Spotify legger til innholdsrådgivning til podcaster som diskuterer COVID-19

Spotify vil legge til en “innholdsrådgivning” til enhver podcastepisode som inkluderer diskusjoner om COVID-19, sa administrerende direktør Daniel Ek, etter å ha blitt utsatt for ild fra rocke- og folkelegender for å gi stemme til feilinformasjon om covid-19-vaksiner .

“Denne nye innsatsen for å bekjempe feilinformasjon vil rulle ut til land rundt om i verden i løpet av de kommende dagene,” skrev Ek i et blogginnlegg publisert søndag. «Så vidt vi vet, er denne innholdsrådgivningen den første i sitt slag av en stor podcast-plattform.»

Storbritannias prins Harry og kona Meghan uttrykte også bekymring overfor Spotify om feilinformasjon om covid-19 på deres plattform og er forpliktet til å fortsette å jobbe med selskapet, sa en talsperson for Archewell-stiftelsen deres søndag.

  • Joni Mitchell trekker musikken hennes fra Spotify over COVID-19 «løgner»

Rådgivningen vil lede lytterne til et COVID-19-senter som inneholder fakta og informasjon fra medisinske og helseeksperter, samt lenker til pålitelige kilder.

Tiltaket kommer etter at singer-songwriters Neil Young og Joni Mitchell annonserte de fjerner musikken sin fra Spotify i protest mot at den populære strømmetjenesten har tillatt sending av feilinformasjon om covid-19-vaksiner.

Young motsatte seg at musikken hans ble spilt på samme plattform som Joe Rogans topprangerte podcast «The Joe Rogan Experience». Rogan er en fremtredende vaksineskeptiker og har skapt kontroverser med sine syn på pandemien, regjeringsmandater og vaksiner for å kontrollere spredningen av koronaviruset.

  • Spotify fjerner Neil Youngs musikk over Joe Rogans podcast

Tidligere denne måneden signerte 270 forskere og medisinsk fagpersonell et brev som oppfordret Spotify til å iverksette tiltak mot Rogan, og anklaget ham for å spre usannheter på podcasten.

I en tweet på lørdag sa bestselgende forfatter Brene Brown – vert for de Spotify-eksklusive podcastene Unlocking Us and Dare to Lead – at hun “ikke ville gi ut noen podcaster inntil videre.”

Brown kunne ikke umiddelbart nås for kommentar.

Spotify publiserer også plattformregler for sine skapere, ifølge Eks innlegg.

“Vi vet at vi har en kritisk rolle å spille i å støtte skaperens uttrykk samtidig som vi balanserer det med sikkerheten til brukerne våre,” skrev han. “I den rollen er det viktig for meg at vi ikke tar på oss posisjonen som innholdssensur, samtidig som vi sørger for at det er regler på plass og konsekvenser for de som bryter dem.”

© Thomson Reuters 2022

 

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Spotify, COVID 19, Joe Rogan, Neil Young, Joni Mitchell


Date:

by