Samsung ledet smarttelefonforsendelser i 2021, Xiaomi så mest vekst: Rapport

Samsung ledet globale årlige smarttelefonforsendelser i 2021, selv om markedet så vekst for første gang siden 2017, har en rapport fra Counterpoint Research sagt. Året så en total forsendelse av smarttelefoner på 1,39 milliarder enheter, men de holdt seg under pre-pandemisk nivå til tross for 4 prosent årlig vekst. Markedsundersøkelsesfirmaet tilskriver dette til fortsatte COVID-19-påvirkninger samt mangel på komponenter. Interessant nok falt forsendelsene i fjerde kvartal 2021 med 6 prosent på årsbasis (YOY) og nådde 371 millioner enheter. I mellomtiden så Apple rekordforsendelser, og Xiaomi registrerte størst vekst i det absolutte antallet enheter som ble sendt.

I følge den siste rapporten fra Counterpoint Researchs Market Monitor-tjeneste, skyldtes den globale smarttelefongjenopprettingen i 2021 økt etterspørsel i regioner som Nord-Amerika, Latin-Amerika og India. Veksten i USA ble hovedsakelig drevet av etterspørselen etter Apples første 5G-aktiverte iPhone 12-serie, og den fortsatte gjennom hele året. Veksten i India ble registrert på grunn av høyere erstatningsrater, bedre tilgjengelighet og attraktive finansieringsmuligheter for telefoner på mellom- og høynivå.

“Men Kina, verdens største smarttelefonmarked, fortsatte å falle på grunn av tilbudsproblemer forårsaket av pågående komponentmangel, samt problemer på etterspørselssiden som følge av forlengede erstatningssykluser,” sa Harmeet Singh Walia, senioranalytiker hos Counterpoint Undersøkelser. Han sa også at markedsoppgangen kunne vært enda bedre hvis ikke for komponentmangelen som påvirket store deler av andre halvdel av 2021.

 • Apple topper smarttelefonsalget i Kina etter 6 år: Kontrapunkt

Når det gjelder OEM-er, sendte Samsung 271 millioner smarttelefoner i 2021, som er opp 6 prosent fra 2020. Økningen tilskrives den økte etterspørselen etter smarttelefonene i mellomklassen A og M-serien. Som nevnt registrerte Apple en vekst på 18 prosent på år-til-år-basis for å nå rekordhøye 237,9 millioner enheter i 2021 på grunn av sterk ytelse fra iPhone 12-serien. Xiaomis globale forsendelser av smarttelefoner vokste mest, 31 prosent på årsbasis, og nådde rekordhøye 190 millioner enheter i fjor.

Oppo (som inkluderte OnePlus siden 3. kvartal 2021) registrerte 28 prosent vekst med 143,2 millioner enheter forsendelser. Søstermerket Vivo vokste med 21 prosent år for år for å nå årlige forsendelser på 131,3 millioner enheter i 2021. Motorola var det raskest voksende merket blant de 10 beste smarttelefon-OEM-ene basert på årlige globale forsendelser. Realme kom inn i de fem beste Android-OEM-ene globalt for første gang, og Honor tok en plass i topp 10 etter sitt første hele år som en uavhengig OEM. Endelig presterte Transsion Group bra med Tecno- og Infinix-merkene.

 • Lenovo er fortsatt den mest populære PC-produsenten i Q4 2021: Counterpoint
 • < /ul>

  Hvorfor lanseres Galaxy S21 FE og OnePlus 9RT nå? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
  Kommentarer

  For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

  Ytterligere lesing: Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo, Vivo, Realme, Motorola, Counterpoint Sourabh Kulesh Email SourabhK Sourabh Kulesh er en underredaktør i Gadgets 360. Han har jobbet i en nasjonal dagsavis, et nyhetsbyrå, et magasin og skriver nå teknologinyheter på nettet. Han har kunnskap om et bredt spekter av emner relatert til cybersikkerhet, bedrifts- og forbrukerteknologi. Skriv til sourabhk@ndtv.com eller ta kontakt på Twitter gjennom håndtaket hans @KuleshSourabh. Mer


Date:

by