sjef Nischal Shetty og WeekendInvesting-grunnlegger Alok Jain på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.
Kryptovaluta er en uregulert digital valuta, ikke et lovlig betalingsmiddel og underlagt markedsrisiko. Informasjonen gitt i artikkelen er ikke ment å være og utgjør ikke finansiell råd, handelsråd eller andre råd eller anbefaling av noe slag tilbudt eller godkjent av NDTV. NDTV skal ikke holdes ansvarlig for tap som oppstår fra noen investering basert på noen antatt anbefaling, prognose eller annen informasjon i artikkelen.

Kryptovalutapriser på tvers av indiske børser

Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: El Salvador, Nayib Bukele, Bitcoin, Bitcoin-pris i India, Kryptovaluta, Kryptovalutapriser, IMF


Date:

by