Facebook-eier Meta løfter sløret av Metaverse-virksomheten

Siden oktober har Facebook gitt nytt navn til selskapet, artikulert en visjon om internett der folk kan koble seg digitalt gjennom virtuelle virkelighetsavatarer eller teleportere for å se steder som det gamle Roma, og bidratt til å utløse metaverse investeringsmani.

< p>Når selskapet, nå Meta Platforms, rapporterer resultater for fjerde kvartal onsdag, vil investorer få et nytt vindu inn i den økonomiske effekten av administrerende direktør Mark Zuckerbergs nåværende lidenskap.

Meta planlegger å bryte ut resultatene av sin utvidede og virtuelle maskinvareenhet, Reality Labs, for første gang, en investering selskapet tidligere advarte om ville føre til en 10 milliarder dollar (omtrent 74 680 crore Rs. Rs. 74 680 crore) til 2021-fortjeneste og ville ikke være lønnsom “når som helst i nær fremtid.”

  • Facebook-Parent Meta skaper 'verdens raskeste' AI-superdatamaskin

Selskapet ansetter ingeniører og kjøper opp flere virtual reality-spillstudioer for å bygge mot metaverset, som er en bred futuristisk idé om delt virtuelle riker som kan nås via forskjellige enheter og som Zuckerberg satser på vil bli etterfølgeren til mobilt internett.

Analytikere sa at de ville være ivrige etter å se indikatorer om Reality Labs-divisjonens lønnsomhet, hvor lenge det kan være en trøkk på reklamesiden, og bevis rundt styrken til VR-headsetsalg.

“Det kommer til å bli stort for meg som analytiker, uten å måtte grave kirurgisk gjennom Facebook-inntekter … og bare se en linse inn i Reality Labs,” sa VR-markedsanalytiker Stephanie Llamas fra VoxPop.

  • Metas kjøp av Kustomer Startup godkjent av EU Watchdog

Meta har sagt at de forventer at inntektene fra ikke-reklame vil være nede fra år til år i fjerde kvartal, da de sammenligner seg ugunstig med den “sterke lanseringen” av VR Quest 2-headsettene i løpet av forrige års julehandelsesong.

< p>Selskapet har ikke gitt ut salgsnummer for Quest-hodesett, men en tilbakekallingsmelding fra juli for Quest 2s ansiktsskumforinger sa at det påvirket rundt 4 millioner enheter i USA. Som et tegn på et sterkt salg av hodesettene i løpet av den siste ferieperioden, nådde Oculus-appen dens første plass på den amerikanske App Store for gratis iPhone-apper på juledag.

“Betydende usikkerhet”

Foran-of-mind for investorer vil imidlertid være hvordan Metas kjernevirksomhet innen digitale annonsering har det, etter at teknologigiganten sa i oktober at den sto overfor “betydelig usikkerhet” i fjerde kvartal.

Selskapet, som har den nest største digitale annonseplattformen i verden etter Alphabet Incs Google, advarte om at de kunne møte stadige treff fra Apples personvernendringer som har gjort det vanskeligere for merkevarer å målrette og måle annonsene deres på Metas sosiale medietjenester Facebook og Instagram. Analytikere sa at Meta hadde satt standarden lavt for sine kommende inntekter, men det gjenstår spørsmål om disse effektene og om problemer knyttet til COVID-19-pandemien.

“Apple-sporingsendringen hadde helt klart en negativ innvirkning på Facebook i september-kvartalet,” sa Evercore ISI-analytiker Mark Mahaney. “Spørsmålet er, var de i stand til å redusere denne risikoen ytterligere … eller ble den større?”

Pedro Palandrani, en forskningsanalytiker ved Global X, sa at metaversen var den “langsiktige historien”, men på kort sikt vil investorer se etter hvordan Meta navigerer i Apples policy, samt e-handelsoppdateringer og måter å tjene penger på meldinger eller funksjoner som dets korte videotilbud, Reels.

Meta, som rapporterte 2020-inntekter på rundt 86 milliarder dollar (omtrent Rs. 6.42.330 crore), har ennå ikke forklart i detalj hvordan det vil tjene penger i metaversen. I november pekte det på potensielle muligheter for merkevarer, fra oppslukende butikker til å drive betalte arrangementer med blandet virkelighet. Selskapet har invitert en gruppe annonseledere til å diskutere merkevareendringene og planene for metaverset ved et virtuelt rundebord neste måned.

Meta forventes å rapportere omsetning på 33,38 milliarder dollar (omtrent Rs. 2.49.315 crore), ifølge Wall Street-estimater, opp 18.9 prosent fra år til år, og forventes å levere en kvartalsvis fortjeneste per aksje på $3.84 (omtrent Rs. 285). en liten nedgang. Selskapet har sagt at de forventer at de totale utgiftene i 2021 vil komme inn på 70 milliarder dollar (omtrent 5.22.830 crore) – 71 milliarder dollar (omtrent Rs. 5.30.285 crore) og utgiftene for hele 2022 vil nå 91 milliarder dollar (omtrent 6.79.660 crore Rs.) – 97 milliarder dollar (omtrent 7.24.470 crore Rs.)

© Thomson Reuters 2022

Hvorfor tar 5G det lang? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Meta-plattformer, Facebook, Meta, Metaverse, Reality Labs


Date:

by