SpaceX tvunget til å utsette italiensk satellittoppskyting på grunn av dårlig vær

Mens Elon Musk-grunnlagte SpaceX har en ambisiøs plan for å gjennomføre 52 oppskytinger i 2022, virker starten på året skjev. Det kommersielle romselskapet hadde planlagt å skyte opp en italiensk satellitt torsdag (27. januar) kveld, men den har ennå ikke tatt av på grunn av dårlig vær. En SpaceX Falcon 9-rakett skulle opprinnelig settes i bane rundt CSG-2-satellitten, men tykke skyer og sterk vind over Florida, USA, tvang en 24-timers forsinkelse.

Det fiendtlige værsystemet seiret og presset på ingeniører for å forsinke lanseringen ytterligere, noe som betydde at det heller ikke kunne gjøres noe forsøk fredag ​​(28. januar). Ingeniørene ser nå på et mulighetsvindu lørdag (29. januar) kveld (lokal tid). Lokale værstasjoner spår opptil 80 prosent sjanse for godt vær. Men det er mer. Vinden ved oppstigning og vindskjæring på øvre nivå er fortsatt en bekymring for SpaceX-teamet.

SpaceX-produksjonssjef Jessie Anderson sa under en nettsending av fredagens oppskytningsforsøk at de hadde håpet at været skulle bli bedre for oppskyting, “men dessverre avstår vi fra dagens forsøk.” Selskapet sa at de vil sikte mot en oppskytningsmulighet på lørdag kl. 18:11 EST (4:41 søndag IST).”

SpaceX sa at de vil kringkaste oppskytingsforsøket live på lørdag via nettstedet sitt. Nettsendingen vil sannsynligvis starte noen minutter før oppstarten.

I en annen tweet har SpaceX erkjent at skiftet ytterligere har strammet inn sin allerede fulle tidsplan med “rygg-mot-rygg-målrettede Falcon 9-oppskytinger i Florida dette helg”.


Date:

by